پخش زنده
امروز: -
وزیر ارشاد گفت: هدف جایزه جلال، ارتقای ادبیات ملی و دینی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه هفدهمین جایزه جلال آل احمد، گفت: جایزه جلال در سالهای گذشته فراز و فرودهایی داشته و زبان فارسی، ادبیات ملی و دینی بخشی از چشم اندازهای جایزه جلال است.
وی افزود: به آینده جایزه جلال تصویر تازهای باید داشت و میتوان این جایزه را در خدمت ادبیات ملی قرار داد.
صالحی گفت: زمانی که از ادبیات ملی سخن گفته میشود، منظور انقطاع، تضاد و تقابل با ادبیات جهانی نیست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه ادبیات ملی مولفههایی دارد و با اوصافی شناخته میشود، گفت: ادبیات ملی ادبیاتی است که در خدمت انسجام ملی، همبستگی و همگرایی ملی قرار بگیرد که روح و وحدت را به فضای اجتماعی منتشر کند.
سید عباس صالحی افزود: در ادبیات ملی نباید از ادبیات تفرقه آفرین و فاصله افزا استفاده کرد و باید به هویت ملی کمک کند و مانع از هضم یک ملت در هاضمه جهانی عصر مدرن شود.
وی گفت: ادبیات ملی در عین مبادله، امتیازهای هویت ملی را حفظ و از آن صیانت میکند و این ادبیات یک فرصت سازی برای اتصال این هویت است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ادبیات ملی رنگ و طعم تاریخ و جغرافیای یک ملت را دارد و ادبیات ملی ایران چندین هزارسال سابقه تاریخی دارد و از هزاران سال سابقه سرزمینی این جغرافیای ایران، ارتزاق میکند و از آن مایه میگیرد.
وی با بیان اینکه از ویژگیهای دیگر ادبیات ملی میتوان به قرار گرفتن فرهنگ در ادبیات اشاره کرد، گفت: جلال یک ادیب معاصر بود و جایزه جلال نیز برای ارتقای ادبیات ملی تاسیس شد.
سید عباس صالحی افزود: جلال در داستانهای بلند و کوتاه، مستند نگاری، شعر و مکتوبات نظری اش، تعلق به هویت ملی را به شکل ریشهدار نشان میداد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ادبیات ملی که جایزه جلال موظف به توجه به آن بوده، با این مؤلفهها و متغیرها تعریف میشود.
اختتامیه هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، محسن جوادی سرپرست معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراهیم حیدری مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات، مسعود کوثری دبیر علمی هفدهمین جایزه جلالآل احمد و جمعی از اصحاب قلم در کتابخانه ملی برگزارشد.