ایران رتبه چهارم تولید علم در حوزه طب سنتی و مکمل در دنیا
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: ایران رتبه چهارم تولید علم در حوزه طب ایرانی و مکمل در دنیا است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر حسینی یکتا در نشست خبری با اشاره به توسعه طب ایرانی در کشور گفت: طب سنتی و ایرانی در کشور جایگاه مناسبی نسبت به گذشته پیدا کرده و در بیش از ۹ دانشگاه علوم پزشکی کشور این رشته تدریس میشود و در مقطع دکترا نیز تربیت نیرو داریم.
یکتا افزود: اکنون پروندههای زیادی در پزشکی قانونی وجود دارد که با مداخلات درمانی غیرتخصصی منجر به مرگ برخی افراد شده است و باید برخوردهای قانونی تشدید شود و بخشی از این پروندهها مربط افراد سوجویی است که در حوزه طب سنتی فعالیت میکنند.
وی گفت: همچنین مجازات نقدی در خصوص افراد غیر متخصص طب سنتی در کشور نیز ۱۰۰ برابر شده است و از مردم میخواهیم فریب تبلیغات دروغین پزشک نماها را نخورند.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت ادامه داد: مجوز عطاریها از سوی وزارت صمت صادر میشود، اما با توجه به اینکه در حوزه گیاهان دارویی ورود میکنند، سازمان غذا و دارو نظارت بر فعالیت آنها را بر عهده دارد.
حسینی یکتا ادامه داد: رشته طب ایرانی در قالب پی اچ دی دانشجو تربیت میکند و رتبه چهارم تولید علم در حوزه طب سنتی و مکمل در دنیا را به خود اختصاص دادهایم همچنین به رتبه سوم کارآزمایی طب سنتی در دنیا دست یافتهایم و برای اینکه آموزههای طب سنتی علمی مستند باشد، نیاز به کارآزمایی هستیم و باید پنج درصد بودجه دانشگاههای علوم پزشکی کشور به پژوهشهای طب سنتی اختصاص یابد.
وی افزود: آموزش مربیان بهورزی توسط متخصصان طب سنتی انجام شده و آنها به سایر عموم آموزش میدهند و شناسنامه سبک زندگی سالم برای مردم تدوین شده است و افراد میتوانند با مراجعه به خانهها و مراکز بهداشت از مزایای طب ایرانی سنتی بهرهمند شوند.
وی با اشاره به ایجاد ۵۴ سلامتکده خصوصی و دولتی در کشور، گفت: اکنون در ۲۳ کلینیک ناباروری در کنار متخصصان زنان و زایمان، متخصصان طب ایرانی به زوجین خدمات ارایه میدهند و سازمان جهانی بهداشت برای بهره مندی کشورها از طب سنتی و مکمل سند راهبردی دارد و برای ابلاغ این سند ایران نیز دست اندرکار است و این اتفاق نشان دهنده نقش آفرینی ما در دنیاست.
وی با اشاره به صدور مجوز بیش از ۲ هزار فرآورده طبیعی و سنتی در کشور، گفت: جشنواره ملی طب ایرانی ۲۶ فروردین ماه در حوزه آموزش، پژوهش، درمان و معرفی پیشکسوتان این حوزه برگزار میشود و این دوره نیز محور دانش آ موزی خواهیم داشت و شعار این دوره جشنواره ادغام طب ایرانی در نظام سلامت است همچنین تاکید بر سلامت خواب و اهمیت آن در سلامت افراد در این جشنواره مورد توجه است.
وی اضافه کرد: تا کنون ۵۶ قلم فرآورده دارویی و ۳ خدمت درمانی در حوزه طب سنتی تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.