کاهش ۱.۲ درصدی نرخ بیکاری
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در دولت سیزدهم، بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در سراسر کشور ایجاد شده و نرخ بیکاری، کاهش ۱.۲ درصدی داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید صولت مرتضوی در نشست خبری مشترک با سخنگوی دولت و وزیر بهداشت، با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در حوزه رفاه، اظهار داشت: کارهای بسیار مطلوبی در دولت سیزدهم انجام شده است که این افتخارات دولت تبیین خواهد شد.
وی افزود: بدهیهای انباشتهای به داروخانهها و مراکز درمانی وجود داشت و با تاکید رئیس جمهور شهید ۲۰ همت (۲۰ هزار میلیارد تومان) از بدهی تامین اجتماعی در قالب اوراق پرداخت شد و ۲۰ همت تبدیل به نقدینگی شدند. برای نخستین بار است که در طول چند دهه گذشته قادر هستیم کل بدهی تامین اجتماعی به مراکز درمانی و داروخانهها پرداخت کنیم.
وزیر کار ادامه داد: در دولت سیزدهم بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در کل کشور از طرف دستگاههای اجرایی ایجاد شده و با توجه به افزایش جمعیت فعال کشور نرخ بیکاری کاهش ۱.۲ درصدی داشته است. در چند دهه اخیر برای نخستین بار است که نرخ بیکاری به کانال ۸ رسیده که پایینتر از آن نیز خواهد آمد.
مرتضوی گفت: کاهش ۲.۴ درصدی نرخ بیکاری از جمعیت فارغالتحصیلان آموزش عالی از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون، ابلاغ و توزیع ۲۸۰ همت تسهیلات اشتغالزایی در بخشهای مختلف صنعت، تولید و خدمات در جهت پایداری اشتغال روستایی و مشاغل خانگی، رشد ۴ برابری پرداخت تسهیلات قرض الحسنه، پرداخت ۱۱۵ هزار تسهیلات مشاغل خانگی از دیگر اقدامات دولت سیزدهم بود. صدور آنی مجوز برای بیش از ۹۵ درصد از رشتههای مشاغل خانگی برای نخستینبار در دولت سیزدهم روی داد.
وی با اشاره به اقدامات دولت در حوزه رفاه و تامین اجتماعی، تاکید کرد: زمانی که صحبت از ابربدهکاران بانکی در افکار و رسانهها بود، بسیاری فکر میکردند ابربدهکاران بانکی لابد افراد بخش خصوصی هستند، اما با کمال تاسف باید بگویم بزرگترین ابربدهکار بانکی سازمان تامین اجتماعی بود؛ چرا که منابع و مصارف آن کفاف خرج این سازمان را نمیداد، اما با دستور رئیسجمهور شهید اکنون بالغ بر ۲۰۰ همت مطالبات صندوقهای مختلف از جمله صندوق تامین اجتماعی پرداخت شد و برای اولین بار در طول چند دهۀ گذشته قادر هستیم کل بدهیهای تامین اجتماعی به مراکز درمانی را پرداخت کنیم.
وزیر کار یادآور شد: تدوین لوایح اصلاح نظام بیمهای و نهاد تنظیمگر پیرو ابلاغ سیاستهای کلی نظام سلامت، ارائه بسته غذایی و بهداشتی ۶۰۰ هزار تومانی به مادران دارای کودک شیرخوار و باردار در سه دهک درآمدی، ارائه سبد غذایی رایگان به بیش از ۱۳۶ هزار کودک مبتلا به سوءتغذیه در هفت دهک اول درآمدی در هفت مرحله، از جمله کارهایی بود که در حوزه رفاه انجام شد.
مرتضوی تصریح کرد: یکی از دغدغههای شهید رئیسی، معیشت مردم بود. از آغاز به کار خود در وزارت تعاون، رئیس جمهور دستور اجراییشدن طرح کالابرگ الکترونیکی را مطرح کرد. در طرح «فجرانه» کالابرگ الکترونیکی به مناسبت دهه فجر در مدت سه ماه متوالی تقریباً ۶۰ میلیون جمعیت و ۲۰ میلیون خانوار بدون مشکل، زیر پوشش کالابرگ الکترونیکی قرار گرفتند و بدون هیچگونه صف و مزاحمت، این مراحل برای مردم اجرایی شد.
