پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت امور خارجه، ادعای برخی رسانه ها درباره حمله دیشب رژیم صهیونیستی به یک مرکز وابسته به ایران در سوریه را رد کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای کنعانی در پاسخ به پرسش خبرنگار این خبرگزاری درباره این حمله، با محکوم کردن تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک سوریه با شدیدترین عبارات تاکید کرد: این رژیم مدت هاست ارتکاب جنایات فرامرزی را در دستور کار قرار داده است و حامیان این رژیم باید از کمک تسلیحاتی به تل آویو دست بردازند و نهادهای بین المللی اقدامات جدی و بازدارنده انجام دهند.
وی با ملت و دولت سوریه در قبال حمله دیشب رژیم صهیونیستی به این کشور ابراز همدردی کرد.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ما درباره عملیات دیروز شهروند اردنی علیه رژیم صهیونیستی و ادعای این رژیم درباره ارتباط این حمله با کشورمان گفت: رژیم غاصب صهیونیستی به علت جنایات هولناکی که علیه فلسطینیان مرتکب شده، خودش را در معرض خشم ملت های جهان قرار داده و شاهد بیداری درباره ملت فلسطین در جهان هستیم.
آقای کنعانی افزود: جمهوری اسلامی ایران از فلسطین حمایت میکند اما وارد کردن این اتهام علیه تهران، تلاشی مذبوحانه برای کتمان حقایق درباره جنایات این رژیم است.
وی همچنین گفت: رژیم صهیونیستی با پرهیز از آتش بس و ادامه به حملات علیه لبنان به مراتب به شکست نزدیک تر می شود تا پیروزی.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین پیروزی های غرور آفرین جوانان و نوجوانان کشورمان را در میدان های ورزشی و المپیادهای علمی تبریک گفت.
مخالفت قاطع ایران با تغییر مرزهای بین الملل در قفقاز
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: ما در قالب ساز و کار ۳ به علاوه ۳ در قفقاز برای رفع انسداد مسیرهای مواصلاتی با احترام به حاکمیت و منافع همه کشورهای منطقه حمایت میکنیم و با هر اقدامی که جغرافیای سیاسی و مرزهای بین المللی را تغییر دهد، قاطعانه مخالفیم.
آقای کنعانی در پاسخ به پرسش خبرنگار یکی از رسانههای خارجی درباره دالان زنگزور و پیشنهاد جایگزین ایران برای این دالان، گفت: مبنای اخبار منتشر شده درباره دالانها در پی سفر رییس جمهور روسیه به باکو، همان مصاحبه وزیر خارجه روسیه و سخنگوی وزارت خارجه این کشور بوده است و پیشنهاد میکنم به متن اصلی آن مصاحبه مراجعه شود.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران معتقد است صلح در قفقاز به نفع کشورهای منطقه است و برخی کشورهای خارج از منطقه، از درگیری در قفقاز آسیب نمیبینند به همین علت، اولویتشان بی ثبات سازی در این منطقه است.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی درباره راه حل جایگزین ایران اظهار داشت: ما از تقویت ساز و کار منطقهای سه به علاوه سه به طور جدی حمایت میکنیم؛ در این زمینه نشستهایی برگزار شده و ادامه خواهد یافت.
حمایت واشنگتن از تل آویو؛ عامل ادامه جنایت در غزه
سخنگوی وزارت امور خارجه، کمکهای تسلیحاتی آمریکا به رژیم صهیونیستی را عامل اصلی ادامه جنایتهای تل آویو در غزه دانست.
آقای کنعانی در پاسخ به پرسشی درباره فرارسیدن سالگرد عملیات طوفان الاقصی و اقدامات ایران در مجامع جهانی برای توقف جنایات در غزه تصریح کرد: سازمان ملل و دیگر مجامع جهانی به وظایف قانونی، انسانی و اخلاقی شان در قبل توقف جنایات هولناک رژیم صهیونیستی علیه فلسطین عمل نکردند.
وی با اشاره به شروط جدید و زیاده خواهی مستمر رژیم صهیونیستها در مذاکرات و مانع تراشی در آتش بس گفت: در طرفهای دیگر، مانند آمریکا هم نشانهای برای متقاعد کردن رژیم صهیونیستی برای توافق دیده نمیشود در حالی که توقف ماشین جنگ با اراده قاطع جهانی، امکان پذیر است و سکوت حاکم بر جهان به عنوان مشوق رژیم صهیونیستی عمل کرده است.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی تاکید کرد: ما به ادامه حمایت از ملت فلسطین به ویژه در نشست پیش روی مجمع عمومی سازمان با ساز و کارهایی که در اختیار داریم ادامه میدهیم.
