• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۵۶۸۲۸
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۲
خراسان شمالی » اقتصادی

لبخند پسته‌های خندان به روی باغداران خراسان شمالی

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: برداشت پسته از سطح ۵۶۰۰ هکتار باغ بارور آغاز شده و پیش بینی می‌شود ۳۵۰۰ تُن محصول برداشت شود.

لبخند پسته‌های خندان به روی باغداران خراسان شمالی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ صفدر صفدری در گفت‌و‌گو با خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه ۹۰ درصد پسته استان در بام و صفی آباد، اسفراین و جاجرم تولید می‌شود، گفت: در استان ۷۵۰۰ هکتار پسته وجود دارد که از این سطح ۵۶۰۰ هکتار بارور و مابقی غیر بارور است.

به گفته صفدری پسته یک محصول راهبردی و ارزآور است که به موجب تغییر آب و هوایی حاکم در استان توسعه سطح پسته (شوری پسند بودن پسته) در دستور کار قرار دارد.

جایگزین ارقام تجاری به جای ارقام معمولی

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به افزایش بهره‌وری تولید پسته در باغات پسته در استان، گفت: پارسال ۱۶ هزار اصله درخت پسته در باغات استان سرشاخه کاری شده‌اند.

صفدری اضافه کرد: با توجه شرایط اقلیمی، خشکسالی و کاهش شدید منابع آبی به دنبال افزایش بهره‌وری و کیفیت هستیم.

تکمیل زنجیره تولید/ فعالیت ۶ ترمینال فرآوری

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به فعالیت ۶ ترمینال فرآوری در استان گفت: فرآوری پسته به لحاظ افزایش کیفیت از اهمیت بالایی برخوردار است و اگر به موقع فرآوری و پوسته سبز از پسته جدا شود، محصول صادراتی‌تر خواهد شد.

صفدری با اشاره به آفت آفلاتوکسین در پسته گفت: خشک کردن به موقع از بروز این آفت جلوگیری می‌کند، به همین علت راه اندازی ترمینال فرآوری از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی بیان کرد: در استان دو نهالستان پسته ایجاد شده است و ارقام تجاری از جمله اکبری تولید می‌شود و تلاش می‌کنیم با سرشاخه کاری ارقام تجاری را در باغات پسته استان جای گزین کنیم.

بهره برداری از سومین ترمینال فرآوری پسته در اسفراین

لبخند پسته‌های خندان به روی باغداران خراسان شمالی

اسفراین و بام و صفی آباد با داشتن بیشترین سطح پسته در استان در حال تکمیل کردن زنجیره تولید است، که سومین ترمینال فرآوری پسته با اعتباری افزون بر ۱۵ میلیارد تومان در روستای چشمه خالد آباد اسفراین در هفته دولت بهره برداری شد.

محمد بدری فرماندار اسفراین گفت: ظرفیت اسمی این طرح یک هزار تُن در سال است که با راه اندازی آن برای ۵ نفر بصورت مستقیم و برای ۳۵ نفر به طور غیر مستقیم اشتغالزایی ایجاد می‌شود.

کشت نهال‌های پر محصول پسته در خراسان شمالی

رئیس بخش باغی و زراعی مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان شمالی گفت: نهال پسته اکبری در سنخواست، کله قوچی در بام و صفی‌آباد و احمد آقایی در اسفراین کشت شده است، بدون اینکه طرح سازگاری این ارقام در استان مطالعه شود که این امر روی باردهی و تولید تاثیر گذاشته است.

علی دادار افزود: در شهرستان جاجرم تعدادی از درخت‌های پسته وجود دارد که قدمت بیش از ۱۰۰ سال دارند یا در مناطقی از خرم‌ده، تاجیک و راز و جرگلان درخت‌های پسته وحشی مشاهده می‌شود که نشان از آن دارد که خراسان شمالی یکی از خاستگاه‌های درخت‌های پسته و تولید این خشکبار است؛ اما تحقیقاتی روی آن انجام نشده است و به همین علت یا سازگاری ندارند، یا گرده‌افشانی آنها خارج از زمان است یا اینکه زمان گل‌دهی این درخت‌ها همزمان با بارندگی‌هاست.

