پخش زنده
امروز: -
مدیر یکی از اقامتگاههای بومگردی با اشاره به مزیتهای صنعت گردشگری در دنیا و استفاده کشورها از این صنعت گفت: از سال ۹۶ چندین مصوبه استانی در این حوزه وجود دارد، اما فقط به چهار مصوبه عمل می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، اقامتگاههای بوم گردی چند سالی است که با حمایتهای دولتی به ویژه در روستاهای اطراف شهرهای بزرگ و دارای آثار تاریخی و طبیعی شکل گرفتند.
این اقامتگاهها با امکانات مختص خود پذیرای مهمانان و گردشگران هستند و نخستین تاثیر حضور در اقامتگاههای بومگردی استفاده از هوای لطیف، و دلپذیر روستا به دور از هیاهوهای ی شهری است؛ و از سوی دیگر بومگردی در واقع نوعی از کسب و کارهای کوچک روستایی است که موجب توسعه اقتصاد پایدار و اشتغالزایی، در روستاها میشود.
نزدیکی به تهران، وجود آب و هوای چهار فصل، گویشهای محلی مختلف و حفظ پوشش سنتی، قطب بودن در تولید برخی محصولات کشاورزی و برخورداری از آثار تاریخی در کنار جاذبههای طبیعی موجب شده تا روستاهای هدف گردشگری قزوین قابلیتهای خوبی برای جذب گردشگری و رونق بوم گردی داشته باشد.
رئیس اداره نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در برنامه گفت و گوی ویژه خبری اظهار کرد: در حال حاضر ۱۲ واحد اقامتگاه بومگردی فعال است و ۱۳ واحد دیگر با پیشرفت بیش از ۵۰ درصدی در حال ساخت است. اقامتگاه بومگردی به خانههای روستایی گفته میشود که بر اساس معماری منطقه ساخته میشوند.
جلالی گفت: از کلیه افرادی که در این زمینه خانهای برای تبدیل به اقامتگاه دارند دعوت میشود که به اداره میراث فرهنگی مراجعه و مجوزهای لازم را اخذ کنند. اقامتگاهها باید بر اساس معماری منطقه ساخته شوند و تنها شرط اینست که داخل بافت روستا باشد.
آزادروش یکی از مدیران اقامتگاههای بومگردی در ادامه برنامه گفت: اقامتگاهها برای مهمانان و سرمایه گذاران جذابیت دارند و از شاخههای گردشگری خلاق بوده و بر اساس تجربه محوری صورت میگیرد. آشنایی با فرهنگ، آداب، سنن و رسوم منطقه گردشگری از مزیتهای بومگردی است. پویایی اقتصادی و کم هزینه بودن هم میتواند برای سرمایه گذاران جذاب باشد.
جلالی گفت: میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از مزیتهای اقامتگاههای بومگردی است. مثلث گردشگری در این اقامتگاهها کاملا شکل میگیرد. چرخه اقتصادی روستا هم با این بومگردی رونق میگیرد. در ایجاد اقامتگاه بومگردی همه اهالی روستا باید همکاری کنند تا اقتصاد روستا رونق بگیرد.
آزادروش اظهار کرد: اقامتگاهها ویترینی از فعالیتهای یک زندگی روستایی است. این تنوع زیستی باید تبدیل به کالای قابل ارائه شود. هر واحد هرچقدر بتواند این کالاها را با کیفیت ارائه دهد موفقتر خواهد بود.
جلالی گفت: بیش از ۸۰ درصد اقامتگاههای ما متفاوت و متنوع است. این تفاوتها منجر به ارائه کیفیت متنوع خواهد شد. تمرکز بیشتر اقامتگاههای بومگردی بر روی الموت شرقی است. مجوزهای لازم برای ایجاد اقامتگاه بومگردی نیز همانند سایر مجوزها از طریق درگاه ملی مجوزها ارائه میشود و هموطنان میتوانند اقدام کنند که نهایتا تا سه روز صادر میشود.
آزادروش گفت: حتی از دورههای قبل که اخذ مجوز به صورت برخط نبود اخذ مجوز سختی خاصی ندارد. یکی از شاخههای گردشگری بحث خوراک است که کاملا پیوندخورده با بومگردی و تجربه محور است. اگر بومگردی در این حیطه فعالیت نکند اشتباه میکند. این خوراکها میتواند برای گردشگران بسیار جذاب باشد.
جلالی گفت: زیرساختهای لازم برای ایجاد اقامتگاههای بومگردی باید توسط همه دستگاهها ایجاد شود. البته باید بدانیم که در همه ارگانها مشکلات تامین اعتبار وجود دارد، اما اولویت با گردشگری نیست. بر اساس قوانین موجود دولت موظف است که برخی زیرساختها را آماده کند. در سند آمایش قبلی گردشگری نیامده بود که اخیرا مطرح شده است و ما جدیدا شروع کردیم و بقیه دستگاهها هم باید اولویت خود را بر اساس حوزه گردشگری قرار داده شود.
آزادروش گفت: گردشگری برای توسعه راه میانبر است، اما برای سوددهی میانبر نیست. گردشگری جزو سه اقتصاد دنیاست. در ۱۵۰ کشور دنیا جزو ۵ کالای صادراتی است. در ۶۰ کشور جزو اولین کالای صادراتی است. بر اساس پیش بینیهای انجام شده در سال ۲۰۳۰ بیش از دو هزار میلیارد دلار گردش سرمایه آن خواهد بود. از هر ۱۱ شغل در دنیا یک شغل وابسته به صنعت گردشگری است، اما همه اینها در کشور ما در حد یک شعار باقی میماند. از سال ۹۶ مصوبات استانی وجود دارد، اما با چهار مصوبه پیش میرود.