• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۳۱۹۳
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۹
خوزستان » اقتصادی

ضرورت انجام امور اظهار و ترخیص توسط کارگزاران رسمی گمرک

رئیس گمرک چذابه گفت: تنها افرادی که به عنوان کارگزار یا حق‌العمل‌کار رسمی مجاز شناخته شده‌اند، حق انجام امور اظهار و ترخیص کالا را دارند.

ضرورت انجام امور اظهار و ترخیص توسط کارگزاران رسمی گمرک

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، احمد بروایه در سمینار آموزشی امور گمرکی که با هدف آشنایی فعالان اقتصادی با الزامات قانونی، فرآیند‌های اجرایی و تغییرات اخیر سیاست‌های صادرات و واردات برگزار شد، اظهار کرد: از سال ۱۳۹۳ با آغاز تحول دیجیتالی گمرک ایران، تمامی امور گمرکی به‌صورت سامانه‌ای و از طریق سیستم EPL اجرا می‌شود و نخستین مرحله در این روند، احراز هویت مستقیم صاحبان کالا است. به گفته وی، هیچ وکالت‌نامه‌ای برای احراز هویت پذیرفته نیست و صاحب کالا باید شخصاً در سامانه ثبت شود.

بروایه، اظهارنامه گمرکی را «اعلامیه رسمی و حقوقی صاحب کالا در برابر قانون» دانست و تأکید کرد: پس از ثبت اظهارنامه، مسئولیت قانونی تمامی اطلاعات مندرج متوجه امضاکننده است و هرگونه خطا یا اطلاعات نادرست—even محاسباتی—مشمول جریمه و پیگرد قانونی خواهد بود.

وی با اشاره به مواد قانونی مرتبط گفت: ناآگاهی از قانون رافع مسئولیت نیست و فعالان اقتصادی باید مواد قانون امور گمرکی و آئین‌نامه اجرایی آن را به‌صورت تخصصی بشناسند.

رئیس گمرک چذابه در ادامه، رویه‌های فنی ارزش‌گذاری کالا را تشریح کرد و افزود: درج شرح دقیق و ارزش واقعی کالا از ارکان اصلی تشریفات گمرکی است. اعلام بیش از واقع، مصداق بیش‌ارزشی (Overvaluation) و کمتر از واقع، مصداق نزول ارزش (Undervaluation) محسوب می‌شود که در هر دو حالت تخلف گمرکی است.

وی در توضیح مسیر‌های ترخیص گفت: پس از تسلیم اظهارنامه، سیستم بر پایه ارزیابی ریسک، مسیر سبز، زرد یا قرمز را مشخص می‌کند. در مسیر سبز، کالا بدون بررسی فیزیکی و صرفاً بر اساس اسناد ترخیص می‌شود، اما در صورت مغایرت بعدی، مسئولیت نهایی همچنان با صاحب کالاست.

بروایه یکی از بخش‌های مهم این نشست را تشریح سیاست‌های ارزی و تعهدات صادراتی دانست و گفت: مهم‌ترین الزام فعلی برای صادرکنندگان، ایفای تعهد ارزی است. صادرکننده باید ارز حاصل از صادرات را در مهلت مقرر به کشور بازگرداند و با نرخ مصوب در اختیار شبکه بانکی قرار دهد، وگرنه کارتابل سامانه EPL وی قفل و فعالیت تجاری‌اش متوقف خواهد شد.

وی همچنین از اجرای طرح ارزیابی در محل تولید برای واحد‌های دارای پروانه بهره‌برداری خبر داد و گفت: در این فرآیند، ارزیاب گمرک مستقیماً به محل کارخانه مراجعه و کالا را مشاهده و پلمپ می‌کند که این اقدام موجب کاهش زمان تشریفات و تسریع صادرات خواهد شد.

رئیس گمرک چذابه در پایان با اشاره به سوءاستفاده‌هایی که گاه از عنوان «ترخیص‌کار» می‌شود، تصریح کرد: این عنوان در قانون گمرکی وجود ندارد و تنها کارگزاران رسمی دارای مجوز می‌توانند امور گمرکی را انجام دهند و در برابر هر اظهارنامه تسلیمی، مسئولیت کامل قانونی دارند.

وی روند گمرکی کشور را به یک سامانه دفاعی پیچیده تشبیه کرد که در آن، اعتماد اولیه به صحت اطلاعات با سلسله‌ای از کنترل‌ها و بازبینی‌های پس از ترخیص همراه است، و گفت:هدف نهایی گمرک ایران، تسهیل تجارت قانون‌مند و در عین حال صیانت از حقوق دولت است؛ امری که تنها با همکاری دقیق فعالان اقتصادی و رعایت اصول قانونی محقق می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای طرح‌های اشتغالزایی با بهره گیری از تسهیلات قرض الحسنه در کیش
بر معاهده حقابه هیرمند پایبند هستیم؛ کاهش آب به علت خشکسالی
امروز: مصاف ایران با چین در یک چهارم
ارومیه میزبان مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی مراکز استانها
صنعت ۳۶ هزار تنی چهارمحال وبختیاری در معرض خطر
کاهش ٣۵ درصدی تولید عسل در کوهسرخ 
تکلیف مقصودلو به روز سوم کشیده شد
تخصیص اعتبار برای مشاغل خانگی در آذربایجان شرقی
تفویض اختیار وزیر نیرو به استاندار کرمان
افتتاح اراضی قابل واگذاری سایت دائمی پارک علم و فناوری همدان
جمعه؛ اجرای رزمایش «اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه»
رئیس قوه قضاییه وارد قم شد
زیارت شهدای گمنام تازه تفحص شده در زنجان
امحای بیش از۲ تن مواد غذایی غیربهداشتی در میاندوآب
آغاز المپیاد ورزشی دانش آموزی در مهدیشهر
ابراز روشن عشق به امام رئوف با «روشنای مشرقی»
پیش بینی ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد
روستا بازار در شهر نقده راه اندازی می شود
آغاز اجرای آزمون غربالگری پایه روان‌شناختی دانش‌آموزان در خراسان جنوبی
تغییر روش تدریس در مدارس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
پیگیری مشکلات نوبت دهی الکترونیکی بیمارستان‌ها
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
خبر‌هایی از حیاط دولت در مصاحبه وزرا با خبرنگاران
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
تخصیص بیش از ۴۳ هزار سکه طلا در حراج مرکز مبادله ایران
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۴ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)