پخش زنده
امروز: -
رئیس نمایندگی حفاظت محیطزیست سرعین گفت: برابر ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی، سوزاندان بقای مزارع تحت پیگرد قانونی دارد و متخلفان به حبس ۶ ماه تا دو سال یا جزای نقدی ۲۰ تا ۸۰ میلیون ریال محکوم خواهند شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل المیرا فرخی با تأکید بر استفاده اصولی کشاورزان از بقایای مزارع اظهار داشت: با سوزاندن بقایای کشاورزی (کاه و کلش) علاوه بر آلودگی زیستمحیطی، احتمال سرایت آتش باتوجهبه گرم بودن هوا به سایر مزارع، مناطق جنگلی و باغات وجود دارد.
وی اظهار کرد: ازبینرفتن مواد تغذیهای که طی دوره رشد در گیاه بهجامانده، نابودی مواد آلی و میکروارگانیسمها و موجودات زنده مفید در خاک، کاهش باروری و حاصلخیزی خاک، کاهش تحمل گیاه در برابر آفات و بیماریها به دلیل کاهش مواد آلی خاک، ازبینرفتن بافت خاک و کاهش نفوذ آب و افزایش فرسایش خاک و افزایش احتمال سرایت آتش و بروز آلودگی هوا و محیطزیست از جمله مضرات آتشزدن بقایای گیاهی است.
رئیس نمایندگی حفاظت محیطزیست سرعین با اشاره به اینکه آتشزدن کاه و کلش ممنوع است، گفت: برابر ماده ۳۰ آییننامه اجرایی قانون پسماند و ماده ۲۰ قانون هوای پاک مصوب سال ۹۶ مجلس شورای اسلامی، آتشزدن کاه و کلش بعد از برداشت اکیداً ممنوع بوده و جرم تلقی میشود و برابر ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی، متخلفان تحت پیگرد قانونی قرار گرفته و به حبس ۶ ماه تا دو سال یا جزای نقدی ۲۰ تا ۸۰ میلیون ریال محکوم خواهند شد.
وی به کشاورزان توصیه کرد با سازوکارهای درست از بقایای گیاهی بهعنوان بهترین کود استفاده کرده و یا با جمعآوری و بستهبندی آن به مصرف خوراک دام برسانند.
فرخی تصریح کرد: یک باور نادرست در بین کشاورزان از سالهای سال باقیمانده و آن این است که بعد از برداشت محصول اقدام به آتشزدن کاه و کلش در داخل مزرعه بهمنظور پاکسازی زمین برای کشت مجدد میکنند و با وجود هشدارهای قانونی به دلیل پیگیرینکردن مسئله جرمانگاری این مسئله شاهد تداوم این کار در فصول کشاورزی هستیم که آموزش و فرهنگسازی دراینخصوص لازم و مبرهن خواهد بود و یگان حفاظت این نمایندگی نیز این مورد را رصد و پیگیری خواهد کرد.