پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران دانشگاه آکسفورد در یک مطالعه جدید بر روی گونههای مختلف حیات نشان دادند که گونههای اجتماعی تر، عمر طولانیتری دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، پژوهشگران دانشگاه آکسفورد در یک مطالعه جدید، ارزیابی جامعی را درباره ارتباط بین اجتماعی بودن و ویژگیهای مختلف حیات انجام داده اند.
بر اساس این گزارش، این اولین مطالعه درباره این موضوع است که شامل گستره وسیعی از قلمرو حیات از عروس دریایی تا انسان با فراگیری ۱۵۲ گونه میشود. تاکنون، تحقیقاتی که تأثیرات کلی زندگی اجتماعی را ارزیابی کرده بودند، بر روی گونهها یا گروههای منفرد متمرکز بوده است.
در مقدمه این پژوهش این نگاه کلی بیان میشود که موجودات اجتماعی ممکن است از مزایایی مانند به اشتراک گذاشتن منابع، محافظت بهتر در برابر شکارچیان و انواع خطرات و سهولت پرورش فرزندان برخوردار شوند، اما با زندگی در گروههای فشردهتر، ممکن است از آسیبهایی مانند گسترش بیماری، افزایش رقابت، پرخاشگری و درگیری رنج ببرند.
با این حال، نتایج این مطالعه نشان داد که گونههای اجتماعی با انعطاف پذیرتری بیشتر در مولفههای حیات نسبت به گونههای منفرد عمر طولانیتری دارند و این یافته جدید از این فرضیه پشتیبانی میکند که حتی اگر اجتماعی بودن با برخی هزینههای آشکار همراه باشد، مزایای کلی بیشتری دارد.
این مطالعه همچنین نشان داد، بر خلاف تصور قبلی، جامعه پذیری به عنوان یک عنصر نهادینه در میان گونهها وجود دارد.
سالگورو گومز، دانشیار این طرح گفت: با توجه به اینکه در دوران پس از کووید، تأثیرات انزوا برای انسانها کاملاً ملموس بود، این تحقیق نشان میدهد که در یک نگاه مقایسه ای، اجتماعی بودن با برخی موارد بهبود کیفیت زیست مرتبط است.
تحقیقات بیشتر در این طرح پژوهشی ادامه دارد تا حتی از نتایج این تحقیقات در موضوع ارتباط اجتماعی بودن و محافظت در برابر تغییرات آب و هوایی نیز استفاده شود.