پخش زنده
امروز: -
کاهش فروش و صادرات فرش دستباف، فعالان این صنعت را با چالش مواجه کرده و سبب افت جایگاه فرش دستباف کردی در بازارهای جهانی شدهاست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، مهاباد از گذشتههای دور همواره یکی از مناطق تولیدکننده فرش دستباف درکشور بوده و حالا کاهش صادرات فرش دستباف و ورود دلالان از مناطق دیگر به بازار فرش از جمله مشکلاتی است که بافندگان و تولیدکنندگان فرش دستباف را درگیر خود کردهاست و بیم آن میرود که با ادامه این روند، تولید فرش دستباف در منطقه، با چالشهای جدی مواجه شود.
مدیر تعاونی تولید فرش در مهاباد می گوید: قبلا فرش های تولیدی ما خیلی زود به فروش می رسید اما الان بیش از 50 تخته فرش در انبارهای ما مانده که چشم انتظار فروش است.
باب سور افزود: بسیاری از فرش ها به جای رخ نمایی مدت هاست یا درانبارها و مغازه ها خاک می خورد یا در راه تولید نیمه کاره رها شده است.
خانم ابراهیمی هم که از فعالان حوزه تولید فرش است ، از حال ناخوش صنعت فرش کردی می گوید. وی حذف بیمه تأمین اجتماعی قالیبافان و پرداخت نکردن تسهیلات را از مشکلات صنعت فرش می داند.
یکی دیگر از فعالان صنعت فرش می گوید: شیرنی صادرات فرش هم تنها به کام دلالان و واسطه هاست. وی می افزاید: صادرات فرش قبلا در طول سال چندین بار انجام می شد اما الان تنها از طریق واسطه ها این امر انجام می گیرد.
فاتحی رئیس اتحادیه قالیبافان مهاباد هم گفت: مدت زمان بازگشت ارزی که برای صادرات فرش درنظر گرفته شده شش ماه است و چون تاجران دراین مدت زمان توان بازپرداخت آن را ندارند ، در بخش های دیگر سرمایه گذاری می کنند.
یکی از بانوان قالیباف هم می گوید: قبلا خودشان تولید کننده فرش بودند ولی حالا به دلیل هزینه های بالای تولید به عنوان بافنده برای تعاونی تولید فرش کارمی کنند.
هرچند با وجود این مشکلات صدای به هم تنیده شدن تار و پودهای قالی هنوز در برخی از خانه ها و کارگاه ها شنیده می شود اما بررسی چالش های موجود نشان می دهد که برای برداشتن موانع موجود سر راه صنعت فرش کردی باید به صورت اساسی چاره اندیشی شود تا بار دیگر جایگاه صنعت فرش در مناطق کردنشین کشور و بازارهای جهانی ارتقا یابد.