پخش زنده
امروز: -
در حالی که بسیاری از گلخانهها با روشهای سنتی دمای مورد نیاز گیاهان را تامین میکنند، کارشناسان معتقدند که با اصلاح روشها و نوسازی تجهیزات میتوان تا ۷۰ درصد، مصرف انرژی را کاهش داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید حمیدرضا شریعتمدار، معاون دفتر طرح توسعه گلخانههای کشور با بیان اینکه تجهیزات استاندارد و نسبتا نوین گرمایشی موجود در ایران بهره وری بالای ۷۰ درصد دارند، بر لزوم نوسازی و بکارگیری روشها و تجهیزات نوین برای مصرف بهینه انرژی در گلخانهها تاکید کرد و گفت: متاسفانه بودجه مناسبی برای بهسازی تجهیزات گلخانهها در دست نیست.
این درحالی است که اغلب گلخانه داران با اذعان به اهمیت و فواید نوسازی تجهیزات و استفاده از وسایل و روشهای نوین، از بالا بودن نسبی هزینههای این امر گلایه دارند و میگویند سرمایه لازم برای نوسازی و استفاده از تجهیزات نوین را ندارند.
باوجود این چالش ها، برخی از گلخانه داران با صرف هزینههای اولیه و بکار گیری روشهای نسبتا کم خرج تر، موفق شدهاند ضمن کاهش مصرف انرژی، بهره وری و عملکرد گلخانه را نیز ارتقاء دهند.
امیر عرب نعمتی مدیر یکی از مجموعههای گلخانهای در ورامین که به دلیل ارائه و اجرای روشهای خلاقانه در مدیریت آب و انرژی با استفاده از فناوریهای نوین بارها مورد تقدیر قرار گرفته است، از جمله تولیدکنندگانی است که توانسته با روشهای نوین و نسبتا کم هزینه، مصرف انرژی را در گلخانههای تحت مدیرت خود تاحد چشمگیری کاهش دهد.
وی با بیان اینکه پیش از این، گلخانههای او نیز با روش سنتی کورهای گرم میشد، تصریح کرد: از سال ۹۶ با نصب پردههای حرارتی و نوری و تبدیل سیستم گرمایشی به گرم کنندههای خودکار کل سیستم تهویه گلخانهها را تغییر دادیم که نتیجه آن، کاهش مصرف انرژی و افزایش بهره وری بود.
این تولیدکننده افزود: بخش بزرگی از دمای سالنها را میتوان با پردههای حرارتی و یا کانالهای انتقال، کنترل کرد و نیاز چندانی به فناوریهای ماشینی نیست.
در حال حاضر حدود ۸۲ هزار گلخانه در ایران فعال است که صرفه جویی ۷۰ درصدی در مصرف انرژی هریک آنها میتواند در مجموع از هدر رفت سهم بزرگی از منابع کشور جلوگیری کند.