پخش زنده
امروز: -
نقش صنعت جلبک و اهمیت آن در توسعه آبزی پروری اقتصاد دریا محور و صنایع غذایی و کشاورزی در چهارمین گردهمایی ملی جلبک شناسی ایران بررسی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در این کنفرانس به جنبههای زیستی و اقتصادی جلبک ها، شامل نقش آنها در محیط زیست، کاربردهای بیوتکنولوژیک و محصولات زیستی آن در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی- بهداشتی، کشاورزی و دامپروری بررسی شد.
حجازی، دبیر علمی گردهمایی ملی جلبک گفت: حدود ۲۲ میلیارد دلار ارزش بازار جهانی این صنعت است و در بُعد کشوری ظرفیتهای خیلی بزرگی داریم که این ظرفیتها در دریاهای جنوب، شمال و منابع آبهای داخلی وجود دارد.
به گفته رئیس انجمن جلبک ایران ایجاد شهرکهای جلبک یک گام به سوی توسعه این صنعت است.
نوروزی گفت: این طرح به معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، تحت عنوان فعالیتهای دریا محور ارجاع شده و درصورت تصویب مسائل بودجه آن، کار را شروع خواهیم کرد.
رضایی، رئیس اتحادیه انجمنهای گیاهان دارویی میگوید: تولید جلبک در سواحل کشور یک مزیت بزرگ اقتصادی است که در تولید محصولات دارویی نقشی مهم دارد.
در حاشیه این گردهمایی نمایشگاهی از تولیدات موسسات و شرکتهای دانش بنیان و فعال در صنعت جلبک برپا شد که مورد توجه محققان پژوهشگران و فعالان این صنعت قرار گرفت.
۳۰۹ گونه جلبک در سواحل خلیج فارس و دریای عمان وجود دارد که از این میزان حدود ده درصد قابلیت تولید صنعتی دارد.
به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی از ۳۶ میلیون تن انواع جلبک تولیدی در جهان که به بازار بینالمللی عرضه میشود سهم ایران در تولید آن فقط ۴۰۰ تن است.