پخش زنده
امروز: -
مدیر امور عشایر استان تهران از عشایر خواست از استقرار در ییلاقات تا ۲۰ خرداد ماه خودداری کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مدیر امور عشایر استان تهران از عشایر خواست از استقرار در ییلاقات تا ۲۰ خرداد ماه خودداری کنند. فرشید ذبیحی گفت: برای حفظ محیط زیست و ورود غیرمجاز گردشگران به ییلاقات به ویژه دشت لار از عشایر خواسته شده از ۲۰ خرداد به بعد در این مناطق استقرار پیدا کنند. مدیر امور عشایر استان تهران افزود: همچنین با توجه به بارشهای اخیر مراتع در مسیرهای کوچ نیز مساعد است و هم اکنون جامعه عشایری در راه ییلاقات استان هستند.
فرشید ذبیحی افزود: طبق تقویم کوچ، عشایر باید ۱۰۰ روز در مناطق ییلاقی مستقر شوند که این کوچ از ۲۰ خرداد آغاز میشود و تا اواخر شهریور هم ادامه پیدا میکند و عشایر در سیاه چادرهای مخصوص خود به زندگی و تولید محصولات مشغول میشوند.
مدیر امور عشایر استان تهران تاکید کرد: در مناطق ییلاقی نیز همچون سالهای گذشته سامانههای برق خورشیدی، حمام و سرویسهای بهداشتی در محل اسکان عشایر نصب و راه اندازی میشود و برای توزیع سیلندر گاز و آرد نیز هماهنگیهای لازم انجام شده است.
به گفته ذبیحی، همچنین فروشگاه و مرکز واکسیناسیون دامی نیز همزمان با حضور عشایر در ییلاقات راه اندازی خواهد شد. ۱۴ هزار و ۳۱۵ هزار نفر از عشایر کشور در استان تهران زندگی میکنند و بر اساس گزارش مرکز آمار ایران جمعیت عشایر استان در ۴۰ سال گذشته تا حدودی ثابت بوده و دلیل آن هم این است که ظرفیت مراتع جوابگوی جمعیت بیشتر نیست.
عشایر استان تهران قشلاق را در جنوب شرقی تهران و در شهرستانهای ورامین و پاکدشت و فصل ییلاق را در ارتفاعات البرز و در شهرستانهای دماوند و فیروزکوه مستقر میشوند.
جامعه عشایری استان تهران تلفیقی از عشایر سایر استانهای کشور است که حدود ۳۰۰ سال پیش در قالب چهار ایل و ۲۷ طایفه در مناطق عشایری استان تهران سکونت پیدا کردند.
این جامعه تولیدکننده در سال گذشته بیش از ۶۷ هزار تن انواع محصولات لبنی، پروتئینی، دامی و کشاورزی را تولید کردند.
عشایر استان تهران با داشتن ۷۰۰ هزار راس دام سبک از تولیدکنندگان عمده گوشت قرمز هستند.