• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۳۶۷۸۰
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۹
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

تاکید بر جلوگیری از خام‌فروشی میوه زیتون

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی گفت: امسال روز ملی زیتون فرصتی است تا بر ضرورت توسعه صنایع تبدیلی و غذایی و جلوگیری از خام‌فروشی تأکید کنیم.

تاکید بر جلوگیری از خام‌فروشی میوه زیتون

 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کریم ذوالفقاری به مناسبت روز ملی زیتون افزود: بخش قابل توجهی از زیتون کشور همچنان به‌صورت خام یا نیمه‌خام عرضه می‌شود که این امر مانع دستیابی به ارزش افزوده واقعی است.

وی با اشاره به ظرفیت صنایع گفت: هم اکنون  ۲۵۴ واحد فرآوری زیتون دارای پروانه بهره‌برداری در کشور فعال هستند و این واحد‌ها توان جذب بیش از ۳۷۰ هزار تن زیتون را دارند.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی در همین حال افزایش اثربخشی این ظرفیت را در گرو نوسازی تجهیزات، ارتقای استاندارد‌های کیفی، توسعه برند ملی و به‌ویژه بهره‌گیری از فناوری‌های نوین دانست.

کریم ذوالفقاری بر نقش تکنولوژی‌های پیشرفته در جهش صنعت زیتون تاکید کرد و گفت: بهره‌گیری از خطوط مدرن روغن‌کشی، سورتینگ هوشمند، فرآوری کم‌دما، روش‌های کاهش ضایعات، تکنولوژی‌های سبز و بسته‌بندی پیشرفته، مسیر اصلی افزایش کیفیت روغن زیتون و رقابت‌پذیری محصولات ایرانی است و آینده صنعت زیتون بدون ورود فناوری‌های نو امکان‌پذیر نیست.

وی  با اشاره به جایگاه جهانی زیتون افزود: بر اساس گزارش‌های فائو، سالانه بیش از ۲۰ میلیون تن زیتون در جهان تولید می‌شود و این محصول، یکی از نماد‌های مهم امنیت غذایی، اقتصاد کشاورزی و فرهنگ تغذیه در منطقه مدیترانه و جهان به شمار می‌رود.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی گفت: ایران نیز با ۵۵ هزار هکتار سطح زیرکشت و رتبه هفدهم جهان، سهم قابل توجهی در تولید این محصول ارزشمند دارد.

کریم ذوالفقاری همچنین به پیشرفت‌های اخیر اشاره کرد و افزود: کسب مدال طلای یکی از مسابقات جهانی ۲۰۲۵ در زمینه کیفیت روغن زیتون بهمت یکی از تولیدکنندگان ایرانی نشان می‌دهد که توان تولید روغن زیتون ممتاز در کشور وجود دارد و با تقویت فناوری و سرمایه‌گذاری هدفمند، می‌توان سهم بیشتری از بازار‌های صادراتی را در اختیار گرفت البته مشروط بر آنکه زنجیره ارزش از تولید تا مصرف‌کننده نهایی، بر پایه فناوری و استاندارد‌های بین‌المللی باز طراحی شود.

وی درباره صادرات زیتون گفت : بر اساس آمار گمرک در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۴۶۲ تن فرآورده‌های زیتون به بیش از ۲۰ کشور صادر شده است.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی افزود : توسعه صادرات زمانی محقق می‌شود که زنجیره ارزش تولید تا مصرف‌کننده نهایی مبتنی بر استاندارد‌های جهانی، کیفیت بالا و فرآوری مدرن باشد.

کریم ذوالفقاری روز ملی زیتون را یادآور اهمیت این محصول ارزشمند در امنیت غذایی، سلامت جامعه و اقتصاد کشاورزی دانست و گفت: مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی با تمرکز بر نوسازی فناوری، تقویت صنایع تبدیلی و ارتقای بهره‌وری، توسعه این زنجیره مهم را با جدیت دنبال خواهد کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اوقات شرعی جمعه چهاردهم آذر ۱۴۰۴ به افق مهاباد
پیوند دانشگاه و صنعت اولویت اساسی در آذربایجان شرقی
توسعه بخش معدن با بازگشت به چرخه تولید معادن راکد و غیر فعال
برنامه‌های پیشگیری از جرم باید مبتنی بر آسیب شناسی باشد
افزایش غلظت غبار در سمنان
کسب مقام سوم بانوان ووشوکار آذربایجان شرقی در مسابقات کشوری
پیگیری دو پرونده مهم قاچاق ارز و اراضی ملی و حقوق بیت المال در دستور کار دستگاه قضا
پیشرفت ۸۰ درصدی ساخت مرکز فرهنگی هنری بروجن
درگذشت مادر شهید در شهرستان بویراحمد
پاییزِ تماشایی خوانسار
تربیت صحیح، ثمره قرآن‌خوانی
افتتاح مدرسه خیر ساز حاج مصطفی جاودان
خبر‌هایی از بررسی ساماندهی بقاع متبرکه در ایوانکی
حضور نمایندگان چهارمحال و بختیاری درمسابقات لیگ برتر هندبال کشور
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی (ره) شهر ایلام
پیش‌بینی وضعیت جوی مهاباد
مدارس و دانشگاه‌های کردستان شنبه ۱۵ آذر تعطیل است
توقیف ۲۸ دستگاه موتورسیکلت در لنگرود به دلیل تخلف
عناب، بی نصیب از سرمایه گذاری
فینال بیست‌وپنجمین دوره رقابت‌های لیگ برتر کشتی فرنگی جام یادگار امام (ره)
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تداوم بارش باران در خوزستان
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه
جزئیات رزمایش مشترک امنیتی ضد تروریستی سهند ۲۰۲۵
عیادت رئیس جمهور از رضا امیرخانی
تشییع پیکر همسر و فرزند معاون رئیس‌جمهوری در مشهد
بازدید مدیرعامل پتروشیمی‌های کشور از آبادان و اعلام آغاز دو طرح ملی در زنجیره ارزش پالایشگاه
آغاز مسابقات جودو قهرمانی کشور در مشهد
سارقان مسلح طلافروشی در کرمانشاه دستگیر شدند
کارت «امید مادر» از ابتدای سال ۱۴۰۵ اجرایی می‌شود
آغاز پایش دمای مصرف بهینه گاز طبیعی در ادارات
توسعه زنجان با نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی و اقتصاد دانش‌بنیان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز بخشودگی کامل جرایم دیرکرد بیمه شخص ثالث در زنجان
نجات جان زن محبوس در میان شعله‌های دود واتش توسط آتش نشانان شوش
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۳ آذر ۱۴۰۴
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
انصراف روژان گودرزی از مبارزه با نماینده رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)