• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۹۹۶۷۴
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۷
سیاسی » مجلس

مجلس با عضویت ایران در اتحادیه اِی‌پَک (APAC) موافقت کرد

مجلس شورای اسلامی با کلیات و جزئیات لایحه عضویت ایران در اتحادیه همکاری‌های تایید صلاحیت آسیا – اقیانوسیه موافقت کرد.

تصویب لایحه عضویت در اتحادیه همکاری‌های تایید صلاحیت آسیا – اقیانوسیه
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نمایندگان در نشست علنی امروز (چهار‌شنبه، ۲۷ فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون صنایع و معادن مجلس در مورد لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه همکاری‌های تأیید صلاحیت آسیا – اقیانوسیه (اَپَک) با کلیات این لایحه با ۱۸۴ رأی موافق، ۱۴ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۲ نماینده حاضر در نشست علنی موافقت کردند. همچنین نمایندگان در جریان بررسی این لایحه با جزئیات آن نیز موافقت کردند.

براساس ماده واحده این لایحه؛
 به دولت اجازه داده می‌شود در اتحادیه همکاری‌های تأیید صلاحیت آسیا – اقیانوسیه (اَپَک) به شرح اساسنامه پیوست عضویت یابد و نسبت به پرداخت حق عضویت مربوط اقدام نماید. تعیین و تغییر دستگاه اجرائی طرف عضویت بر عهده دولت است.
 
تبصره - رعایت اصول چهارم (۴)، هفتاد و هفتم (۷۷)، یکصد و بیست و پنجم (۱۲۵) و یکصد و سی و نهم (۱۳۹) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در اجرای این قانون الزامی است.
 
در ادامه این جلسه تبصره‌ای به پیشنهاد منصور علیمردانی نماینده مردم ابهر در مجلس و با تصویب نمایندگان به این لایحه اضافه شد که به شرح زیر است:
 
تبصره: دولت مکلف است گزارش سالانه عملکرد هزینه ها، تعهدات و مزایای حاصل از عضویت در اَپَک را به کمیسیون تخصصی مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
 
رضا علیزاده رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در خصوص این لایحه گفت: در صورت تصویب این لایحه آزمون محصولات صادراتی ایران در آزمایشگاه‌های داخل کشور در کشور‌های مقصد پذیرفته شده و نیاز به آزمون مجدد نخواهد داشت که این امر باعث کاهش هزینه‌های صادراتی و تسهیل در ترخیص کالا‌های صادراتی ایران در کشور‌های مقصد می‌شود.
 
محمدرضا احمدی در مخالفت با کلیات این لایحه گفت: لازم است کمیسیون مربوطه از مزایای این طرح نکاتی را مطرح کند تا بدانیم بر چه اساسی باید به این لایحه رأی دهیم. البته باید مشخص شود که هدف از این لایحه چه بوده که بسیاری از داده‌ها برای ما معلوم نیست، بنابراین اگر داده‌ها مشخص نباشد می‌تواند به کشور ضربه وارد کند. با تصویب این لایحه چه تضمینی وجود دارد که اطلاعات ما در مورد صادرات و واردات مورد سوء استفاده دشمن قرار نگیرد؛ بنابراین باید اهداف مشخص باشد تا هزینه‌ای برای کشور ایجاد نکند.
 
مالک شریعتی نیاسر نیز در مخالفت با کلیات این لایحه گفت: ضمن اینکه بخشی از اهداف این موافقتنامه می‌تواند به صادرات بیشتر و در واقع هماهنگی برای استاندارد‌ها و تایید صلاحیت‌ها را ایجاد کند، اما ممکن است آن اهتمام لازم دولت را برای تقویت استاندارد‌های ملی دچار غفلت کند. ما باید اهتمام اصلی مان تقویت استاندارد‌های ملی باشد تا در جهان مرجع باشیم. اینکه افزایش کالا‌های صادراتی ما منوط به تایید مجامع بین‌المللی باشد مطلوب نیست. ما زنجیره ارزش کالا‌هایی که در داخل تولید می‌کنیم را باید طبیعتا به اشتراک بگذاریم، بنابراین باید این تفاوت را قایل باشیم که برخی از کالا‌ها عمومی و برخی خاص هستند و با توجه به اینکه کشور ما در تحریم بوده، نباید برخی اطلاعات کالا‌های خاص در اختیار دشمن قرار گیرد. 
وی افزود: بنابراین نباید در این موضوع دچار غفلت شویم. نمی‌شود نسبت به تبادل اطلاعات داخلی دچار غفلت بوده، اما در امور بین‌المللی بخواهیم این کار را سریع‌تر انجام دهیم. از طرفی نیز در توافقنامه و معاهدات بین‌المللی مرحله اول امضا و بحث پیوستن به آن معاهده است، مرحله دوم بحث تصویب است که در حال حاضر در حال بررسی تصویب این معاهده در مجلس هستیم و مرحله سوم بحث طبقه‌بندی اسناد است که باید در این مرحله بسیار مسئولانه‌تر برخورد کنیم و در این خصوص شرط‌هایی را در نظر بگیریم که زنجیره کالا‌ها و موارد خاص و محرمانه در اختیار دشمن قرار نگیرد.
 
