پخش زنده
امروز: -
سرپرست دبیرخانه شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان گفت: تنها مرکز دولتی نگهداری معتادان متجاهر با ظرفیت ۲۰۰ نفر در شهر الوند قرار دارد، ۱۵۰ نفر از معتادان در سه مرکز بازتوانی توانمند شدهاند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، یکی از وظایف شهرداریها که در قانون به روشنی آمده، راه اندازی (گرمخانه یا مددسرا) است.
یکی ازبرجستهترین مسئلههای اجتماعی که با مسئولیت قانونی شهرداری ارتباط دارد، برپایی و اداره گرمخانهها و فراهمسازی زنجیره یاریرسانی بسامان و عادلانه برای همکاری مردم و نهادها در بازتوانی روانی اجتماعی و مهارتی افراد دچار یا درگیر آسیبهای اجتماعی است.
معاون محیط زیست و خدمات شهری، شهرداری قزوین در برنامه گفت و گوی ویژه خبری تصریح کرد: یکی از وظایف شهرداریها بحث گرمخانه است یا همان مرکز توسعه خدمات اجتماعی. شهرداری قزوین هم در این راستا سالها قبل این مرکز را راه اندازی کرده است که در خدمت بانوان و آقایان هرکدام با ۳۰ تخت قرار دارد.
داود میراشه گفت: باتوجه به موقعیت قزوین در شاهراه ارتباطی ممکن است افراد پذیرفته شده از قزوین نباشند و در راه مانده و جا مانده در این مرکز پذیرش میشوند. البته دو واحد جداگانه برای این افراد در نظر گرفته شده است. در حال حاضر این مرکز در خیابان شهید انصاری روبروی تاکسیرانی قزوین قرار دارد.
وی اظهار کرد: کسی که نیاز به خدمات اجتماعی دارد به محض ورود یا تماس با سامانه ۱۳۷ بررسیها به عمل میآید و با دستور مقامات به نهادهای مرتبط ارجاع داده میشود و اگر شرایط عادی باشد در مرکز توسعه خدمات اجتماعی پذیرش میشود. البته معتادان در این مرکز پذیرش نمیشوند و به خانههای امن دیگری که زیر نظر بهزیستی فعالیت میکنند ارجاع داده میشوند.
میراشه گفت: تعداد دستگاههای زیربط در بحث بازتوانی کاملا طبق شیوه نامه وظایف مشخصی بر عهده دارند و شهرداری در این زمینه مسئولیت مستقیم ندارد.
سرپرست دبیرخانه شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان در ارتباط تصویری با استودیوی گفت و گوی ویژه تصریح کرد: توجه به موضوع معتادان متجاهر و کارتن خوابها در دستور کار مسئولان استان و ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار دارد و طرح آرامش در شهر یکی از این طرح هاست.
خدابنده گفت: تنها مرکز دولتی نگهداری معتادان متجاهر با ظرفیت ۲۰۰ نفر در شهر الوند قرار دارد. در کنار آن ۱۹ کمپ نگهداری معتادان نیز در سطح استان بر اساس ماده ۱۶ فعال هستند. یکی از حلقههای درمان و عدم بازگشت معتادان به سمت مواد مخدر مساله اشتغال است که در این زمینه ۳ مرکز توانمندسازی که توسط بهزیستی مدیریت میشود اقدامات موثری انجام شده و حدود ۱۵۰ نفر از معتادان توانمند شدهاند. بر اساس برآوردهای صورت گرفته حدود ۲ هزار معتاد متجاهر در نظر گرفته شده و تا کنون برای هزار و ۴۰۰ نفر تا امروز خدمات نگهداری و درمانی ارائه شده است.
وی در ادامه گفت: متاسفانه مصرف مواد مخدر در حوزه دانش آموزی بسیار کم است، اما خانوادهها باید در خصوص مصرف قلیان و سیگار در میان دانش آموزان دقت نظر بیشتری داشته باشند.
میراشه در ادامه گفتوگو تصریح کرد: در زمینه هزینههای معمول معتادان نیز شهرداری طبق فاکتورهای ارائه شده پرداختها را انجام میدهد حتی شهرداری یک قطعه زمین برای احداث مراکز لازم اختصاص داده است که سایر دستگاهها باید پیشقدم شوند.
وی گفت: گرمخانه با ظرفیت ۶۰ نفر در طول هفته گذشته ۲۰ نفر پذیرفته شدهاند، اما در سایر خانههای امن برای معتادان پذیرشهای قابل توجهی صورت گرفته است. بازارچههای سرپرست خانوار برای بانوان در نظر گرفته شده است تا بتوانند چرخه اقتصاد خانوار را بچرخانند.
میراشه گفت: طبق آماری که دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد حتی با این آمار تعداد کمپهای نگهداری معتادان کم است. در زمینه اشتغال این افراد نیز چند دستگاه دیگر مانند بهزیستی و کمیته امداد و. دخیل هستند که باید پای کار بیایند تا این معضل اجتماعی مدیریت شود.