• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۴۰۲۵
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۱
اجتماعی » حقوقی و قضایی

صدور ۴۵۰۰ حکم بدون زندان در گلستان

رئیس کل دادگستری گلستان از صدور چهار هزار و ۵۰۰ رای جایگزین حبس از ابتدای امسال در دادگاه‌های استان خبر داد.

صدور ۴۵۰۰ حکم بدون زندان در گلستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها و حرکت به سمت «حبس‌زدایی» از سیاست‌های کلان قوه قضائیه در سال‌های اخیر است؛ رویکردی که بر این اصل استوار است که همه جرایم، پاسخ یکسان یعنی زندان ندارند.

در این نگاه، برای افرادی که مرتکب جرایم سبک و غیرعمد شده‌اند و سابقه کیفری ندارند، مجازات می‌تواند به فرصتی برای جبران، اصلاح و خدمت به جامعه تبدیل شود.

حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه، یکشنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ در دیدار با اعضای کمیسیون «قضائی و حقوقی» مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت مقوله عدالت اجتماعی گفت: یکی از اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران، تحقق عدالت اجتماعی است؛ از ابتدای انقلاب تاکنون، دستاورد‌هایی در زمینه توسعه عدالت اجتماعی داشته‌ایم؛ مظاهر و مصادیق این امر در وجوه مختلف، از بهبود وضعیت روستا‌ها و روستاییان تا شایسته‌سالاری و توزیع عادلانه امکانات در نقاط مختلف و غیره، بی‌شمار است؛ اما در شرایط فعلی، باید سازوکاری تعبیه کنیم که شکاف طبقاتی، کاهش یابد. به هیچ وجه نباید اینگونه باشد که عده‌ای بهره‌ای زیاد از امکانات بیت‌المال داشته باشند و یک عده بی‌بهره باشند.

رئیس قوه قضائیه افزود: مردم در زمینه توسعه عدالت اجتماعی، انتظارات و توقعات به‌حقی دارند؛ باید این توقعات و انتظارات به‌حق مردم را برآورده سازیم؛ نباید فراموش کنیم که ما برای حکومت نیامده‌ایم، بلکه هدف نظام ما تحقق اهداف الهی و اسلامی و خدمت صادقانه و مخلصانه به مردم است؛ آمده‌ایم که خادم مردم باشیم.

دادگستری استان گلستان نیز در همین چارچوب، استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس را در دستور کار قرار داده است.

سیاست حبس‌زدایی در عمل

حیدر آسیابی، رئیس کل دادگستری گلستان، با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ رأی جایگزین حبس در محاکم استان صادر شده است، گفت: آرایی که اگر صادر نمی‌شد، دست‌کم همین تعداد به جمعیت زندان‌های استان اضافه می‌شدند.

وی در عین حال، با اشاره به این که استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای جلوگیری از زندان رفتن افرادی که جرایم سبک و غیرعمد مرتکب شده‌اند، یکی از سیاست‌های قوه قضائیه است، افزود: دادگستری گلستان نیز در همین مسیر حرکت می‌کند.

محکومانی که باید زندان می‌رفتند، امروز برای جامعه کار می‌کنند

رئیس کل دادگستری گلستان گفت: نمونه اجرای این احکام در داشلی‌برون، تهیه ۲۰۰ بسته کمک آموزشی برای مدارس منطقه است که امروز تحویل آموزش و پرورش شد، اقدامی که در قالب خدمات عمومی رایگان انجام شده است. سال گذشته نیز در قالب همین آرای جایگزین حبس، نزدیک به ۷ هزار اصله نهال در استان غرس شد.

آسیابی افزود: این یعنی به جای آن‌که مجازات، هزینه مضاعف بر دوش جامعه بگذارد، به تولید ارزش اجتماعی منجر می‌شود؛ از آموزش و بهداشت گرفته تا کشاورزی و فعالیت‌های فنی.

جلوگیری از شکل‌گیری چرخه جرم حرفه‌ای

رئیس کل دادگستری گلستان در ادامه گفت: آرای جایگزین حبس، احتمال بازگشت به جرم را در جرایم سبک متوقف می‌کند و محکوم با پذیرش مسئولیت عمل خود، در جامعه باقی می‌ماند، مهارت و شغلش را از دست نمی‌دهد و به جای انزوا، در مسیر اصلاح قرار می‌گیرد.

