پخش زنده
امروز: -
حیوان گزیدگی در نیشابور در ۹ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۴ درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با اشاره به اینکه ماهانه ۳۶۰ حیوان گزیدگی در شهرستان نیشابور ثبت میشودگفت: در ۹ ماه امسال سه هزار و ۲۴۷ مورد حیوان گزیدگی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی رخ داده است .
دکتر علی اکبر محمدی افزود: از این تعداد حیوان گزیدگی امسال، ۲ مورد توسط حیوان مبتلا به هاری اتفاق افتاده که با کنترل سریع، تزریق به موقع واکسن به افراد مشکوک و ارائه آموزش به جمعیت زیر پوشش هیچ مورد منجر به ابتلا یا مرگ هاری انسانی نشده است.
وی با بیان اینکه توصیه میشود افراد در صورت گزش حیوانات بلافاصله به نزدیکترین مرکز درمان هاری مراجعه کنند، ادامه داد: در این مراکز، تمام موارد حیوان گزیدگی به صورت کامل پیگیری میشود و درمان موضعی، تزریق واکسن و در صورت نیاز دریافت سرم و سرم تراپی انجام میشود.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: حدود ۹۹ درصد گزیدگیها را سگ و گربه و بقیه را سایر حیوانات از جمله حیوانات وحشی و اهلی انجام میدهند.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: هم اکنون پنج واحد درمان و پیشگیری هاری در مناطق زیر پوشش این دانشگاه به صورت شبانه روزی فعال است که از این تعداد سه واحد در نیشابور (چکنه، کلاته محمدجان و نیشابور) و ۲ واحد در شهرستانهای تابعه این دانشگاه (زبرخان و فیروزه) فعال است.
به گفته وی بیماری هاری یک بیماری صد در صد کشنده سیستم عصبی مرکزی است و درمان ندارند. این بیماری به راحتی با واکسیناسیون قابل پیشگیری است، اما بعد از ابتلای فرد، بیماری، درمان ندارد و فرد، محکوم به مرگ است و بهترین زمان مراجعه افرادی که دچار حیوان گزیدگی میشوند به مراکز درمان هاری ۲۴ساعت اولیه بعد از گزش است.
بیماریهای بسیار زیادی از حیوانات به انسان منتقل میشود که مهمترین آنها هاری، تب کریمه کنگو، تب مالت، سالک و سیاه زخم است.