پخش زنده
امروز: -
رئیس پژوهشکده توزیع برق گفت: مقایسه مصرف برق ایران با سایر کشورها به دلیل پارامترهای فنی و غیرفنی متعدد، چالشبرانگیز است.
گیلوانژاد، رئیس پژوهشکده توزیع برق پژوهشگاه نیرو در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در خصوص وضعیت مصرف برق در ایران و مقایسه آن با سایر کشورها گفت: میزان مصرف برق در کشور عدد قابل توجهی است و سرانه مصرف انرژی باید به عنوان یک معیار مهم در تحلیل نیازهای انرژی کشور مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: بیش از ۹۰ درصد برق کشور از منابع فسیلی تأمین میشود و این موضوع در صورت افزایش نامعقول مصرف، میتواند منجر به کمبود منابع انرژی شود. با وجود منابع بزرگ فسیلی در ایران، تمایل به استفاده بیرویه از انرژی وجود دارد که ناشی از احساس راحتی در دسترسی به منابع است. همچنین در دهههای اخیر هم روشهای علمی و فنی بهینهسازی مصرف انرژی به میزان کافی مورد توجه قرار نگرفته است.
گیلوانژاد گفت: مصرف برق خانگی در ایران حدود ۱۱۰۰ کیلووات ساعت به ازای هر نفر است، در حالی که متوسط جهانی حدود ۱۰۵۰ کیلووات ساعت است. کشورهای توسعهیافته اتحادیه اروپا با متوسطی نزدیک به ۱۵۰۰ کیلووات ساعت مصرف بیشتری دارند، علت این امر استفاده از برق برای گرمایش، پخت و پز و تعداد زیاد خودروهای الکتریکی است. وی افزود: همچنین باید توجه داشت، مقایسه مصرف برق ایران با سایر کشورها به دلیل پارامترهای فنی و غیرفنی متعدد، چالشبرانگیز است. مصرف برق تحت تأثیر عواملی مانند ترکیب انرژی، اقلیم، فرهنگ، تاریخ و موقعیت جغرافیایی است.
رئیس پژوهشکده توزیع برق پژوهشگاه نیرو گفت: بهینهسازی مصرف انرژی بسیار مهم است، زیرا کشورهایی با صنایع توسعهیافته با سرمایهگذاری در این زمینه، مصرف انرژی خود را کاهش دادهاند.
سطوح بالای مصرف انرژی در بخشهای مختلف نیازمند اقدامات موثرتری است. برای جبران ناترازی انرژی، باید به اصلاح مصرف و توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر توجه بیشتری شود. این اقدامات شامل بهینهسازی مصرف، افزایش نیروگاههای خورشیدی و بادی و بهرهبرداری از تکنولوژی تولید همزمان برق و حرارت است.