پخش زنده
امروز: -
با تصویب طرح تدریس ادبیات زبانهای محلی و قومی، ادبیات این زبانها، در دو درس دو واحدی اختیاری، در دوره متوسطه اول و دوم تدریس می شود.
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما با اشاره به بلامانع بودن تدریس ادبیات زبانهای محلی براساس اصل ۱۵ قانون اساسی گفت: طرح تدریس ادبیات زبانهای محلی و قومی تا سه ماه آینده در صحن مجلس مطرح می شود و پس از تصویب، آموزش پرورش باید برای تربیت معلمان و تدریس به دانش آموزان برنامهریزی کند.
علیرضا منادی افزود: این طرح، برای استحکام زبان فارسی، آموزش و پرورش را مکلف می کند، ادبیات زبانها و گویشهای قومی و محلی را در هر شهر و منطقه ای، به تعداد دو درس دو واحدی اختیاری، تدریس کند.
آقای منادی گفت: با این طرح، هم زبانها و گویشها، در معرض انقراض و فراموشی قرار نمی گیرند، هم دانش آموزان در شهرهای مختلف ادبیات زبانهایشان را یاد می گیرند و هم این زبان ها و گویش ها با عنوان میراث فرهنگی ایران حفظ میشود.
به گفته رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، آموزش پرورش باید در دانشگاه فرهنگیان درخصوص تعلیم و تربیت معلمانی برای تدریس این زبانها و گویشها اقدام کند.
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس در پایان گفت: این طرح به اصل فاخر۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مربوط می شود که سال هاست بخش مربوط به تدریس ادبیات زبان های محلی آن معطل مانده است و با تصویب نهایی و اجرای آن، زبانها و گویشهای مختلف شهرهای ایران که سرمایه ملی و میراث فرهنگی ما هستند، حفظ می شود.
جزییات طرح تدریس ادبیات زبانهای محلی و قومی در مدارس کشور با موضوع اصل پانزدهم قانون اساسی در نشست ۲۹ آبان ۱۴۰۳ کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی تصویب شد.