پخش زنده
امروز: -
رئیس اداره تسویه معاملات ابزارهای مالی بورس کالای ایران گفت: افراد میتوانند بدون اختلاف قیمت و پرداخت ما به التفاوتی در بورس کالا، به قیمت روز سکه معامله کنند.
خانم اسکندری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار بورس خبرگزاری صدا و سیما در خصوص بازار گواهی سپرده سکه در بورس کالا اظهار کرد: این بازار از اسفند ۱۳۹۴ در بورس کالا با معامله سکه فعالیت خود را آغاز کرد. دارایی پایهای که برای این بازار تعریف شد، سکه ضرب بانک مرکزی در سال ۱۳۸۶ با طرح سکه امامی است.
وی درباره علت انتخاب سکه ضرب ۱۳۸۶ گفت: با توجه به اینکه تعداد سکههای ضرب شده در سال ۸۶ در بازار زیاد بود این دارایی انتخاب شد تا بازار عمق و نقدشوندگی داشته باشد.
رئیس اداره تسویه معاملات ابزارهای مالی بورس کالای ایران در پاسخ به این پرسش که آیا سکههای ضرب سال ۱۴۰۳ هم در این بازار معامله میشود یا خیر افزود: هر زمان دارایی پایه دیگری مشابه این باشد و بتواند این نصاب را رعایت کند و تعداد آن به اندازهای باشد که بتواند بعنوان یک نماد نقدشونده محسوب شود، جزو داراییهای پایه در این حوزه انتخاب خواهد شد.
اسکندری در خصوص روش معامله سکه در بورس کالا نیز گفت: علاوه بر خزانههای بانکی موجود، از اردیبهشت ۱۴۰۳ هم خزانه خود بورس کالا در حوزه سکه راه اندازی شده است که افراد برای معامله سکه در بورس کالا باید کد بورس کالا تهیه کنند.
وی ادامه داد: اشخاص حقیقی میتوانند این کد را ظرف ۲۴ ساعت از درگاههای برخط شرکتهای کارگزاری دریافت کنند که برای خرید سکه باید وجه معامله را به حساب شرکت کارگزاری واریز نموده و شرکتهای کارگزاری نیز این وجه را به حساب عملیاتی بورس کالا واریز میکنند و حساب مشتریها در سامانه معاملات بورس کالا شارژ میشود.
رئیس اداره تسویه معاملات ابزارهای مالی بورس کالای ایران در ادامه بیان کرد: زمان معاملات بازار گواهی سپرده سکه از ساعت ۱۱.۳۰ تا ۱۲ یک دوره پیش گشایش هست و از ساعت ۱۲ تا ۱۷ هم معاملات به صورت حراج پیوسته انجام میشود.
اسکندری در پاسخ به این پرسش که اگر شخصی سکه را از صرافی یا بازار خارج از بورس خریداری کرده باشد میتواند در بورس کالا بفروشد؟ گفت: هم اکنون بیشتر مشتریهای ما همین حالت را دارند، یعنی در سامانه نوبت دهی برخط (آنلاین) بورس کالا، نوبت میگیرند و براساس نوبت خود به خزانه بورس کالا مراجعه نموده و سکههایی که از بازار را خریدند در خزانه بورس کالا سپرده گذاری میکنند.
وی درباره نحوه ارزشگذاری سکهها نیز گفت: کارشناسان خبره با دریافت ۱۴ هزار تومان بابت هر قطعه سکه، سکههای را ارزیابی میکنند و در صورتی که سکهها ضرب ۱۳۸۶ بانک مرکزی باشد، پذیرش شده و در کد بازار مالی مشتری گواهی سپرده کالایی صادر میشود و همان روز معاملاتی که سکه را تحویل بدهد میتواند در بازار بورس کالا بفروشد.
رئیس اداره تسویه معاملات ابزارهای مالی بورس کالای ایران در خصوص اینکه قیمت سکهها در بورس کالا چگونه تعیین میشود، بیان کرد: قیمت در تمامی ابزارهای مالی بورس کالا براساس سازوکار عرضه و تقاضا و حراج کشف قیمت میشود و قیمت سکه در بورس کالا به بازار آزاد خیلی نزدیک است و تقریبا تطابق هم دارد.
اسکندری در پاسخ به این پرسش که سکه باید چه ویژگیهایی را برای پذیرش در بورس کالا داشته باشد؟ بیان کرد: کارشناس با روشهای مختلفی سکه را ارزیابی میکند، اول اینکه سکه وزن میشود و توسط دستگاه چگالی سنج عیار سکه ارزیابی میشود، هر چه سکه کهنهتر باشد، یعنی تو دست چرخیده باشد و ضربه خورده باشد شرایط احراز ندارد، یعنی به احتمال زیاد نمیتواند نظر کارشناس را جلب کند از این رو سکهها پذیرش نمیشوند.