پخش زنده
امروز: -
الهه کسمایی گفت: پایان نامههای دانشجویی چهار دهه اول دانشکده سینمای دانشگاه هنر، اساس کتاب «فیلمسازی آکادمیک» است.
نویسنده کتاب فیلمسازی آکادمیک در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما افزود: این کتاب، درواقع فرهنگ فیلمهای پایان نامهای بوده و متعلق به زمانی است که دانشجویان سینما، کارهای خود را به صورت تئوری و عملی ارائه میکردند.
وی گفت: یکی از نکاتی که کتاب فیلمسازی آکادمیک دارد این است که تغییر و تحولات فنی در عالم سینما در این کتاب روایت شده است.
خانم کسمایی افزود: ما توانستهایم مشخصات ۴۲۰ فیلم را در این کتاب جمع آوری و منتشر کنیم.
نویسنده کتاب فیلمسازی آکادمیک اضافه کرد: مشخصات این فیلمها بعد از بازبینی و شناسنامه نویسی، به صورت یک فرهنگنامه منتشر شده است.
وی گفت یکی از نکتههای حائز اهمیت در کتاب این است که، فیلمهای دانشجویی افرادی بازخوانی میشود که بعدها از بزرگان سینما شدند.
خانم کسمایی شرح داد که این کتاب به روند آینده پژوهی در سینما کمک میکند و فیلمسازی حرفهای را آموزش میدهد.
این نویسنده اضافه کرد کتاب حاضر، مانند سفری در تاریخ است که به ما نشان میدهد چه پیشینهای داشتیم و در کجای زمان ایستادهایم.
وی بیان کرد نسل حاضر، نسلی است که فیلمسازی برایش ساده است در حالی که اگر به پیشینه خود نگاه کند میبیند که حلقههای فیلم با چه سختی و مشکلاتی در آزمایشگاه آماده میشد و زمانی که فیلمسازی مشکل بود چه تجربههایی کسب شد.
خانم کسمایی گفت: یکی دیگر از نکتههای این کتاب این است که میتوانید در آن پروژههای فیلمسازی افراد حرفهای سینما را ببینید که در دوران دانشجویی چه آثاری خلق کردهاند.
نویسنده کتاب فیلمسازی آکادمیک گفت: ما در این کتاب، با نگاه کردن به اسمهای بزرگ میفهمیم که این افراد، از چه مسیرهایی کار خود را شروع کردهاند و چه افرادی از سینمای حرفهای با یکدیگر نشست و برخاست داشتهاند که دستاورد آن چنین کتابی شده است.
کتاب «فیلمسازی آکادمیک» که با نام فرهنگ فیلمهای پایان نامهای شناخته میشود و عنوان فرعی «دانشکده سینما در چهاردهه سینمای آنالوگ» را به همراه دارد، کاری از انتشارات مارلیک است.
الهه کسمایی این کتاب را در چهار سال گذشته تدوین کرده و این اثر، در سال ۱۴۰۱ نخستین بار منتشر شده است.