• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۷۹۸۹
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۵
علمی و فرهنگی » راديو تلويزيون

روایت هویت ایرانی از شاهنامه تا موسیقی نوگرا و ادبیات معاصر از رادیو فرهنگ

شبکه رادیویی فرهنگ با برنامه «شب‌های فرهنگ» با نگاهی به شاهنامه و مؤلفه‌های هویتی ایرانی ، بررسی اندیشه و نوجویی علینقی وزیری در مستند «فرهنگ» و برنامه ادبی «ققنوس» به بزرگداشت نادر ابراهیمی می‌پردازد.

روایت هویت ایرانی از شاهنامه تا موسیقی نوگرا و ادبیات معاصر از رادیو فرهنگ

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، «شب‌های فرهنگ» امشب از ساعت ۲۱:۳۰ با نگاهی پژوهشی به شاهنامه، به واکاوی ریشه‌های هویت ملی و تاریخی ایرانیان می‌پردازد.

در این برنامه، دکتر محمدجعفر محمدزاده، پژوهشگر تاریخ زبان و فرهنگ ایران و شاهنامه‌پژوه، درباره مؤلفه‌های هویتی و ملی ایرانیان در شاهنامه سخن می‌گوید؛ اثری که قرن‌هاست حافظ زبان، اسطوره و حافظه تاریخی ایرانیان بوده است.

«شب‌های فرهنگ» تلاشی است برای شنیدن دوباره شاهنامه ، نه فقط به‌عنوان یک متن ادبی، بلکه به‌مثابه شناسنامه فرهنگی ایرانیان است.

این برنامه به تهیه کنندگی فریده گودرزی ساعت ۲۱:۳۰ امشب سه شنبه ۲۵ اذر  از رادیو فرهنگ پخش می‌شود.

روایت هویت ایرانی از شاهنامه تا موسیقی نوگرا و ادبیات معاصر از رادیو فرهنگ

برنامه «مستند فرهنگ»

مستند «فرهنگ» سه شنبه ۲۵ آذر به سراغ روایت زندگی یکی از چهره‌های تأثیرگذار تاریخ موسیقی ایران می‌رود؛ شخصیتی که راه سنت و تجدد را در موسیقی ایرانی به هم پیوند زد.

در این قسمت از برنامه «مستند فرهنگ»، زندگی، آثار و نقش تاریخی علینقی وزیری در تحول موسیقی ایران روایت می‌شود؛ موسیقی‌دان برجسته و از پیشگامان آهنگسازی ارکسترال در موسیقی ایرانی؛ چهره‌ای اثرگذار که نقش مهمی در عبور موسیقی ایران از سنت شفاهی به آموزش علمی ایفا کرد و با نگاه نوگرایانه خود، افق‌های تازه‌ای در آموزش و اجرای موسیقی ایرانی گشود.

در این قسمت از «مستند فرهنگ»، زندگی و فعالیت‌های هنری علینقی وزیری مشهور به کلنل وزیری روایت می‌شود؛ موسیقی‌دانی که با ترویج نت‌نویسی در موسیقی سنتی ایران و ابداع دو علامت عرضی سُری و کُرُن تأثیری بنیادین بر ساختار موسیقی ایرانی گذاشت.

وزیری، متولد ۹ مهر ۱۲۶۵ در تهران‌پس از آشنایی اولیه با موسیقی نظامی، تحصیلات موسیقایی خود را در اروپا و در آلمان و فرانسه ادامه داد و سپس بیشتر عمر خویش را صرف آموزش، پژوهش و گسترش موسیقی کرد.

او نواختن تار را از نوجوانی آغاز کرد و نخستین کسی بود که ردیف موسیقی ایرانی را به نت درآورد.

تأسیس مدرسه موسیقی در سال ۱۳۰۲ خورشیدی، تشکیل ارکستر نوین برای رادیو، همکاری با انجمن موسیقی ملی و تربیت شاگردانی، چون ابوالحسن صبا، روح‌الله خالقی، موسی معروفی و اسماعیل مهرتاش از مهم‌ترین دستاورد‌های او به شمار می‌رود.

