• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۹۹۱۶۹
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۳
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

بررسی طرح اکتشاف و بهره‌برداری از آب‌های ژرف کشور

رئیس مرکز راهبری ستاد‌های توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی در نشست علمی بررسی طرح اکتشاف و بهره‌برداری از آب‌های ژرف کشور گفت: رویکرد معاونت مبتنی بر تقویت مطالعات علمی، پژوهشی و تصمیم‌سازی آگاهانه بوده است.

بررسی طرح اکتشاف و بهره‌برداری از آب‌های ژرف کشور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عبدالحسن بهرامی رئیس مرکز راهبری ستاد‌های توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در نشست علمی بررسی طرح اکتشاف و بهره‌برداری از آب‌های ژرف کشور با تمرکز بر منطقه سیستان که با حضور سیدمحمدمهدی نوربخش دبیر ستاد توسعه فناوری‌های آب و محیط زیست و جمعی از متخصصان، خبرگان علمی، فعالان حوزه آب و محیط زیست و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی برگزار شد، با اشاره به حساسیت بالای موضوع آب‌های ژرف به‌ویژه در مناطق خشک و کم‌آب کشور، اظهار داشت : در سال‌های گذشته امید‌هایی در میان مردم مناطق خشک از جمله استان سیستان و بلوچستان نسبت به این منبع آبی ایجاد شده و از سوی دیگر، هرگونه حرکت به سمت استحصال آب‌های ژرف مستلزم صرف منابع قابل توجه از بیت‌المال است. از این رو، رویکرد معاونت علمی از ابتدای ورود حسین افشین معاون علمی رئیس‌جمهور، مبتنی بر تقویت مطالعات علمی، پژوهشی و تصمیم‌سازی آگاهانه بوده است.

وی با تأکید بر اینکه معاونت علمی مأموریت اجرایی در پروژه‌های استحصال آب ندارد، تصریح کرد: نقش این معاونت، نقش‌آفرینی علمی و فناورانه و کمک به شکل‌گیری تصمیم‌های عقلانی و مبتنی بر نتایج پژوهش‌هاست و اجرای پروژه‌ها باید در چارچوب وظایف دستگاه‌های اجرایی از جمله وزارت نیرو و سایر وزارتخانه‌های ذی‌ربط انجام شود. بهرامی افزود: در همین راستا، چندین پروژه مطالعاتی و پژوهشی با مشارکت مراکز علمی و پژوهشی داخل و خارج از کشور که دارای ظرفیت‌های بالقوه علمی هستند، تعریف و آغاز شده است.

رئیس مرکز راهبری ستاد‌های توسعه اقتصاد دانش‌بنیان با اشاره به خروجی تعاملات صورت‌گرفته با مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: هدف اصلی این نشست‌ها دستیابی به یک نقشه راه و جمع‌بندی کارشناسی با محوریت معاونت علمی و با همفکری نخبگان و صاحب‌نظران این حوزه است تا پیش از برگزاری نشست رسمی در مجلس، یک بیانیه عقلانی و مبتنی بر اجماع علمی تدوین و ارائه شود. وی از برنامه‌ریزی برای برگزاری چند نشست کارشناسی دیگر با حضور منتقدان، متخصصان و نمایندگان دستگاه‌ها و کمیسیون‌های مرتبط مجلس خبر داد و بر ضرورت هم‌افزایی دیدگاه‌ها در فضای کارشناسی تأکید کرد.

در ادامه این نشست، سید محمدمهدی نوربخش، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آب، انرژی و محیط زیست معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، با اشاره به ترکیب حاضران در نشست گفت : این نشست با حضور اساتید دانشگاه، خبرگان حوزه آب‌های زیرزمینی و زمین‌شناسی، مشاوران علمی ستاد و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی از جمله مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شده است.

وی افزود: در ابتدای جلسه، گزارشی از آخرین دستاورد‌های مطالعات آب‌های ژرف که پیش‌تر در کمیته نظارتی مجلس شورای اسلامی ارائه شده بود، در اختیار حاضران قرار گرفت.

