پخش زنده
امروز: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ١١:٢٢:٢٣
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی، اعمال حاکمیت یکپارچه و سیاستگذاری واحد در حوزه اکتشاف ذخایر معدنی را خواستار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آقای داریوش اسماعیلی در جلسه همافزایی دستگاههای حاکمیتی و تشکلهای معدنی در زمینه تولید اطلاعات پایه زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در استان فارس گفت: تعدد متصدیان در بخش معدن، مشکلاتی ایجاد کرده و این چالش موجب بروز پراکنده کاری شده است.
وی اضافه کرد: سیاست گذاری حاکم بر شرکتهای بزرگ معدنی با اعمال حاکمیت یکپارچه در حوزه اکتشاف ذخایر معدنی کشور به نتیجه خواهد رسید. شورایی در وزارت صنعت، معدن و تجارت تحت عنوان شورای راهبردی معدن کشور تشکیل شده که اقدامات کلان در آن به بحث و بررسی گذاشته میشود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر لزوم هوشمندسازی و استفاده از هوش مصنوعی در مجموعه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، گفت: برنامهریزیهای لازم در این باره برای مدیریت هوشمند سازمان متبوع انجام شده است.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی اعلام کرد: تا پایان سال آینده همه فرآیندهای این سازمان در بخش ستادی، نظام برداشت، تجمیع دادهها، برنامهنویسی و هوشمند میشود.
اسماعیلی افزود: بیشترین نقش هوش مصنوعی و تمرکز آن، بر اکتشاف قرار دارد، بنابراین هوش مصنوعی به زودی کارهای عملیاتی را در این سازمان در بخش اکتشاف انجام خواهد داد.
وی همچنین توسعه و بکارگیری فناورهای نوین در اکتشافات ذخایر پنهان معدنی را دیگر اقدماتی عنوان کرد که در آیندهای نزدیک در این سازمان اجرایی خواهد شد.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با بیان اینکه این سازمان در برداشت دادههای فراطیفی و تسریع و تکمیل نقشههای زمین شناسی کاربردی نیز مشارکت خواهد کرد، افزود: این سازمان بخش آموزش را هم به صورت ویژه در دستور کار قرار خواهد داد.
اسماعیلی، راهبری پایگاه جامع علوم زمین را از دیگر برنامههای این سازمان اعلام کرد که با تشکیل یک هیئت امنا به ریاست وزیر صنعت، معدن و تجارت اجرایی شده است.
وی گفت: همچنین شناسایی معادن فرا سرزمینی و تعیین قطبهای معدنی کشور که تکلیف قانون برنامه هفتم توسعه کشور هم هست به عنوان برنامه شاخص دنبال خواهیم کرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: اقتصاد دریا محور به یکی از مهمترین بخشهای این سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی تبدیل خواهد شد.
اسماعیلی بررسی مخاطرات را کار اصلی این سازمان عنوان کرد و افزود: ترمیم و جذب بدنه متخصص سازمان از سال آینده نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی اضافه کرد: بنده نگران تامین مالی برای سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی نیستم.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی در خاتمه سخنانش قول داد که مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی در استان شیراز تقویت شود.
طهمورث یوسفی مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب کشور هم در این جلسه گفت:حدود ۳۰ طرح مهم معدنی اکتشافی در قالب طرحهای استانی در این مرکز به انجام رسیده و نتایج اکتشافات معدنی ۹ شهرستان از جمله لامرد، مهر، قیر و کارزین، گراش، ممسنی، سپیدان، خنج و فراشبند تکمیل و به وزارت متبوع ارسال شده است.
مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب کشور افزود: مطالعات زمینشناسی زیست محیطی دریاچه بختگان نیز توسط این مرکز انجام شده و در ۶ سال گذشته در دشت مردشت به عنوان پرمخاطرهترین، وسیعترین و اقتصادیترین دشت نیز پایش سالانه انجام میشود.