پخش زنده
امروز: -
کارشناس بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی قزوین می گوید : جای نگرانی نیست و پیش بینی میشود که موارد بیماری و پیک آنفلوانزا تا پایان فصل سرما فروکش کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز قزوین؛ قندیان در گفت وگوی خبری شبکه قزوین گفت : در یک ماه گذشته موارد آنفلوانزا افزایشی بوده و پیش بینی میشود که موارد بیماری و پیک آنفلوانزا تا پایان فصل سرد سال فروکش کند.
وی افزود : جای نگرانی خاصی نیست ، هر سال در فصل سرد سال این بیماری شایع است و رخ می دهد و با رعایت دستورالعمل های بهداشتی این بیماری فروکش می کند .
قندیان گفت : استفاده از ماسک تا 95 درصد از انتقال بیماری جلوگیری می کند و به هم استانی ها توصیه می شود برای جلوگیری از شیوع این بیماری ماسک بزنند.
وی از مدیران شرکت و سازمان های دولتی و خصوصی هم خواست اگر افراد دچار این بیماری شدند اجازه مرخصی را صادر کنند تا فرد بیمار با پشت سر گذاشتن روند درمان سر کار خود حاضر شود .
کارشناس بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی قزوین مدارس را یکی از جاهایی دانست که کودکان با توجه به ازدحام امکان درگیر شدن با این بیماری را دارند .
وی از اولیا و معلمان خواست دانش آموزان مبتلا حتما استراحت کنند تا روند درمان بیماری را پشت سر بگذارند تا از انتقال این بیماری به خانواده ها و دیگر دانش آموزان خودداری کنند .
کارشناس بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی قزوین افزود : آنفولانزا یک بیماری شایع ویروسی است که معمولا از پاییز تا اوایل بهار رخ میدهد و شدت این بیماری در میان افراد مختلف متفاوت است، اما غالبا به عطسه، سرفه و خستگی منجر میشود.
قندیان گفت : علائم این بیماری در عرض 1-3 روز پس از ورود ویروس به بدن ظاهر میشود. این بیماری که بسیار در حال رشد است، باعث تحریک قطرات ترشحات فرد در هنگام عطسه، سرفه یا صحبت در هنگام بیماری میشود.
وی عنوان کرد : با استنشاق این قطرات حاوی ویروس یا با لمس اشیایی که حاوی این قطرات هستند مانند دستگیره در یا دکمه آسانسور، بیماری به بدن فرد سالم منتقل میشود؛ در ادمه فرد سالم با لمس دست، بینی یا پوست خود به ویروس این بیماری مبتلا خواهد شد.
کارشناس بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی قزوین افزود : روند بهبودی افراد مبتلا به بیماریهای مزمن مانند دیابت، افراد مسن و کودکان بیشتر طول میکشد.
وی گفت : چهار نوع ویروس آنفولانزا وجود دارد که باعث آنفولانزا میشود. اینها ویروسهای آنفلوانزای A، B، C و D هستند. ویروسهای آنفولانزای A و B باعث شیوع بیماریهای فصلی در افراد میشوند، بهویژه مواردی که هر سال در زمستان رخ میدهند.
قندیان عنوان کرد : ویروسهای آنفولانزای A تنها ویروسهای آنفلوانزای شناخته شده برای ایجاد اپیدمی آنفولانزا در نظر گرفته میشوند. عفونتهای ویروس آنفولانزا C باعث بیماری خفیف میشود و تصور نمیشود که باعث اپیدمی انسانی شود.
وی افزود : آنفولانزا به راحتی در میان اعضای خانواده، همکلاسیها یا همکاران و در مکانهای بسته و شلوغ مانند وسایل نقلیه عمومی پخش میشود.
کارشناس بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی قزوین افزود: افرادی که به ویروس آنفولانزا مبتلا میشوند حتی قبل از شروع علائم میتوانند بیماری را به دیگران منتقل کنند. به طور خاص، دوره مسری از ۳۶-۴۸ ساعت قبل تا حدود ۳-۷ روز پس از شروع بیماری گسترش مییابد.
وی افزود : این بدان معناست که ویروس آنفولانزا میتواند حتی توسط افراد به ظاهر سالم نیز منتقل شود. کودکان خردسال، افراد به شدت بیمار، و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند میتوانند دیگران را برای مدت طولانیتری آلوده کنند. حتی افراد بدون علامت، یعنی کسانی که مبتلا میشوند اما هرگز علائم واضحی را بروز نمیدهند، میتوانند آنفولانزا را منتقل کنند.
قندیان با بیان این که بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا اول مهرماه بوده است، گفت: اگر فردی جزو افراد پرخطر است و تاکنون به بیماری مبتلا نشده میتواند در صورت تمایل واکسن آنفلوانزا را تزریق کند زیرا بهرحال این بیماری در فصل زمستان شیوع دارد اما بهترین زمان تزریق این واکسن، ابتدای پاییز بوده است.
وی افزود : افراد در معرض خطر بیماری شامل مبتلایان سرطان، دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و مشکلات ریوی است؛ این افراد بهتر است در اماکن شلوغ حضور نیابند و اگر مجبور به حضور در اماکن تجمعی و شلوغ بودند از ماسکهای تنفسی استفاده کنند زیرا ویروس آنفلوانزا سرایت پذیری بالایی دارد.