آقای کنعانی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار شبکه المسیره یمن درباره تعیین عراق به عنوان مقصد نخستین سفر خارجی رئیس جمهور، گفت: روابط ایران و عراق در سالهای گذشته شاهد توسعه همکاریهای بیش از پیش بوده است و سفر رییس جمهور به بغداد هم نشان دهنده اهمیت روابط دو کشور است.
وی افزود: دو کشور، معتقد به ثبات و امنیت مرزهای مشترک و گسترش دروازههای اقتصادی و تجاری هستند و این در اولویت دو طرف قرار دارد؛ تهران و بغداد پیش از این، توافقنامه امنیتی را با تمرکز بر مقابله با اقدامات گروههای تجزیه طلب و خلع سلاح آنان امضا کردند و در سفر آقای پزشکیان، این توافقنامه مورد مذاکره و اهتمام مقامهای دو کشور خواهد بود.
احیای توافق هستهای در گرو بازگشت همه طرفها به تعهدات
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: توافق هستهای زمانی میتواند احیا شود که همه طرفها به تعهداتشان برگردند.
آقای کنعانی در پاسخ به پرسشی درباره ملاکهای احیای توافق هستهای گفت: ایران هیچ گاه از میز مذاکره فاصله نگرفته است بلکه آمریکا و طرفهای اروپایی بودند که اجازه موفقیت مسیر دیپلماتیک و چند جانبه به برجام ندادند.
وی افزود: معتقدیم فرصت دیپلماتیک همچنان برای همه طرفها وجود دارد به ویژه برای طرفهایی که به تعهداتشان پایند نبودند؛ با تماس خوبی که آقای عراقچی با آقای بورل داشت فرصتهای خوبی برای تحولات دیپلماتیک در پیش روست.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این که آیا ایران برای گفتگو با اتحادیه اروپا در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل برنامهای دارد گفت: حضور در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل، همواره ظرفیت چنین دیدارهایی را داشته است؛ این فرصت برای ایران و اتحادیه اروپا هم وجود دارد.
آقای کنعانی افزود: البته برنامه قطعی شدهای برای این گفتگوها در دست نیست، اما گمان میکنم طبق آمادگی اعلام شده از جانب آقایان عراقچی و بورل. احتمال این گفتگوها وجود دارد.
حق آبه ایران از هیرمند؛ مقبول طرف افغانستانی است
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: حق آبه ایران از هیرمند طبق توافق تهران - کابل، حق مسلم کشورمان است که طرف افغانستانی هم بر آن تاکید کرده است.
آقای ناصر کنعانی در نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضع حق آبه ایران در افغانستان و برنامه دولت چهاردهم برای آن تاکید کرد: ما این حق را به طور جدی پیگیری میکنیم.
وی همچنین درباره ساخت دیوار مرزی میان ایران و افغانستان از جانب نیروهای مسلح کشورمان اظهار داشت: مسئولان ذیربط در این باره پاسخ داده اند؛ پیشنهاد میکنم به آن پاسخ که در دسترس است مراجعه کنید.
این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین درباره اظهارات اخیر مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ایران گفت: نمایندگی ما در آژانس بین المللی انرژی اتمی و آقای اسلامی رییس سازمان انرژی اتمی، پاسخ آقای گروسی را داده اند؛ پیشنهاد میکنم به آن پاسخ مراجعه کنید.
نقش ایران برای صادرات سلاح به یک طرف جنگ در اوکراین را قویاً رد میکنیم
آقای ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه در ادامه نشست هفتگی با اصحاب رسانه (دوشنبه ۱۹ شهریور) در پاسخ به سوالی درباره سند همکاریهای ایران و روسیه اظهار داشت: تدوین سندی برای مناسبات ایران و روسیه با توجه به روابط دوجانبه در دستورکار دو کشور قرار داشته و این سند تحت عنوان "معاهده جامع مشارکت راهبردی ایران و روسیه" نهایی شده و امضای آن توسط مقامات عالی دو کشور ترجیحا روسای جمهور در زمان مورد توافق صورت میگیرد. این سند و معاهده پس از امضا برای تصویب باید به مجلس و بعد از تشریفات قانونی در مرحله اجرا قرار خواهد گرفت.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره گسترش روابط با کشورهای شرق اظهار داشت: روابط با کشورهای حوزه شرق، آسیا و چین و روسیه با جدیت و قاطعیت دنبال خواهد شد و ادامه این همکاریها مبتنی بر اراده و خواست مشترک ایران و شرکای ایران خواهد بود و اینها تأمین کننده منافع مشترک است؛ ما در منطقه پیچیدهای قرار داریم و همکاریهای منطقهای را بهترین راه برای رفع سوءتفاهمات تلقی میکنیم و توسعه روابط با شرق و آسیا به معنای نادیده گرفتن توسعه مناسبات با دیگر کشورهایی که خواستار روابط دوستانه با ایران است، نیست. همزمان با توسعه روابط با شرق و آسیا برای روابط با کشورهای دوردست هم اهتمام ویژه خواهیم داشت و به اقدامات مثبت واکنشهای مثبت نشان میدهیم
