پخش زنده
امروز: -
سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بررسی موضوع پیوستن ایران به پالرمو و CFT احتمالا در دو جلسه آتی کمیسیون مشترک به اتمام خواهد رسید و برای تصمیم گیری به صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه خواهد شد.
سیدمحسن دهنوی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: امروز دومین جلسه کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام با موضوع بررسی موارد اختلافی بین مجلس و شورای نگهبان درباره پیوستن ایران به دو کنوانسیون پالرمو یا کنوانسیون ملل متحد علیه جرایم سازمان یافته فراملی و همچنین کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم یا همان CFT برگزار شد.
وی افزود: در این جلسه با حضور نمایندگانی از دولت یعنی رئیس کل بانک مرکزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، معاونان وزیر خارجه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و همچنین تعدادی از اساتید حقوق بینالملل و قریب به اتفاق اعضای کمیسیون مشترک بندهای مختلف این دو لایحه مورد بررسی قرار گرفت و نظرات موافق و مخالف اخذ شد اما بررسی به پایان نرسید.
سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بعد از پایان بررسی و جمعبندی نظر نهایی کمیسیون مشترک به عنوان نظر تخصصی به صحن مجلس مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه خواهد شد.
وی با بیان اینکه جلسات کمیسیون مشترک مجمع با حضور کارشناسان، مسئولان و نمایندگان دستگاههای مختلف در حال برگزاری است؛ تاکید کرد: کمیسیون مشترک بر این است که بندهای مختلف این دو کنوانسیون با دقت و کارشناسی دقیق بررسی شود چرا که موضوع منافع و امنیت ملی کشور و مصلحت عمومی جامعه مطرح است.
وی خاطرنشان کرد: در این باره برای مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیدن به یک نظر درست در اولویت قرار دارد؛ تاکنون این دو کنوانسیون در دو جلسه کمیسیون مشترک بررسی شده و احتمالاً بحث و گفتگو درباره این دو لایحه دو جلسه دیگر نیز به طول خواهید انجامید سپس، نظر تخصصی کمیسیون برای تصمیم گیری به صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه خواهد شد.
دهنوی در ادامه خاطرنشان کرد: بعضاً به اشتباه عنوان میشود که مجمع تشخیص مصلحت در حال بررسی پیوستن ایران به FATF است در حالی که چنین چیزی در دستور کار مجمع قرار ندارد بلکه کمیسیون مشترک بررسی پیوستن ایران به دو کنوانسیون پالرمو و CFT را در دستور کار دارد.
وی یادآور شد: FATF متفاوت با پیوستن به این دو کنوانسیون است؛ FATF از ایران ۴۱ اقدام خواسته است تا ایران را از لیست سیاه خارج کند، دو مورد از آن ۴۱ اقدام پیوستن به این دو کنوانسیون است.
سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: موضوعی که مورد بحث در کمیسیون مشترک و سپس صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار دارد، موارد اختلافی پیوستن به CFT و پالرمو است.
دهنوی گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام به هیچ عنوان درباره به پیوستن ایران به FATF بحث نمیکند چرا که موضوعی متفاوت است و تنها موارد اختلافی بین مجلس و شورای نگهبان درباره دو کنوانسیون مطرح، به مجمع ارجاع شده مورد بحث قرار میگیرد.