• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۵۰۰۷۸
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۰
آذربایجان غربی » اقتصادی

۲هزار و ۴۰۰ مترمربع به فضای موزه‌ای آذربایجان‌غربی افزوده شد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی گفت: با احداث و راه‌اندازی موزه‌های جدید فضای موزه‌ای استان ۲هزار و ۴۰۰ مترمربع افزایش یافته است.

۲هزار و ۴۰۰ مترمربع به فضای موزه‌ای آذربایجان‌غربی افزوده شد
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،مرتضی صفری، در نشست خبری با خبرنگاران بیان کرد: در حال حاضر ۴۹ پروژه با اعتباری بالغ بر ۶۸۰۰ میلیارد تومان توسط بخش خصوصی در سطح استان در حال انجام است.
 
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی افزود: احیا و مرمت حمام آخوند واقع در بازار تاریخی ارومیه یکی از کار‌های شاخص مرمتی اداره‌کل بوده که پس از بمباران دفاع مقدس این حمام تخریب شده و مورد مرمت قرار نگرفته بود و پس از آغاز مرمت این بنا، فقط دو سال نخاله‌برداری آن زمان برده و اکنون در مرحله کاشی‌کاری قرار دارد.
 
او با بیان اینکه سعی داریم مسجد جامع ارومیه، مسجد مطلب خان خوی، مسجد جامع مهاباد و مسجد تاریخی روستای حمامیان بوکان را در فهرست جهانی یونسکو به ثبت برسانیم، ادامه داد: سه روستای حسنلو نقده، قره‌کلیسا چالدران و بارون ماکو نیز کاندیدای ثبت جهانی هستند.
 
صفری با اشاره به اینکه نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران در بازه ۲۳ تا ۲۶ بهمن برگزار می‌شود، تصریح کرد: در سالن ۸/۹ غرفه آذربایجان غربی آماده میزبانی از مردم بوده و در آن ظرفیت‌های گردشگری استان از جمله ۷۶ فرصت سرمایه‌گذاری معرفی می‌شود.
 
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی گفت: ۴۶ پروژه افتتاحی و کلنگ‌زنی برای دهه فجر اماده شده است که از جمله آنها می‌توان به کلنگ‌زنی هتل ۵ ستاره در مهاباد اشاره کرد.
 
او در پاسخ به سوال انتقادی خبرنگاران در خصوص وضعیت بد بنا‌های تاریخی پادگان ارتش با بیان اینکه ۳۹ بنای تاریخی در داخل پادگان ارتش ارومیه وجود دارد، خاطرنشان کرد: ۵۰ درصد عرصه اراضی پادگان لشکر ۶۴ ارومیه برابر مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی کشور، باید طبق ضوابط میراث‌فرهنگی مورد استفاده قرار گیرد و اخیرا برای حل‌وفصل موضوعات مربوط به آن استاندار آذربایجان غربی شخصا پیگیر موضوع هستند و جلساتی با فرمانده نیروی زمینی ارتش داشته‌اند تا تصمیمات لازم اتخاذ شود و این مسئله مهم شهر ارومیه حل شود و اداره‌کل میراث‌فرهنگی موقعی می‌تواند نسبت به مرمت و تعریف کاربری بنا‌ها اقدام کند که آنها تحویل این اداره‌کل شود که این اتفاق نیافتاده است. 
 
صفری گفت: پروژه تله‌کابین ارومیه به‌دلیل وجود مشکلات داخلی بین سرمایه‌گذاران شرکت و هیئت مدیره در طول سالیان گذشته راکد مانده بود که در دو سال گذشته پیگیری آن در اولویت اداره‌کل قرار گرفته و سرانجام پس از کش‌وقوس‌های فراوان سرمایه‌گذار جدید برای ادامه این پروژه اعلام آمادگی کردکه به‌دلیل مشکلات فراوان پروژه، او هم نتوانسته اقدام عملی انجام دهد و در حال حاضر پیگیری حل‌وفصل این موضوع از طریق استانداری و دادگستری در حال انجام است. 
 
