پخش زنده
امروز: -
فوق تخصص بیماریهای ریه در خوزستان بهترین درمان حساسیت را اجتناب از عامل حساسیت زا عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر حانیه راجی گفت: بهترین درمان برای بیماریهای حساسیتی، اجتناب از عامل حساسیتزا است، تهویه هوا در داخل منزل هنگام گردگیری و نظافت میتواند در این زمینه کمک کننده باشد.
وی افزود: مایت حشرهای ریز است، با چشم دیده نمیشود و معمولا در پرز قالی یا موکت وجود دارد، این حشره ممکن است باعث حساسیت شود، بنابراین لازم است محیط داخل منزل همیشه تمیز باشد. در محیط بیرون نیز وجود برخی گیاهان میتواند باعث ایجاد حساسیت در افراد شود.
دکتر راجی ادامه داد: بیماریهای حساسیتی نوعی پاسخدهی سیستم ایمنی بدن به وجود آلرژنهای (عوامل حساسیتزا) محیط است که در برخی افراد این پاسخدهی به دلیل تاثیر زمینه ژنتیکی افزایش مییابد، در بعضی از خانوادهها، پدر زمینه آلرژی دارد و در بعضی دیگر هیچ زمینهای وجود ندارد.
فوق تخصص بیماریهای ریه درباره انواع بیماریهای آلرژیک میگوید: حساسیتهای پوستی مانند کهیر بدنی نوعی حساسیت همراه با خارش است که یکی از انواع بیماریهای آلرژیک میباشد. نوع دیگر از حساسیت، رینیت آلرژیک یا همان آلرژیک فصلی است که علائمی، چون آبریزش همراه با سینوزیت یا بدون سینوزیت در فرد ظاهر میشود؛ آسم آلرژیک یک نوع از بیماری آلرژیک است که در آن علائمی مانند تنگی نفس، خس خس سینه، سرفه و خفگی به علائم قبلی اضافه میشود. آلرژیهای غذایی نیز نمونه دیگری از بیماری آلرژیک هست که با علائم گوارشی میتواند خود را نشان دهد.
وی در خصوص ارتباط میان آلرژیهای فصلی و آلرژیهای غذایی گفت: این دو نوع بیماری آلرژیک از یکدیگر تفکیکپذیر نیستند و گاهی بیماریهای آلرژیک فصلی با یک آلرژی غذایی تشدید پیدا میکنند. چنانچه علائم بیماری فرد در تمام فصول به صورت عطسه و آبریزش آشکار شوند و بسیار آزاردهنده باشند، باید به سراغ پیشگیری و درمان علائم آلرژیک رفت.
دکتر راجی اضافه کرد: بیماریهای آلرژیک نوعی بیماری مزمن است که در موارد خفیف آن سعی میشود درمانهای کنترل کننده در دستور کار قرار گیرد. در برخی موارد که بیماری و علائم آن شدید و آزاردهنده هستند، درمانهای اختصاصی برای بیماران در نظر گرفته میشوند.
وی درباره تهیه داروهای ضد حساسیت بدون نسخه و خوددرمانی افراد بیمار گفت: افزایش آگاهی افراد در طول زمان درمان میتواند به روند درمان آنها کمک کند. اگر بیماری با مراجعه به پزشک تشخیص داده شده و درمان هم صورت گرفت، بیمار باید بداند که این بیماری، یک بیماری مزمن است و درمان در دراز مدت جواب میدهد؛ لذا گاهی ممکن است فرد در طول زمان دچار علائم مشابه شود و به پزشک دسترسی نداشته باشد، در این حالت میتواند از داروهایی که قبلاً برای او تجویز شده، استفاده کند.
دکتر راجی تاکید کرد: البته برای شروع درمان، به منظور تشخیص و ارزیابی بیماری و نیز تجویز دارو، فرد حتما باید به پزشک مراجعه کند.
وی افزود: در شرایطی ممکن است فرد با حالت شدید بروز علائم مراجعه کند و پزشک برای کنترل حال وخیم، داروی استنشاقی یا خوراکی تجویز نماید. در این شرایط ممکن است فرد به دلیل ناآگاهی و همچنین تاثیر اطرافیان، از مصرف این داروها اجتناب کرده و به صورت خودسرانه اقدام به مصرف داروهای دیگر کند که این مسئله باعث میشود بیمار دچار عارضههای جبرانناپذیر شود.
فوق تخصص بیماریهای ریه نسبت به کمتوجهی به این حساسیتها و بیماریهای آلرژیک هشدار داد و گفت: بیماری آسم که یک بیماری التهابی آلرژیک است، حالت مزمن دارد که گاهی شدت یافته و گاهی کاهش مییابد، اما این التهاب باید کنترل شود و بیتوجهی به این بیماری و عدم کنترل این التهاب در دراز مدت، عوارض شدیدی خواهد داشت.
راجی در ادامه بر تاثیر سبک زندگی سالم و تغذیه مناسب در پیشگیری از بروز و گسترش بیماریهای آلرژیک تاکید کرد و اظهارداشت: سبک زندگی سالم از جمله داشتن تحرک و مصرف غذاهای سالم میتواند در پیشگیری از حساسیتهای فصلی بسیار موثر باشد؛ در خصوص آسم که مهمترین نوع از بیماریهای آلرژیک است باید آگاه باشید که چاقی بروز آسم را افزایش میدهد، در مواردی آن را تشدید کرده و کنترل آن را نیز دشوارتر میکند؛ بنابراین داشتن تحرک که از افزایش وزن جلوگیری کند نقش موثری در درمان آسم خواهد داشت.
وی در پایان گفت: مصرف فست فود از عواملی است که در ایجاد و یا تشدید بیماریهای آلرژیک از جمله آسم بسیار تاثیرگذار است. فست فود و غذاهای کنسرو شده به دلیل داشتن مواد نگهدارنده و افزودنیهای زیاد، باعث تشدید و بروز بیماریهای آلرژیک میشوند.