نماینده تهران همچنین گفت: اقدامات لازم برای لوایح پالرمو و CFT قبلا در مجلس انجام شده به مجمع رفته و امضای آن در دولت انجام شده است. در مرحله تقدیم اسناد دوستان شرطی بگذارند که ما بتوانیم برای منافع اقتصادی و برای مردم، یک الزام و یک تضمین لازم را دریافت کنیم. نمی‌شود ما به این معاهدات بپیوندیم، اما نتیجه اقتصادی برای ما نداشته باشد و نتیجه سیاسی آن برای دشمنان ما باشد. رئیس‌جمهور آمریکا که با صراحت دشمنی خودش را با ملت ایران اعلام کرده است. 
وی افزود: به صراحت در آن بیانیه ابتدایی ریاست جمهوری خود نیز اعلام کرد که تلاش کنید از امکان دستورالعمل‌های FATF علیه منافع اقتصادی ملت ایران استفاده شود. این معلوم است که ما اگر به این لوایح بپیوندیم، ما را از لیست سیاه خارج نمی‌کنند. این موارد را برای ثبت در تاریخ عرض می‌کنم. چون ظاهراً دوستان تصمیم خود را گرفته‌اند. ولی امروز من از اعضای محترم مجمع خواهش می‌کنم که لااقل دو شرط را برای تقدیم اسناد این دو معاهده در نظر بگیرند. مورد اول این است که این تقدیم اسناد انجام نشود الا اینکه ما از لیست سیاه FATF خارج شویم و دوم اینکه تحریم‌های ظالمانه علیه منافع اقتصادی ملت ایران طبق قانون بسیار مهم و کلیدی اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها لغو شود.
 
وی افزود: در ماده ۷ قانون اقدام راهبردی این تحریم‌ها برشمرده شده است. تحریم‌های هسته‌ای، حقوق بشری، دارویی و ... در این قانون آمده است.
 
جعفر قادری نیز در موافقت با کلیات لایحه مصوب امروز گفت: این قبیل توافقنامه و تفاهمنامه‌ها برای تسهیل امر تجارت است تا از هزینه‌های اضافی جلوگیری کند. این توافقنامه‌ها کمک می‌کند که برای استاندارد‌ها در مبادلات و تعاملات بین‌المللی تعاریف مخصوصی در نظر گرفته شود تا بتوانیم فعالیت بین‌المللی و ارتباطات تجاری کشور را با سایر کشور‌ها ادامه دهیم. با تصویب این لایحه استاندارد‌ها در کشور‌های عضو مورد پذیرش قرار گرفته و در زمان صرفه جویی می‌شود که این امر به نفع کشور‌ها است و ما می‌توانیم به عنوان کشور عضو ارتباطات خود را گسترش دهیم. همچنین در خصوص بحث اینکه اطلاعات ما در اختیار دیگران قرار می‌گیرد، نباید نگران این موضوع بوده بلکه جوانب کار سنجیده شده است.
 
سیدمحمد پاکمهر هم در موافقت با کلیات این لایحه گفت: بیشتر بحث مخالفان در مورد لو رفتن اطلاعات بود که این موضوع در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفته است، اما ما در این موضوع می‌خواهیم جنسی را صادر کرده که طبیعتا باید در کشور مبدا آزمایش و آنالیز شود، بنابراین برای اینکه این روند در کشور مقصد نیز ادامه پیدا نکرده و هزینه‌ها کاهش یافته و زمان نیز صرفه جویی شود، لازم است که این لایحه به تصویب برسد. حساسیت مخالفین نسبت به موضوعات امنیتی جای تقدیر دارد، اما باید برای حمایت از صادرات از صادرکنندگان حمایت کنیم تا در کشور مقصد دچار مشکل نشوند و جنس‌های خود را به راحتی صادر کنند، بنابراین لازم است با کلیات آن موافقت شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حفاظت از منابع طبیعی باید اولویت همه بخش‌ها باشد
فردا آموزش غیر حضوری در برخی مدارس سمنان و آرادان
برگزاری نمایشگاه اشتغال و توسعه کارآفرینی در تبریز
مسابقات قهرمانی کشتی پهلوانی استان تهران در ورامین
بارش پراکنده باران در سمنان
نمایش توان داخلی صنعت بیمارستان‌سازی در نمایشگاه بین‌المللی تهران
تصویب طرح توسعه سایت ۲۰۰ هکتاری شهر مهاباد
برگزاری میز خدمت قضایی در شهرستان اسلامشهر
۴ فوتی و مصدوم در حادثه رانندگی بستان آباد
ثبت تراز تجاری مثبت ۳.۵ میلیارد دلاری در آذربایجان‌غربی
مهر و موم سه واحد صنفی متخلف در فریدن
دستگيري20خرده فروش در طرح"آرامش در شهر" منوجان
برگزاری آیین افتتاح دوره آموزشی توجیهی بدو خدمت پذیرفته‌شدگان آزمون استخدامی استانداری آذربایجان‌غربی
توقيف 30 هزار ليتر گازوئيل قاچاق در انار
برگزاری جلسه شورای توسعه و حمایت از سازمان‌های مردم نهاد آذربایجان‌غربی
ملاقات بیش از ۴۶ هزار نفر با مسئولان قضایی لرستان
بررسی ۵۰ پرونده در کمیسیون ماده ۵ آذربایجان غربی
ورود بیش از هزار راننده جدید به ناوگان باری آذربایجان‌غربی همزمان با رونق جابه‌جایی کالا
کسب رتبه پنجم کشوری آذربایجان غربی در رفع نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای
پایش خروجی ۶ دودکش نیروگاه سیکل ترکیبی ارومیه انجام شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
ادامه بارش‌ها در برخی مناطق کشور
رئیس مجلس اتیوپی وارد تهران شد
روایتی از ۲۲ آذر سالروز واگذاری سلطنت به رضاخان
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران
فردا؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)