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی اظهار کرد: مجتمع رفاهی و گردشگری شهید کلانتری در حال تکمیل است و در این مسیر ۱۶ چشمه سرویس بهداشتی و نمازخانه مجزا برای آقایان و بانوان احداث شده و در پلیس‌راه رشکان نیز چنین امکاناتی ایجاد شده است.
 
او با اشاره به توسعه فضا‌های فرهنگی و موزه‌ای در ارومیه، از تحویل و مرمت ساختمان‌های تاریخی مهمی خبر داد و گفت: مدرسه تاریخی ۲۲ بهمن که با تلاش‌های صورت گرفته احیا شد، و راه‌اندازی موزه‌های جدید توانسته است دوهزار و ۴۰۰ مترمربع به فضای موزه‌ای استان اضافه کند این ساختمان اکنون در سه طبقه شامل همکف، طبقه اول و زیرزمین، آماده بهره‌برداری است و به محلی برای فعالیت هنرمندان و اجرای برنامه‌های فرهنگی تبدیل شده است.
 
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی همچنین از افتتاح خانه تاریخی هدایت به عنوان نخستین خانه صنایع‌دستی استان خبر داد و افزود: این مجموعه که در یک بنای تاریخی فاخر مستقر شده، علاوه بر نقش‌آفرینی در عرصه موزه‌ای، شامل کارگاه‌های آموزشی و فروشگاه‌های صنایع‌دستی نیز خواهد بود.
 
صفری با اشاره به مرمت مسجد جامع ارومیه افزود: علاوه بر مرمت گنبد، فاز دوم مرمت در حجره‌های ضلع شرقی این مسجد در حال تکمیل بوده و ساماندهی مسجد برای ثبت جهانی بسیار ضروری و فوری است که باید همه دست اندرکاران استان در این خصوص ورود جدی داشته باشند تا فرصت تاریخی جهانی شدن شهر ارومیه با این بنای فاخر از دست نرود. 
 
او با بیان اینکه آثار ثبت جهانی شده استان به پنج مورد رسیده است، افزود: تعداد آثار ثبت ملی شده در استان نیز به ۱۸۳۵ مورد رسیده است که ۹۲ اثر در ۱.۵ سال گذشته اقدام شده است
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حذف نقطه حادثه‌خیز و اصلاح طرح هندسی محور ورودی شهرستان فرخشهر
اجلاس جهانی تغییر اقلیم در برزیل
ذوب‌آهن در خانه گل‌گهر سیرجان پیروز شد
نجات جان ۳۰ نفر در حادثه آتش‌سوزی یک مجتمع مسکونی زنجان
گرامیداشت یاد شهدای پایگاه بسیج و مسجد امام حسن عسکری (ع) علی‌آباد کتول
کشف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در لارستان
تشییع پیکر مادر شهید کاظمی در تبریز
سمنان؛ پیشتاز در اهدای مستمر خون در کشور
برپایی اردوی جهادی پزشکی در پیشوا
دیدار وزیر علوم با دانشجویان سیستان و بلوچستان
تجلیل از برترین‌های جشنواره فانوس در تبریز
بررسی راهکار‌های قضایی برای تسریعِ ترخیص وسایل نقلیه رسوبی در گیلان
اختتامیه مرحله استانی نخستین جشنواره ملی هنری «نسل امید» در مشهد
راه‌آهن اردبیل امسال به بهره‌برداری می‌رسد
اجرای ۱۵۰ طرح مطالعات آبخیزداری در آذربایجان‌غربی
توافق نامه ساخت مدرسه ۱۵ کلاسه در ورامین امضاء شد
اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال یارانه برای مطبوعات کشور
از مرمت حسینیه امینی‌ها تا راهیابی آثار هنرمند قزوینی به جشنواره آوای صلح و فیلم شهر
برگزاری مسابقات سراسری قرآن و عترت در ایزدخواست
 نسل امروز، ادامه‌دهنده راه ایستادگی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)