آسیابی افزود: این احکام بر اساس ماده ۶۴ قانون مجازات اسلامی صادر می‌شود. قضات با در نظر گرفتن نوع جرم، کیفیت ارتکاب، آثار ناشی از جرم، سن، مهارت، شخصیت و سابقه متهم و وضعیت بزه‌دیده، برای محکومان فاقد سابقه کیفری و مرتکبان جرایم سبک و غیرعمد، مجازات‌هایی مانند خدمات عمومی رایگان، دوره مراقبت، جزای نقدی، خدمات آموزشی، بهداشتی، درمانی و کشاورزی را جایگزین حبس می‌کنند.

وی با اشاره به نهادینه شدن رویکرد صدور آرای جایگزین حبس در بدنه قضائی استان، گفت: بیشترین آرای جایگزین حبس در استان توسط قضات حوزه‌های قضایی گنبدکاووس، آزادشهر، کلاله و گرگان صادر شده است.

محمد احمدنژاد چهره رئیس دادگاه بخش داشلی برون نیز، گفت: تلاش ما این است آرایی که صادر می‌شود هم موضوع بازپروری متهم باشد و هم بتوانیم نیاز‌های منطقه را رفع کنیم.

احمدنژاد چهره افزود: تهیه لوازم‌پایش برای محیط زیست، پاکسازی منطقه و امروز هم اهدای بسته‌های نوشت افزار و ورزشی برای مدارس از جمله نتایج ملموس آرای جایگزین حبس در منطقه داشلی برون است.

وی گفت: با همکاری آموزش و پرورش در حال شناسایی مدارس نیازمند بازسازی و بهسازی و تجهیزات هستیم تا بتوانیم در قالب آرای جایگزین حبس گامی برای رفع آن برداریم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رئیس‌جمهور فرارسیدن روز ملی صربستان را تبریک گفت
ورود وزیر امور خارجه به ژنو
گشایش نمایشگاه نقاشی خط در مراغه
حقوق گمرکی ۴ درصدی برای واردات انواع خودرو در سال آینده
دستگیری کلاهبردار حرفه‌ای در تبریز
رژیم صهیونی تلاش می کند مذاکرات خراب شود
ارتقای کیفیت زندگی، محور اصلی توسعه در شهر‌های جدید
راه‌اندازی سامانه نوبت‌دهی برخط مرکز شماره‌گذاری خودرو منطقه آزاد انزلی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۴
تأکید محیط‌زیست بر رعایت الزامات زیست‌محیطی در واحدهای صنعتی ابهر
زنجان با ۱۳۰۰ شرکت تعاونی فعال، پیشرو در ۱۵ رشته تخصصی
اوقات شرعی اهواز، ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۴
افزایش سهمیه کلیه واحد‌های پخت نان بربری و سنگک استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
خبر‌هایی از مناطق مختلف گیلان (۲۶ بهمن ۱۴۰۴)
رفع تصرف از اراضی ملی در رحیم‌آباد
توزیع کالا‌های اساسی و اقلام ضروری در بهبهان
رسانه و خبرنگار چشم و گوش مسئولان هستند
خروج سامانه بارشی از سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد
سرلشکر حاتمی: دافوس قدمگاه بزرگان ارتش است
ماچادو شریک جرم ربایش مادورو است
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام
واکسیناسیون تب برفکی دام‌ها در طارم ، زنجان
دوازدهمین نمایشگاه سالانه گل ارکیده در شیکاگو
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی
امروز هوای ۲۰ شهر خوزستان آلوده است
حادثه مرگبار بر اثر برخورد پراید و تریلی در میمه
رفع تصرف چند هزار متر مربع از اراضی دولتی در خوزستان
نبرد با ایران برای ترامپ درس عبرت خواهد شد
مراسم چهلم شهدا و جانباختگان فتنه آمریکایی - صهیونی دی
متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سال آینده به ۹۰ درصد می‌رسد
هشدار نارنجی تشدید بارش‌ها در شمال و شمال شرق کشور
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است  (۶ نظر)
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا  (۶ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا  (۳ نظر)
روایتی از شبی که شهید زلفی آسمانی شد  (۳ نظر)
اوج تقاضای مصرف برق کشور به ۴۶ هزار و ۳۶۹ مگاوات رسید  (۲ نظر)
افزایش ۲۱ درصدی ورودی سدها و کاهش ۵ درصدی ذخایر آبی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
کنفرانس امنیتی مونیخ به «سیرک مونیخ» تبدیل شده است  (۱ نظر)
تعویق آزمون‌های سراسری امکان پذیر نیست  (۱ نظر)
کجا نوشته شده حقوق طی سال فقط یک بار افزایش پیدا کند؟  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی فردوس در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر  (۱ نظر)
حضور داور کردستانی در کلینیک داوری جهانی رشته کاراته  (۱ نظر)
دستگیری اعضای یک گروه خشن تروریستی در گلستان  (۱ نظر)