• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۶۴۴۸۱
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۵
بین الملل » آمریکا

علنی شدن تقابل آمریکا و اروپا

جنگ اوکراین که در سه سال گذشته آمریکا و اروپا درباره آن اتفاق نظر کامل داشتند، هم اکنون به عامل تقابل و رویارویی آمریکا با متحدان اروپایی اش تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک، اختلاف عمیق دیدگاه آمریکا با اروپایی‌ها از جمله با فرانسه درباره اوکراین، به حدی زیاد شده است که ترامپ و مکرون در حضور خبرنگاران هم نتوانستند آن را مخفی کنند و این دیدار در مقابل دوربین ها، به صحنه تقابل آمریکا و فرانسه به عنوان نماینده اروپایی‌ها برای مذاکره باترامپ درباره بحران اوکراین تبدیل شد.

زمانی که ترامپ گفت: توضیح می‌دهم که بفهمید؛ اروپا این پول‌ها را به اوکراین وام داده است و آنها پول شان را کامل پس می‌گیرند، بلافاصله رئیس جمهور فرانسه حرف او را قطع و تلویحا او را به دروغگویی متهم کرد.

امانوئل مکرون گفت: نه؛ بگذارید من صادقانه اش را بگویم. ما ۶۰ درصد از کل کمک‌ها را پرداخت کردیم و مثل آمریکا وام‌ها، ضمانت‌ها و کمک‌های مان به اوکراین بلاعوض داده شده است.

ترامپ باز، بدون توجه به سخنان مکرون حرف‌های قبلی اش را تکرار کرد و گفت: آنها پولشان را پس می‌گیرند، اما ما نمی‌گیریم. اما حالا دیگر ما هم می‌خواهیم همین کار را انجام دهیم.

نشست مجمع عمومی سازمان ملل هم در اتفاق بی سابقه به صحنه تقابل میان آمریکا و کشور‌های اروپایی درباره جنگ اوکراین تبدیل شد.

کشور‌های اروپایی به قطعنامه‌ای که آمریکا درباره اوکراین ارائه کرد و در آن بدون محکوم کردن یا متجاوز شناختن روسیه، صرفا به ضرورت پایان این جنگ اشاره کرد، رای منفی دادند.

در مقابل هم، آمریکا به قطعنامه اروپایی‌ها که در آن روسیه را محکوم کرده بودند، رای منفی داد.

اگر چه در نهایت هردو قطعنامه تصویب شد.

باربارا وودوارد سفیر انگلیس در سازمان ملل در این نشست گفت: ما شانه به شانه کنار اوکراین می‌ایستیم. چون علاوه بر امنیت اوکراین، امنیت انگلیس و کل اروپا هم در خطر است. روسیه باید محکوم شود. ما هم خواهان پایان این جنگ هستیم، اما قطعا بدون حضور اوکراین نمی‌توان درباره اوکراین مذاکره کرد.

دوروتی کامیل شی نماینده آمریکا هم در این نشست در موضعی کاملا مخالف با نمایندگان انگلیس، فرانسه و سایر کشور‌های اروپایی گفت:چندین قطعنامه قبلی سازمان ملل که روسیه را محکوم کرده نتوانستند جنگ را متوقف کنند. ما به قطعنامه‌هایی نیاز داریم که نشان دهنده تعهد برای پایان دادن به جنگ باشد.

ایران در این نشست به هر دو قطعنامه رای ممتنع داد.

نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در توضیح این رای‌ها بیانیه‌ای صادر کرد و در آن با تأکید بر موضع ثابت و شفاف جمهوری اسلامی ایران پیرامون بحران اوکراین، تصریح کرد: ایران همواره بر این باور است که تمامی اختلافات باید از طریق روش‌های مسالمت‌آمیز و گفت‌و‌گو، مطابق با حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، حل‌وفصل شوند.

نمایندگی دائم کشورمان در سازمان ملل متحد اضافه کرد: تمامی کشور‌های عضو سازمان ملل باید به مقاصد و اصول مندرج در منشور ملل متحد، از جمله حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی کشور‌ها و همچنین ضرورت پرهیز از تهدید یا توسل به زور، پایبند باشند.