نوربخش هدف اصلی این نشست را تدوین نقشه راه تکمیل و ادامه مطالعات آب‌های ژرف بر اساس تکلیف مجلس شورای اسلامی بیان کرد و گفت: این نقشه راه در قالب یک بیانیه یا سندی موجز و کاربردی تدوین خواهد شد.

به گفته وی، پیش‌نویس این سند پیش از نشست بعدی در اختیار صاحب‌نظران قرار می‌گیرد و نهایی‌سازی آن بر اساس نظرات و دیدگاه‌هایی خواهد بود که در این جلسات تخصصی مطرح می‌شود.

در پایان این نشست، حاضران بر لزوم تداوم گفت‌و‌گو‌های علمی، استفاده از ظرفیت نخبگان و دستگاه‌های اجرایی و پرهیز از شتاب‌زدگی در تصمیم‌گیری درباره آب‌های ژرف تأکید کردند و تدوین یک بیانیه کارشناسی مبتنی بر اجماع علمی را گامی مهم در جهت تصمیم سازی دقیق و مسئولانه در این حوزه دانستند.

این نشست با هدف بررسی اقدامات انجام‌شده، دستاورد‌ها و چالش‌های مرتبط با بهره‌برداری از آب‌های ژرف در منطقه سیستان و فراهم‌سازی زمینه تدوین یک بیانیه کارشناسی و تخصصی برای ارائه به مجلس شورای اسلامی برگزار شد. در جریان این نشست، نتایج مطالعات انجام‌شده در حوزه هیدروژئولوژی، هیدروشیمی و مطالعات ایزوتوپی آب‌های ژرف در منطقه سیستان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و ضرورت نگاه علمی، مرحله‌بندی‌شده و مبتنی بر شواهد به این موضوع مورد تأکید قرار گرفت.

در این جلسه همچنین موضوعاتی از جمله ضرورت تعریف و بازنگری در حکمرانی آب‌های ژرف، تبیین جایگاه زمین‌شناسی در نظام حکمرانی آب، گستردگی دامنه مطالعات علمی و پژوهشی و لزوم تعیین دقیق نقش و مسئولیت دستگاه‌های اجرایی و واگذاری مراحل اجرایی به وزارتخانه‌های متبوع مطرح و بررسی شد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعزام زائران به مسجد مقدس جمکران
هرگونه تشدید تنش در خلیج فارس می‌تواند به یک بحران جهانی منجر شود
موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس؛ قابی از جاودانگی
کشف ۲ هزار و ۲۰۰ لیتر سوخت قاچاق در شهرستان ششتمد
فراخوان سومین رویداد ملی «مدارس آینده» منتشر شد
ویتنام و اتحادیه اروپا در آستانه اعلام مشارکت راهبردی جامع
نگاهی به برنامه‌های تلویزیون در خبر‌های رسانه
ایجاد شهرک قطعات خودرویی و حمایت از واحدهای تولیدی با تسهیلات بانکی در دستور کار قرار دارد
معرفی نامزد‌های بخش مستند جشنواره فیلم عمار
وقتی سلطه طلبی آمریکا دامنگیر اروپا می‌شود
ماجرای شهادت پویا اکبرزاده
برگزاری سیزدهمین جشنواره فرهنگی ـ هنری نظام سلامت کشور در اردبیل
تاکید بر همت مضاعف برای جلب اعتماد مردم
مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های جهان ۹ بهمن ۱۴۰۴
تشکیل ۲۶ هیئت اجرایی انتخابات استان بوشهر
جاده‌های ۲۰ استان زیر چتر بارندگی
آغاز بارش باران و برف از فردا در خراسان جنوبی
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی وارد لرستان شد
آغاز عملیات نورپردازی ارگ تاریخی شهر بلقیس اسفراین 
شرکت هزار و ۸۰۰ کودک و نوجوان خراسان شمالی در مهراوه ملی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
ادامه دروغ پردازی‌های اینترنشنال در مورد تعداد کشته‌های اغتشاش دی ماه
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
انعقاد تفاهم نامه همکاری هلال احمر و شورای سیاستگذاری ائمه جمعه
برنامه ریزی برای تامین ۱۰۰ واحد مسکن اجاره‌داری در سهند
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)