پخش زنده
امروز: -
به تازگی هیات بلند مرتبه اقتصادی خراسان رضوی متشکل از جمعی از مسئولان تجار و بازرگانان استان خود را برای سفر به ازبکستان آماده میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی در نشست کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به آمادهسازی هیات اقتصادی استان برای سفر به ازبکستان گفت: صادرات به ازبکستان با مشکلات زیادی مواجه بوده و نیازمند هماهنگی دقیقتر و شناخت بهتر از ظرفیتهای آن کشور است.
رضا جمشیدی بدون اشاره به زمان دقیق سفر به ازبکستان افزود: بخش خصوصی باید بیشتر در این مسیر حمایت شود و با توجه به مسائل زیرساختی و مالی، نیازمند همفکری و همکاری بیشتر و طرح مسائل و مشکلات از سوی بخش خصوصی هستیم که این مشکلات بهویژه در زمینه حمل و نقل و صادرات محسوس است.
وی اظهار امیدواری کرد که در نهایت این هماهنگیها و برنامهریزیها در خصوص سفر به ازبکستان به یک برنامهریزی منسجم و قابل پیگیری تبدیل شود که بتواند در آینده به توسعه صادرات و همکاریهای اقتصادی با این کشور کمک کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی با اشاره به موضوع افزایش پروازها از مشهد به پاکستان گفت: در سفر اخیر هیات اقتصادی استان به این کشور، موضوع افزایش پروازها بهویژه پروازهای مستقیم مشهد به کراچی و لاهور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
جمشیدی گفت: همچنین شورای هماهنگی روابط تجاری و اقتصادی بین دو کشور تشکیل و تصمیماتی در خصوص مستندسازی نمایشهای مشترک اتخاذ شد.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست به بررسی شرایط و ارتباطات استان با پاکستان پرداخت و افزود: علاقهمندی به ارتباط بین دو کشور زیاد اما شناخت نسبت به یکدیگر کم است. برای حل این مشکلات شناختی و بهبود ارتباطات، پیشنهاد میشود که اتاق بازرگانی استان از شهرهای کراچی و لاهور پاکستان دعوت به عمل آورد؛ چرا که عمده تجار و فعالان اقتصادی که از پاکستان به ایران سفر میکنند، از این دو شهر هستند.
امیررضا رجبی افزود: در زمینه مراودات اقتصادی با کراچی، وضعیت همسطح است و باید توافقنامههایی در دو اتاق بازرگانی ایران و پاکستان مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد تا بتوانیم حجم تجارت را به ۵۰۰ میلیون دلار برسانیم.
وی گفت: این امر نیازمند برنامهریزی دقیق و هماهنگی بیشتر در سطح دو کشور است، زیرا که پاکستان جزو هشت کشور هدف ایران برای توسعه روابط تجاری قرار دارد و باید تلاش بیشتری در این زمینه انجام شود.
نماینده وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور نیز گفت: برای اخذ موفقیت در سفر هیاتهای تجاری، باید از ابتدا برنامهریزی دقیق و هماهنگیهای لازم انجام شود تا تمامی جوانب و نیازهای اقتصادی و تجاری بهطور کامل مدنظر قرار گیرد.