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره سفر پیش ِروی رئیس جمهور به غازان برای شرکت در نشست بریکس گفت: ما عضو فعال شرکت کننده در نشستهای مختلف بریکس در یک سال گذشته بودیم و تامین منافع و اجرای توافقات نیازمند بازه زمانی است و قطعا در مسیر عضو فعال و موثر در چارچوب گروه بریکس خواهیم بود. مشارکت سطح عالی ما در نشست غازان مبتنی بر اراده برای تبدیل ایران به عنوان عضو موثر و دارای ظرفیتهای متمایز اقتصادی در گروه بریکس است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره احتمال حضور رئیس جمهور در نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت: بر مبنای سنتی که هر ساله داریم، رئیس جمهور برای مشارکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر میکند، اما اعلام قطعی این سفر بر عهده نهاد ریاست جمهوری است. ایران معمولا از فرصتهای حضور در مجامع بینالمللی برای اعلام مواضع خود و انجام دیدارهای دیپلماتیک استفاده میکند و در صورتی که این سفر انجام شود، رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی ودیدارهای دیپلماتیک خواهد داشت.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اتهام ارسال موشک از سوی ایران به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین گفت: ما موضع روشنی در ارتباط با تحولات اوکراین داریم و جای تاسف است که برخی از طرفها که خود بخشی از جنگ و نزاع در بحران اوکراین هستند، با انگیزههای سیاسی، اتهاماتی را علیه ایران مطرح میکنند. ما در موضوع اوکراین بخشی از جنگ و نزاع نیستیم و بارها تاکید کرده ایم که راهکار سیاسی را بهترین راهکار برای حل این بحران میدانیم.
آقای کنعانی تصریح کرد: ما ادعاهای مطرح شده مبنی بر نقش ایران برای صادرات تسلیحات به یک طرف جنگ در بحران اوکراین را قویاً رد میکنیم و این اتهامات از سوی کسانی به ایران مطرح میشود که خود تامینکننده تسلیحات برای یک طرف جنگ در این بحران هستند و در گسترش این جنگ نقش ایفا میکنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره بخشهای اجرا نشده توافقنامه امنیتی ایران و عراق، گفت: من جزئیات بیشتری ندارم ولی همانطور که پیش از این اعلام کردهایم، قسمت قابل توجهی از توافق اجرایی شده است و برای نظارت بر اجرای کامل توافق، کارگروه مشترکی بین دو کشور وجود دارد و نظارت بر روند اجرای این توافق در چارچوب آن کارگروه در حال انجام است.
آقای کنعانی درباره احتمال تغییر سیاست ایران در قبال افغانستان دردولت چهاردهم، گفت: ما سیاست اصولی، روشن و اعلام شدهای در مورد افغانستان دنبال میکنیم که این سیاست اصولی با تغییر دولتها تغییر نمیکند.
این دیپلمات ارشد کشورمان درباره واگذاری حفاظت از اماکن دیپلماتیک ایران در افغانستان به استخبارات طالبان گفت: من خبر مستندی در این باره ندارم؛ کشورهای پذیرنده نهادهای دیپلماتیک مبتنی بر کنوانسیون وین باید امنیت نهادهای دیپلماتیک و اعضای آن را تامین کنند و این در زمره وظایف کشور پذیرنده است.
وی درباره آخرین وضعیت آقای محمدرضا نوری زندانی ایرانی در عراق گفت: این موضوع یکی از موضوعات مورد اهتمام جدی دستگاه دیپلماسی بوده و هست و پیگیریهای سیاسی و کنسولی ما با مقامات عراقی در سطوح مختلف ادامه دارد. حتما سفر رئیس جمهور به عراق فرصت مناسبی است که این موضوع به صورت ویژه مورد اهتمام قرار بگیرد.
آقای کنعانی در مورد وضعیت اخرین حاجی بازداشت شده ایرانی در عربستان گفت: همانطور که پیگیریهای انجام شده منجر به آزادی شهروندان زندانی در عربستان شد، در ارتباط با زندانی باقیمانده، این موضوع در فهرست پیگیریهای دستگاه دیپلماسی و سفارت ایران در عربستان قرار دارد و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد آزادی این شهروند ایرانی باشیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره طرح ادعاهای مجدد از سوی کویت درباره میدان گازی آرش گفت: حقوق مسلم و حقه هیچ کشوری در سایه اظهارنظرهای غیرحقوقی و غیرفنی کشور دیگری از میان نخواهد رفت. معتقدیم موضوعات حقوقی و فنی به دلیل ویژگیهای خاصی که دارند باید در چاچوب گفتگوهای حقوقی مورد توجه کشورها قرار بگیرد.