وی گفت: اکنون ۱۸ رقم پسته در مناطق سنخواست و کلاته ابریشم در حال بررسی است که در صورت سازگاری، پیوند در باغ‌ها انجام شود.

۱۰ محصول باغی ارز آور در کشور

در کشور ده محصول باغی وجود دارد که به ارزآوری کمک می‌کند.

خرما، پسته، زعفران، گیلاس، انگور و هلو از جمله محصولاتی هستند که کشور در جهان حرفی برای گفتن دارد.

لبخند پسته‌های خندان به روی باغداران خراسان شمالی

کلام آخر:

رهبر معظم انقلاب، اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸، با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی از جهت تأمین مواد غذایی و اشتغال، این بخش را دارای اولویت خواندند و گفتند: بخش کشاورزی، هم از جهت تأمین مواد غذایی و هم از جهت سهم اشتغال، بسیار مهم است و باید با احداث صنایع تبدیلی در روستا‌ها و برطرف کردن مشکل فروش محصولات کشاورزی روستاییان، به آن توجه کامل کرد چرا که در پیشرفت و قدرت کشور بسیار مؤثر خواهد بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور دوچرخه سوار تبریزی در مسابقات کاپ آزاد آسیایی مالزی
تبیین سیاست های اقتصادی دولت نیازمند همراهی دانشگاه هاست
اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره فیلم منتشر شده از اتفاقات اطراف بیمارستان سینا
احیای قنات مصرآباد خدابنده با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد ریالی
آذربایجان شرقی ظرفیت بالایی در ورزش دارد
تخصیص ۱۲۷ هکتار زمین برای طرح های تجدیدپذیر در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ دی ۱۴۰۴
دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی در کرمان
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۷ دی ماه ۱۴۰۴
الحاق اراضی در تمام شهرستان‌های استان زنجان در دست انجام است
اوقات شرعی اهواز، ۱۷ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۷ دی ۱۴۰۴ به افق قم
موفقیت علمی زمانی ماندگار است که با اخلاص همراه باشد
محبت به امیرالمومنین حقیقتی برخاسته از معرفت
برخورد قطار خاش–زاهدان با واگن باری
دلایل اصلی دشمنی دشمنان ایران اسلامی چیست؟
محوریت بازرسی در بازار
کشف احتکار ۴۵ تن روغن در خاش
برگزاری همایش خادم یاران رضوی در تبریز
کشف چوب قاچاق در تالش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟
اطلاعیه وزارت رفاه درباره زمان بندی دریافت کالابرگ
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
سردار وحیدی: از قدرت ظاهری دشمن نباید ترسید
هیئت ویژه وزارت کشور در راه ایلام
قیمت جدید روغن نباتی اعلام شد
بیانیه مجمع نمایندگان استان ایلام در پی وقوع حادثه ناگوار شهرستان ملکشاهی
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
تداوم رفتار خصمانه پاسخ قاطع و متناسب خواهد داشت
حبس ملی پوشان گیتی‌پسند در اصفهان
شیوه برگزاری امتحانات پایان نیمسال دانشگاه آزاد اسلامی
مرتکبان کشتار جمعی امروز مدعی دفاع از حقوق بشر هستند
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۶ دی
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود نیجریه و مصر به مرحله یک چهارم نهایی
افزایش آلودگی هوا شهرهای صنعتی؛ وضعیت قرمز در ارومیه و مشهد
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۶ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
حق اولاد ۱۰۰ درصد و حق عائله‌مندی ۵۰ درصد افزایش می‌یابد  (۱ نظر)
آموزش و پرورش خط مقدم پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است  (۱ نظر)
کشفیات از دستگیر شدگان اغتشاشات در همدان  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
فعالیت ۳۵۹۶ تاکسی در برف و سرمای اردبیل  (۱ نظر)
ضرورت تدبیراندیشی برای افزایش جمعیت سالمند ایران در آینده  (۱ نظر)