پخش زنده
امروز: -
وزیر جهاد کشاورزی در برنامه گفتگوی ویژه خبری در بیستم آذر پیش بینی کرده بود که تا ۱۰ روز آینده لایحه آبخیزداری به دولت ارائه خواهد شد و بعد از یک ماه به مجلس تقدیم میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، غلامرضا نوری، وزیر جهاد کشاورزی در برنامه گفتگوی ویژه خبری با بیان مطلب فوق گفت: تبدیل لایحه آبخیزداری به قانون را اولویت وزارت جهاد کشاورزی است.
اما با پیگیری های خبرنگار شبکه خبر این مهم تاکنون انجام نشده است.
در حالی که ۴۵۰ شهر و بیش از ۸ هزار روستا در معرض تهدید سیل هستندبا سالی یک میلیون هکتار آبخیزداری، اجرای نود میلیون هکتار باقی مانده است و نود سال طول میکشد از ۱۲۵ میلیون هکتار حوزه آبخیز در کشور تاکنون در ۳۳ میلیون هکتار آبخیزداری انجام شده است که در قالب قانون نبوده است.
آبخیزداری قناتها را احیا و به طور میانگین خسارتهای سیل را تا هفتاد درصدکاهش داده است.
دهنو در هندیجان محلی که گرد و غبار و ریزگرد موجب فرار مردم این شهر شده بود که با اجرای آبخیزداری جانی دوباره گرفت.
با احداث بند خاکی آبخیزداری که حاصل مشارکت زنان روستای رامه هست ۵۰۰ هزار متر مکعب آب ذخیره شد.
حال با وجود این خطر سیل و کم آبی باید هر چه سریعتر لایحه آبخیزداری به قانون تبدیل شود و تعلل بیش از حد در این موضوع جایز نیست.
فلسفی، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در حوزه آبخیز قانون مصوبی نداریم و اگر این لایحه به قانون تبدیل شود با سرعت بیشتر و باکیفیت بهتر عملیات اجرایی آن انجام می گیرد برای آن میتوان اعتبار و بودجه مناسب تری پیش بینی کرد.
شریفی، رئیس انجمن مقابله با خشکسالی هم گفت: به همان دلیل که ما در شهر به قانون و ضابطه نیاز داریم در آبخیزهاداری هم به همین موضوع نیازمندیم.
حالا لایحه بعد از دو سال و چهار ماه برای تصویب قرار است به مجلس برود و به گفته کارشناسان آبخیزداری تبدیل لایحه آبخیزداری به قانون به کاهش مشکلات کشور در حوزه آب فرسایش خاک، خشکسالی و تولید آب کمک خواهد کرد.