پخش زنده
امروز: -
مراسم پایانی جشنواره دانشجویی ققنوس، پنجشنبه ۴ بهمن در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سیدمسعود پرهیزگاری دبیر کل جشنواره دانشجویی ققنوس با حضور در استودیو شبکه خبر در بخشی از سخنانش گفت: جشنواره در ۶ بخش برگزار شد، که یک بخش هنر تجسمی خودش ۶ زیربخش دارد. در بخش فیلم، فیلم داستانی و فیلم مستند، تیزر، نماهنگ، ویدئوکست و بخشهای مختلف فیلم، در بخش هنرهای نمایشی شامل تئاتر، صحنه خیابانی، تعزیه و نقالی است. در بخش هنرهای تجسمی که از عکاسی تا پوستر، گرافیک، نقاشی و خط و خوشنویسی و سایر رشتههای تجسمی مثل صنایع دستی. بخش موسیقی در بخشهای موسیقی محلی، موسیقی با کلام، موسیقی بی کلام و سرود. در بخش صدا و اجرا که خیلی مورد توجه دانشجویان قرار گرفت در بخشهای مجری گری، صداپیشگی و تقلید صدا.
وی گفت: در بخش ادبیات در حوزههای مختلف از داستان نویسی تا زیربخشهای دیگر کتاب دانشجویی و بخش شعر به عنوان یک بخش مجزای از ادبیات که نزدیک به ۲ هزار اثر شعر خوب دانشجویی در شعر کلاسیک، نو و ترانه بود. در کل بیش از ۱۱ هزار اثر از دانشجویان سراسر کشور به جشنواره ارسال شده است.وی گفت: در بخش فیلم بیش از هزار و ۲۰۰ اثر، در بخش نمایش ۱۲۰ اثر، در حوزه تجسمی بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ اثر، در حوزه موسیقی بش از ۲۰۰ اثر، در حوزه شعر بیش از ۲۰۰۰ هزار، در حوزه ادبیات حدود هزار و ۵۰۰ اثر و در حوزه صدا و اجرا بیش از ۵۰۰ هزار به جشنواره ارسال شد.
وی افزود: مسئله مهمتر ما در جشنواره ققنوس، بعد از اختتامیه شروع خواهد شد که با همه شرکت کننده کار خواهیم داشت فقط برگزیدگان هدف ما نیستند.جشنواره ققنوس بعد از جشنواره شروع میشود، باشگاههای هنری دانشجویی که قرار است در سراسر کشور شروع بکار بکنند این باشگاه وظیفه شان این است دانشجویی که در دانشگاه کوچک و شهر دور از مرکز در این جشنواره شرکت کرد و استعداد اندکی دارد ولی علاقه مندی فراوانی دارد او را کمک کند که رشد بکند و سال آینده در جشنواره شرکت کند و جشنواره آینده، جشنواره افرادی خواهد بود که رشدیافته باشگاههای ققنوس خواهند بود.
وی درباره داوری آثار هم گفت: سعی کردیم از داورهای شاخص در هر رشته استفاده بکنیم مثلا در بخش فیلم از رامتین شهبازی استاد دانشگاه و منتقد فیلم استفاده کردیم که چهره شناخته شدهای است و خانم شاه حسینی به عنوان یکی از کارگردانهای قدر کشورمان. بخشهای دیگر هر کدام استاتید شاخص آن رشته را آوردیم. شعار جدی که در جشنواره داشتیم شعار «دانشجو، هنر و امید» بود.
وی افزود: در همه رشتهها جوایزی اهدا خواهد شد، به هر بخشی یک تندیس اهدا میشود. «انتفاضه هنر» موضوع ویژه جشنواره که پنج تندیس در پنج بخش به آثاری که به موضوع مقاومت برداختند اهدا میشود.
وی گفت: پیش از جشنواره بعضی از آثار منتشر میشوند مثل بعضی از فیلمهای جشنواره، بعد از جشنواره این اثار در محیطهای مختلف از جمله تلویزیون، سالنهای دانشجویی، تالارهای دانشجویی، تماشاخانههای دانشجویی و گالریهای دانشجویی منتشر خواهد شد. آثار مکتوب مثل شعر و ادبیات در قالب کتابهایی در اختبار عموم دانشجویان قرار میگیرد.
وی افزود: دور بعدی جشنواره از خروجی باشگاههایی خواهد بود، کمک میکنیم بالای ۵۰ درصد خروجی به سمت استعدادهای نهفتهای که در استانهای دور از مرکز و دانشگاههایی که کمتر مورد توجه قرار میگیرند به واسطه باشگاه مورد توجه قرار بگیرند و شرکت بکنند. حضور برای عموم آزاد خواهد بود ولی ما یک زمینهای فراهم خواهیم کرد که دانشجویانی که کمتر توانمند هستند ولی علاقهمند، آنها هم این امکان رقابت را داشته باشند.
وی درباره علت تاخیر جشنواره ققنوس گفت: جشنواره ققنوس یکی از جشنوارههای نوپا و نوظهور دانشجویی در عرصههای مختلف هنری است که پنج دوره آن که برگزار شد مواجه شد با کرونا و تعطیل شد. ۴ سال این جشنواره تعطیل بود. فلسفه وجودی این جشنواره پیدا کردن، کشف استعدادیابی و کمکی به شبکه هنری دانشجویان. دانشجویان هنرمندی که در جاهای مختلف کشور فعالیت میکنند و نیاز است که شناخته شوند و رشد پیدا کنند.
هنر دانشجو هرچند که خیلی شناخته شده نیست و در ابتدای کار است، اما هنر پیشگامی است خنر خلاق ونوآوری است اگر در کشوری هنر دانشجویی را رشد بدهیم و کمک بکنیم دانشجویان آن کشور ظهور و بروز بکنند کمک جدی میتوانیم به جریان کلی هنر آن کشور بکنیم و اعتقاد ما بر این بود که ما این رسالت را داریم در جشنواره ققنوس انجام می دهیم که کمک بکنیم به شکل گیری هنر در دانشگاههای مختلف کشور.
وی گفت: همه دانشجویان از مقطه کاردانی تا مقطع فوق دکتری دانشجو حساب میشوند و امسال، چون ۴ سال تعطیل بود جشنواره اعلام کردیم حتی کسانی که سه یا چهار سال از فارغ التحصیل شدنشان گذشته باشد به عنوان ادوار دانشجویی این اجازه را دارند که در این جشنواره شرکت بکنند.