• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۸۸۸۶۵
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۱
اردبیل » اقتصادی

حال خوش گوزن‌های زرد ایرانی در سایت فندقلو نمین

معاون محیط زیست و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: گوزن‌های زرد ایرانی سایت فندقلو نمین با موقعیت جغرافیایی و آب و هوای منطقه سازگار شده‌اند و برای تغذیه زمستانی آنها علاوه بر تغذیه دستی از سوی نگهبانان سایت، انبار علوفه نیز احداث شده است.

حال خوش گوزن‌های زرد ایرانی در سایت فندقلو نمیبه گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، یوسف مهدی زاده اظهار کرد: تعدادی گوزن زرد ایرانی از سه سال قبل برای نگهداری و تکثیر در سایت فندقلو شهرستان نمین رهاسازی شده و این منطقه از هر نظر برای زیست و تولید مثل این گونه جانوری مناسب تشخیص داده شده است.

وی افزود: گوزن زرد ایرانی جزو گونه‌های در معرض خطر انقراض است و خوشبختانه در سایت فندقلو نمین تعداد آنها به حدود ۱۰ راس رسیده و زاد و ولد نیز داشته و با وجود اینکه جمعیت آنها هنوز کم است، اما شرایط مناسبی برای زیست دارند.

معاون محیط زیست و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل ادامه داد: انبار علوفه در نزدیکی سایت نگهداری گوزن‌ها احداث شده و نگهبابان حفاظت محیط زیست به صورت شبانه‌روزی در سایت مستقر هستند و از افراد بومی برای این امر استفاده کرده‌ایم تا به خوبی به منطقه آشنا باشند.

مهدی زاده تصریح کرد: تغذیه دستی گوزن‌ها به صورت دوره‌ای انجام می‌گیرد و محلی مسقف برای مواقع برف و کولاک احداث شده است و با وجود اینکه به طور عمده گوزن‌ها مایل به مناطق گرم هستند، اما گوزن‌های زرد ایرانی سایت فندقلو به زیست در مناطق کوهستانی نظیر استان آذربایجان غربی و مناطق سردسیر نیز عادت کرده و با آب و هوای سایت فندقو نمین سازگار شده‌اند.

وی گفت: در خصوص بیماری‌های احتمالی نیز در صورت نیاز از دامپزشکی کمک می‌طلبیم و طبق هماهنگی‌ها دامپزشکان هر فصل از گوزن‌های سایت فندقلو بازدید می‌کنند و استقرار این گونه‌های جانوری در داخل فنس سایت و وجود دوربین‌های مداربسته امنیت خوبی برای آنها فراهم کرده است.

معاون محیط زیست و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل افزود: در صورت علاقه‌مندی بخش خصوصی برای همکاری در تکثیر گوزن‌های زرد ایرانی، اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل آماده همکاری با آنهاست، اما این کار با نظارت مستقیم اداره کل صورت خواهد گرفت و واگذاری کامل این گونه جانوری به بخش خصوصی غیرقانونی است.

مهدی زاده ادامه داد: در منطقه حفاظت شده آق دغ خلخال نیز که به طور عمده زیستگاه انواع کل و بز است، شرایط زیست آنها تثبیت شده و خوب است و با توجه به زیاد نبودن جمعیت حیات وحش نظر پلنگ و گرگ، حیوانات منطقه حفاظت شده در معرض خطر جدی نیستند و زیستگاه آنها مورد حمله قرار نمی‌گیرد.

وی با اشاره به رسالت عمومی در قبال محیط زیست، به شهروندان و به ویژه روستانشینان توصیه کرد: در صورت مشاهده گونه‌های جانوری حیات وحش نظیر گراز و خرس در محدوده روستا‌ها موارد را به شماره تماس ارتباط مردمی ۱۵۴۰ ادارات حفاظت محیط زیست اطلاع دهند تا همکاران بلافاصله در محل حاضر و اقدام کنند.

معاون محیط زیست و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل درباره نحوه اقدام نیرو‌های یگان حفاظت محیط زیست نیز گفت: به طور معمول اغلب کل و بز‌ها به محض مشاهده انسان‌ها رم کرده و فرار می‌کنند و برای متواری ساختن خرس و گراز نیز از شلیک هوایی استفاده می‌شود.

مهدی زاده اظهار کرد: در روز‌های برفی و یخبندان به علت کم شدن غذا، حیات وحش بیشتر به سمت مناطق مسکونی می‌آیند؛ بنابراین از مردم درخواست می‌کنیم به آنها آزار و آسیب نرسانند.

وی افزود: تا حد امکان غذای دستی به آنها ندهند و اگر هم می‌خواهند کمکی بکنند، با هماهنگی محیط زیست و محیط‌بانان باشد؛ باید هوای حیات وحش را در روز‌های برف و یخبندان بیشتر داشته باشیم.

در حال حاضر ۱۸۴ هزار هکتار از مساحت استان اردبیل در قالب مناطق حفاظت شده و ۲۷۸ هزار هکتار نیز در قالب منطقه شکار ممنوع حفاظت می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وکیل شاکیان پرونده منافقین: جنایات منافقین همچنان ادامه دارد
کشتی آزاد رده بندی اتحادیه جهانی؛ نمایندگان کشورمان حریفان خود را شناختند
مسجد جامع الشتر پایگاه اتحاد و همدلی مردم
خبر‌هایی از بزرگداشت ایام الله دهه فجر
بازدید از آزمایشگاه کشت بافت مرکز جنوب کرمان
ماشین‌های دروغ پرداز در برابر قانون (شبکه اینترنشنال)
خراسان‌شمالی غرق در شادی و سرور جشن نیمه شعبان
۱۵ شعبان المعظم سالروز ولادت حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه شریف
ایستگاه پانزدهم رقابت‌های لیگ دسته دوم فوتبال و مصاف تیم‌های گیلانی مقابل حریفان
۳۱ اثر چهل‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر در ساری روی پرده می‌رود
قدردانی عراقچی از فیدان به جهت تلاش برای کاهش تنش در منطقه
خبر‌هایی از مناطق مختلف گیلان (۱۴ بهمن ۱۴۰۴)
رتبه برتر شهرضا در حوزه اشتغال و کارآفرینی
دولت‌های متخاصم و جنایات منافقین
میزبانی از بزرگترین رویداد قرآنی زنجان
بهره برداری بیش از ۵۰۰ طرح عمرانی در گیلان
آغاز ثبت نام شبکه داوطلبان طرح رویداد «سلام محله» در لرستان
عطرافشانی و گلباران مزار شهدا در عجب‌شیر
افتتاح مرکز آفرینش‌های مأوا در رشت
بازگشت هیجان به لیگ برتر جودو با رقابت ۷ تیم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
رسیدگی به مشکلات اصناف و بازاریان در دستور کار قوه قضائیه
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
آغاز برنامه‌های مردمی شعبان و دهه فجر در تهران
طرح ملی منتظران ظهور همزمان با نیمه شعبان
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)