تولید فناوری تولید داروی موثر گیاهی برای بهبود زخم توسط محقق سلماسی
پژوهشگر جوان سلماسی به فناوری تولید داروی موثر در بهبود زخمهای جلدی دست یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، ارسلان سپاهی که جزو پژوهشگران برتر کشوری است توانست با ماده سله مارین به عنوان یکی از موثرترین داروهای گیاهی در بهبود زخمهای پوستی از گیاه خارمریم اقدام کند.
مسئول پژوهش سرای دانشآموزی سلماس میگوید: ماده موثر سلیمارین که از دانه گیاه خار مریم استخراج میشود به دلیل خواص آنتی اکسیدان درمان انواع بیماریهای از جمله کبد چرب بیماریهای جلدی پوستی موثر است.
شاکری گفت: از اثرات مهم دیگر این ماده اثرات ضد سرطانی سلیمارین روی سلولهای سرطانی پوست و کاهش قند خون در بیماران دیابتی است.
او گفت: از نظر مکانیسم اثر و اثربخشی دارو بر روی بیماریهای جلدی تاکنون هیچ داروی شیمیایی در دنیا موفق به جایگزینی ماده نشده است.
شاکری میگوید:در جشنواره کشوری کل جشنواره کشوری سلولهای بنیادی دانش آموزان ارسلان سپاهی با کسب مقام دوم توانست در قالب مقاله طرح خود را ارائه و این مقام را به دست بیاورد.
او گفت:همچنین شهرستانهای اصفهان و قم در این جشنواره به مقامهای اول تا سوم دست یافتند.
این طرح با هدف دستیابی به تکنولوژی پانسمانهای نوین با استفاده از مواد داروی گیاهی بومی منطقه و جلوگیری از خروج ارز کشور برای نمونههای مشابه خارجی اجرا شده است.
شاکری میگوید:پژوهش سرای دانشآموزان سلماس مجهزترین پژوهش سرای شمال غرب کشور از حیث تعداد و تنوع پژوهشگر و تجهیزات سلولهای بنیادی است و در این پژوهشسرا ۱۰ هزار نفر عضو هستند.
او گفت: این نانو الیاف با استفاده از فرایند الکتروریسی و بر پایه پلیمرهای پلی وینیل الکل و پلیی لاستیک اسید طراحی و تولید شده است.
شاکری گفت:از ۶۰ مقاله ارسالی به جشنواره آزمایشگاه دانش آموزان ۴۰ مقاله به مراحل کشوری راه پیدا کردند