وزیری همچنین با تألیف کتاب‌هایی، چون دستور تار و موسیقی نظری آموزش موسیقی را سامان‌مند کرد.

این مستند به نقش وزیری در ارکستره‌کردن موسیقی ایرانی، اصلاح ساختار ساز تار، آهنگسازی، رهبری ارکستر، فعالیت‌های دانشگاهی و تأسیس کلوپ موزیکال می‌پردازد و با نقل دیدگاه‌هایی از موسیقی‌دانان برجسته، جایگاه او را به‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین چهره‌های یک قرن اخیر موسیقی ایران بررسی می‌کند.

«مستند فرهنگ» با محوریت علینقی وزیری، به تهیه‌کنندگی یلدا احتشامی سه‌شنبه ۲۵ آذرماه ساعت ۱۷:۳۰ از رادیو فرهنگ پخش می‌شود.

روایت هویت ایرانی از شاهنامه تا موسیقی نوگرا و ادبیات معاصر از رادیو فرهنگ

برنامه ادبی «ققنوس» 

برنامه «ققنوس» رادیو فرهنگ سه شنبه ۲۵ آذر با محور ادبیات، عشق و اندیشه، به جهان نادر ابراهیمی نزدیک می‌شود؛ نویسنده‌ای که زندگی و نوشتن در آثارش درهم تنیده‌اند.

در این قسمت از «ققنوس»، با گفت‌وگویی با فرزانه منصوری، مترجم و همسر زنده‌یاد نادر ابراهیمی درباره نشست «زندگی را به تو نوشتم» گفت‌و‌گو می‌شود؛ نشستی که به بازخوانی نگاه انسانی و عاشقانه این نویسنده معاصر می‌پردازد.

همچنین در گفت‌و‌گو با حجت‌الاسلام صداقت دبیر علمی جشنواره، درباره جشنواره داستان فلسفی و جایگاه تفکر در روایت داستانی مطالبی بیان می‌شود.

بخش از جهان داستان و یک برنامک تولیدی درباره زندگی و اندیشه نادر ابراهیمی، دیگر بخش‌های این قسمت از «ققنوس» را شکل می‌دهند.

مجله ادبی رادیویی «ققنوس» ساعت ۱۵ از گروه ادب و هنر رادیو فرهنگ پخش می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هیچ گزینه‌ ای ، ملت ایران را مجبور به تسلیم نمی‌کند
کشاورز زنجانی در جمع کشاورزان نمونه باغبانی کشور قرار گرفت
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
بهره برداری از ۲۲ طرح عمرانی و صنعتی در منطقه آزاد ارس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۹ بهمن ۱۴۰۴
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۱۸ بهمن
بارش پراکنده باران در سمنان
افتتاح ۸۵ طرح اشتغالزایی و حمایتی بهزیستی در آذربایجان شرقی
ضرورت توسعه زیرساخت‌ها و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در استان گلستان
آمادگی گیلانیان برای خلق حماسه‌ای ماندگار در یوم الله ۲۲ بهمن
توقیف خودرو حامل گوشت بدون مجوز در رودبار
افتتاح متمرکز ۳۱۰ طرح عمرانی و اقتصادی در گرگان با حضور وزیر نیرو
بسته خبر‌های کوتاه ۱۸ بهمن در یک نگاه
نظر گیلانیان در مورد دور نخست مذاکرات ایران و آمریکا
آغاز مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیکی
جای قهرمان در فیلم‌هایمان خالی است
مصاف داماش گیلان و نود ارومیه در رشت
خبر‌هایی از برگزاری جشن های سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران
آیین آغاز عملیات اجرایی سایت نهضت ملی مسکن خضرآباد یزد
افتتاح ۱۳۷ طرح عمرانی، تولیدی و اقتصادی امروز در بندرگز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
باران در راه کرمان
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
عراقچی: در خصوص موشکهایمان مذاکره نمی‌کنیم
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
ملاقات مردمی مسئولان سازمان وظیفه عمومی ۲۰ بهمن
گروه‌های حساس در خانه بمانند
تجهیز ۵۰ نقطه تهران به شتاب نگار و لرزه نگار
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)