این نمایندگی در ادامه افزود: جمهوری اسلامی ایران بار‌ها خواستار توقف فوری درگیری‌ها و کاهش تنش‌ها شده و تأکید دارد که برای دستیابی به راه‌حل‌های پایدار و بلندمدت، باید به ریشه‌های بحران پرداخت. همچنین خاطرنشان شده که اقدامات و تصمیمات تحریک‌آمیز برخی کشور‌ها و سازمان ناتو، موجب تعمیق شکاف‌های ژئوپلیتیکی در منطقه حساس اروپای شرقی شده است.

نمایندگی دائم کشورمان در سازمان ملل متحد با اشاره به انگیزه‌های برخی کشور‌های بانی قطعنامه‌های ارائه‌شده در نشست امروز اعلام کرد که این اقدام، بخشی از رقابت‌های ژئوپلیتیکی گسترده‌تری است و ماهیتی سیاسی دارد. همچنین تأکید شد که استناد‌های صورت‌گرفته به «اهداف و اصول ملل متحد» در قطعنامه‌های تصویب‌شده، نباید به منزله تفسیری مجدد از منشور ملل متحد تلقی شود.

در بیانیه نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در پایان تصریح شده است: کشورمان همچنان به نقش‌آفرینی سازنده خود در راستای حل‌وفصل مسالمت‌آمیز این بحران ادامه خواهد داد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت ساخت نیروگاه‌های خودتأمین در کارخانه‌های سیمان
چهل‌وچهارمین جشنواره‌ فیلم فجر - روز دوم
اختتامیه چهل‌وچهارمین جشنواره تئاتر فجر
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۴
غربالگری بینایی و شنوایی کودکان در مراکز تحت نظارت بهزیستی زنجان رایگان است
سرمایه گذاری بیش از ۱۸ هزار میلیارد ریالی در بخش کشاورزی زنجان
اوقات شرعی اهواز، ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۴
افتتاح ۳۹ طرح عمران روستایی با هزار میلیارد ریال اعتبار در دهه فجر
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز مطالعات ساخت موزه باستان‌شناسی و مردم‌شناسی در پلدختر
آمریکایی‌ها بین دو راهی جنگ پرهزینه و بی‌آبرویی قرار گرفته اند
کشف بیش از ۱۰ تن شکر احتکاری در مراغه
دیدار استاندار لرستان از مادر شهید محمد بیرانوند در خرم‌آباد
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۱۲ بهمن
ضرورت همکاری دستگاه‌ قضا و مسؤلان اجرایی در لرستان
مسدود بودن راه ارتباطی ۷۰ روستا در هشترود
دفاع از نیرو‌های مسلح کشور، دفاع از امنیت، استقلال و کرامت ملی ایران
نمایشگاه پوشاک ایرانی اسلامی خرم‌دخت در خرم‌آباد
استاندار خراسان جنوبی: مسئولان باید با روحیه خدمتگزاری، پیگیر مشکلات مردم باشند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نمایندگان مجلس در حمایت از سپاه پاسداران سبزپوش شدند
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
فهرست مشخصات ۲۹۸۵ جان‌باخته حوادث اخیر منتشر شد
برگزاری مسابقات قرآن کمیته روستایی و عشایری آذربایجان شرقی
اجرای ۴۰۰ کیلومتر عملیات روکش آسفالت در محورهای خراسان رضوی
ملت ایران همچنان سدی استوار در برابر فتنه‌ها خواهند بود
عزل مدیرشبکه افق و توقف برنامه «خط‌خطی»
جزئیات سفر وزیر خارجه قطر به تهران از زبان بقائی
اطلاعیه مهم برای گندم کاران استان اردبیل
پیش‌بینی بارش‌های پراکنده در برخی مناطق کشور
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: فقط در حوزه هسته‌ای توافق ممکن است
نوری المالکی تنها گزینه ما برای نخست‌وزیری است
۳۴۰ پروژه توزیع برق همزمان با دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۲ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور  (۱ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
اقدام اروپا علیه سپاه، خللی در اراده ملی ایجاد نخواهد کرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
به دلیل ارتکاب جنایات بین‌المللی آمریکا  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)
هشتگ سپاه ضدتروریسم پربازدید شد  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)