توضیحات رئیس مجلس درباره ساز و کار بررسی FATF
رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکری در خصوص بررسی FATF در مجلس توضیحاتی ارایه کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، محمدتقی نقدعلی در نشست علنی امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی گفت: این روزها بناست تا در مجمع تشخیص مصلحت نظام موضوع پالرمو و «سی. اف. تی» ذیل موضوع «FATF» بررسی شود. پس از چند هفته کاری امروز به حوزه انتخابیه سرکشی خواهند کرد و در این مدت مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد موضوع مطروحه تصمیمگیری خواهد کرد.
وی بیان اینکه تصمیمات مجلس در مرئی و منظر عموم صورت میگیرد، ادامه داد: بنده تقاضا دارم برای صیانت از مجلس و برای مطالبهای که ملت ایران از ما نمایندگان دارند، سود و فایده «اف.ای. تی. اف» برای همه روشن شود، نباید شرایط به نحوی باشد که فردی بیاید و به ما بگوید که این لوایح پشت درهای بسته تصویب و هزار مشکل ایجاد شده است، بنابراین باید برای این مسئله تدبیری اندیشیده شود.
نقدعلی گفت: در این شرایط یا باید اذن گرفته شود تا مذاکرات مجمع به صورت شفاف در مرئی و منظر کل ملت ایران پخش شود تا همه بدانند در مملکت چه اتفاقی رخ میدهد و یا اینکه به مجلس نقشی داده شود تا امر به این مهمی به راحتی اتفاق نیفتد؛ بنابراین باید برای این مسئله تدابیری اندیشیده شود، نباید شرایط بدین نحو باشد که ما پس از گذران سرکشی به حوزه انتخابیه به مجلس بازگشته و ببینیم به اصطلاح آش را با جایش بردهاند و ما هم هیچ پاسخی نداریم. بنده روز گذشته تذکر ماده ۷۵ آییننامه داخلی مجلس را داشتم ولی به بنده زمان لازم داده نشد.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر نقدعلی با بیان اینکه تذکر وی در دستور جلسه مجلس نبوده است، گفت: آقای نقدعلی همه صحبتهای شما خلاف قانون است. خوب است بدانید شما از فرصت ۳ دقیقهای خود استفاده کرده و صحبتهای خود را مطرح کردهاید، بنابراین نباید مجددا بگویید که اجازه صحبت به شما در صحن داده نشده است. شما به عنوان موافق و مخالف دستور صحن وقت گرفتید، اما خارج از دستور صحبت کردید و با این حال به بنده تذکر رعایت ماده ۲۲ آییننامه را میدهید! بنابراین اگر بنده بخواهم این ماده را رعایت کنم باید در ابتدای تذکر شما که خارج از دستور بود، بلندگوی شما را قطع میکردم که نکردم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه درباره بررسی «FATF» در مجلس تاکید کرد: مجلس درباره موضوع «اف.ای. تی. اف» به وظیفه خود عمل کرده است. مجلس در این زمینه اصرار کرده و طبق قانون این موضوع به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده است. مجمع تشخیص مصلحت نظام به مدت یک سال فرصت رسیدگی به این موضوع را داشته است از این رو، فرصت زمانی مجمع درباره رسیدگی به این موضوع به اتمام رسیده و از دستور رسیدگی خارج شده است. با این حال دولت از مقام معظم رهبری درخواست کرده تا مجددا (این مسئله خلاف آییننامه مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده) اجازه رسیدگی به این مسئله داده شود.
وی افزود: دستگاه رسیدگی کننده به «ف.ای. تی. اف» مجمع تشخیص مصلحت نظام است، بیان کرد: اصلا ما به عنوان مجلس نظرمان را در این بخش و در مجلس دهم دادهایم و این موضوع به مجمع ارجاع شده است، بنابراین ما در حال حاضر هیچ نقش قانونی در موضوع «FATF» نداریم. ممکن است یکایک نمایندگان مجلس در زمینه موضوع مذکور نظرات مختلف داشته باشند، گفت: این مسئله کاملا قابل احترام است، اما باید به این نکته اشاره کنم که این موضوع اصلا نمیتواند در دستور کار مجلس قرار بگیرد، چرا که طبق قانون اساسی بررسی این موضوع در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام است و طبق قانون بنده و شما هیچ وظیفه قانونی در این بخش نداریم.
رئیس مجلس گفت: بنابراین اظهارات شما خلاف قانون بوده است، همچنین باید یادآور شوم که تذکر ماده ۷۵ شما هم خلاف قانون بود. در جریان رسیدگی به این موضوع ما درخواست داشتیم که نوار مذکور را پیادهسازی کنند، از این رو ما نگاه کردیم و دیدیم که هیچگونه توهینی به شما نشده است، بعلاوه اینکه شما در مهلت ۳ دقیقهای که پیرو قرعه کشی در صحن مجلس بدست آوردید، آمدید و اظهارات خود را مطرح کردید، بنابراین شما چند نوبت میخواهید خلاف قانون رفتار کنید، البته اگر شما دوست دارید آییننامه و قانون را رعایت نکنید، به اراده شما بستگی دارد که مورد قضاوت مردم و نمایندگان قرار خواهد گرفت.