وی ادامه داد: طراحی و اجرای طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی در قالب طرحهایی نظیر بیمه دانشجویان، زنان خانهدار و دختران انجام شد که معادل عملکرد ۶ سال گذشته است. این موضوع، موجب افزوده شدن ۲ و نیم میلیون قرارداد بیمه جدید در دولت شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: توسعه کمی و کیفی خدمات درمانی در قالب توسعه مراکز درمان مستقیم در مناطق کمتربرخوردار، پوشش بیمهای ۱۹۶ قلم داروی جدید، ارائه کلیه خدمات درمانی بیماریهای خاص در بخش بستری و سرپایی با تعرفه دولتی رایگان، طراحی و اجرای ۱۳۳ طرح درمانی و رفاهی با زیربنای بیش از ۹۰۰ هزار متر مربع با بودجهای نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد تومان، نقشآفرینی موثر در جهت تعالی جمعیت و فرزندآوری از طریق زیر پوشش قرار دادن خدمات تخصصی ناباروری، اعطای مزایای عائلهمندی به افراد دارای فرزند، پرداخت ماهانه دستمزد غرامت ایام بارداری، افزایش تقریباً ۶۳ درصدی حقوق بازنشستگان در دولت سیزدهم، افزایش ۳ برابری مبلغ تسهیلات به بازنشستگان صندوق کشوری، افزایش ۶۳ درصدی مستمری، مستمریبگیران روستاییان و عشایر و کشاورزان، افزایش ضریب پوشش بیمههای اجتماعی از ۷۲ درصد به ۷۵ درصد از اقدامات دولت سیزدهم در حوزه بهداشت و درمان است.
مرتضوی ادامه داد: در حوزه اقتصادی، بزرگترین تامین مالی فرابورس برای احیای شرکت صبا فولاد خلیج فارس به مبلغ ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، اصلاح اساسی صندوقهای بازنشستگی و خروج ۲۶ شرکت تابعه از فهرست شرکتهای زیانده انجام شده است.
وی درباره اقدامات در حوزه حمایت از مددجویان بهزیستی، یادآور شد: در دولت سیزدهم، بیش از ۴۷ هزار و ۲۷۸ مسکن به مددجویان تحت پوشش بهزیستی تحویل داده شد. ایجاد اشتغال پایدار برای ۸۵ هزار و ۶۹۶ مددجوی زیر پوشش سازمان بهزیستی و افزایش تقریباً ۱۸۰ درصد مستمری مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی نسبت به دولت قبل، از اقدامات این دولت بود. تا پایان سال ۱۴۰۲ نیز هیچ متقاضی مستمریبگیر پشت نوبتی در سازمان بهزیستی نداشتیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: رشد ۳.۵ درصدی تعاونیها در دولت سیزدهم، کاهش مدت زمان ثبت و راهاندازی تعاونی از ۴۵ روز به کمتر از ۱۰ روز، رشد ۱۰۰ درصدی تعاونیهای دانشبنیان، راهاندازی ۲۵ مرکز نوآوری توسعه تعاونیهای دانشبنیان، صادرات ۳.۱۹ میلیارد دلاری شرکتهای تعاونی، رشد ۱۴ درصدی صادرات تعاونیها، رشد ۱۵۰ درصدی تسهیلات از طرف بانک توسعه تعاون، از دیگر اقدامات این وزارتخانه بوده است.
مرتضوی با توجه به اقدامات دولت سیزدهم در حوزه فنی و حرفهای اظهار داشت: در این بخش رشد ۳۲ درصدی ارائه آموزشهای فنی و حرفهای اتفاق افتاده که هر سال بیش از ۲ میلیون تن دوره آموزش را شامل میشود. کاهش مدت زمان صدور مجوز پروانه تاسیس فنی و حرفهای از هشت ماه به یک روز، رشد ۳۰۰ درصدی مراکز کارآموزی مهارتی کارگاهی با راهاندازی ۲ هزار و ۴۸۵ کارگاه با مشارکت فعال، راهاندازی ۲ هزار و ۴۵۸ کارگاه با مشارکت فعال صنایع و حرف، رشد ۱۰ برابری صدور مجوز تاسیس آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای، از جمله دیگر اقدامات دولت سیزدهم است.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات مهم صندوقهای ما نبود پایداری آنها بود، یادآور شد: نسبت پشتیبانی ما در صندوق تامین اجتماعی و صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر، افزایش پیدا کرد. در همین مدت کوتاه، بیش از ۱۰۰ همت (۱۰۰ هزار میلیارد تومان) از سرمایه صندوقها به شکلهای مختلف که در تصرف دیگران بود، با همراهی دستگاهها به صندوقها برگشتند و بر اساس گزارش مجامع جهانی، نزدیک به ۶ و نیم میلیون تن از فقر نجات پیدا کردند.