• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۸۳۲۹
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۱
مازندران » اجتماعی

رئیس جمهور: وحدت و وفاق ملی، رمز عبور از بحران‌هاست

مسعود پزشکیان در نشست با فرهیختگان و فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مازندران، وحدت و وفاق ملی را مهم‌ترین عامل قدرت و عبور از مشکلات کشور دانست.


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، رئیس‌جمهور در نشست با فرهیختگان و فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مازندران با تأکید بر اهمیت وحدت و وفاق ملی گفت: هرجا که وحدت، همدلی و انسجام وجود داشته باشد، هیچ قدرتی نمی‌تواند مسیر پیشرفت کشور را متوقف کند.

پزشکیان با بیان اینکه شکاف‌ها و اختلافات اجتماعی، تهدیدی برای آینده کشور است، افزود: این شکاف‌ها یک «بیماری» است که باید درمان شود، نه اینکه عمیق‌تر شود. دشمنان تلاش می‌کنند اختلاف ایجاد کنند، اما اگر جامعه متحد باشد، این فشار‌ها بی‌اثر خواهد شد.

وی با اشاره به مشکلات اقتصادی و تورم‌های طولانی‌مدت، گفت: این شرایط نتیجه سال‌ها فشار، تحریم و مشکلات ساختاری است و عبور از آن نیازمند همدلی، انسجام و همکاری همه بخش‌هاست.

رئیس‌جمهور نقش نخبگان، دانشگاهیان و روشنفکران را در هدایت جامعه مهم دانست و گفت: دانشگاهیان و نخبگان باید معیار «حق» را تبیین کنند و جامعه را به سمت مسیر درست هدایت کنند، زیرا اختلاف و تفرقه، نتیجه غلبه نگاه‌های فردی و منافع شخصی بر مصالح عمومی است.

پزشکیان همچنین با تأکید بر اهمیت آموزش و تربیت نسل آینده، تصریح کرد: آینده کشور در دست جوانان است و باید شرایطی فراهم شود تا آنان با امید، انگیزه و احساس مسئولیت برای ساختن ایران تلاش کنند.

وی با اشاره به ضرورت حفظ سرمایه انسانی کشور افزود: باید کاری کنیم که جوانان و نخبگان به آینده کشور امیدوار باشند و توان و دانش خود را در مسیر توسعه ایران به کار گیرند.

رئیس‌جمهور با تأکید بر پذیرش تفاوت دیدگاه‌ها در جامعه گفت: وجود سلیقه‌های مختلف طبیعی است و باید با پذیرش این تفاوت‌ها، مسیر همدلی و همکاری را تقویت کنیم تا کشور بتواند بر مشکلات غلبه کرده و مسیر پیشرفت را با قدرت ادامه دهد.

پزشکیان با تأکید بر اینکه دشمنان نه‌تنها دلسوز ملت ایران نیستند بلکه در طول سال‌های گذشته با تحریم‌ها و فشار‌های گوناگون، مسیر پیشرفت کشور را هدف گرفته‌اند، تصریح کرد: همه راه‌های تعامل و مبادله را بر ما بستند، در اجرای برنامه‌های کشور کارشکنی کردند و سپس مدعی شدند که می‌خواهند ملت ایران را نجات دهند. این ادعا‌ها با واقعیت‌های میدانی همخوانی ندارد.
 
رئیس جمهور در عین حال با صراحت خاطرنشان کرد: ما نیز بی‌تقصیر نیستیم؛ اما تقصیر متوجه یک جریان یا یک گروه خاص نیست. همه ما، فارغ از گرایش‌های سیاسی، در برابر وضعیت موجود مسئولیم و کنار کشیدن از مسئولیت، بی‌انصافی است.
 
پزشکیان با اشاره به ضرورت همدلی اجتماعی خاطرنشان کرد: باور اصلی این است که درد مردم، درد مشترک است و محنت جامعه، محنت همه است و تلاش دولت نیز معطوف به آن است که تا حد توان، از این رنج‌ها کاسته شود و اعتماد عمومی تقویت گردد.
 
رئیس جمهور با اشاره به دغدغه‌های مطرح‌شده در این نشست تصریح کرد: مطالب بیان‌شده شنیده شده و در مواردی که احساس شود حقی نادیده گرفته شده یا کاستی وجود دارد، آمادگی برای اصلاح وجود دارد و در تخصیص منابع، ناعادلانه عمل نشده است.
 
پزشکیان با بیان اینکه وفاق ملی قدرت ایران را آسیب‌ناپذیر می‌کند، تاکید کرد: قدرتِ برآمده از «ید واحده» و وفاق ملی، با هیچ قدرت پراکنده‌ای قابل قیاس نیست؛ اگر جامعه به انسجام برسد، حذف فیزیکی افراد خللی در مسیر حرکت کشور ایجاد نخواهد کرد؛ چرا که آرمان‌ها در جانِ هزاران جایگزین تکثیر می‌شود؛ امروز شکاف‌های اجتماعی، بیماری‌هایی هستند که باید هوشمندانه درمان شوند تا به نارسایی مزمن و از کار افتادن بدنه جامعه منجر نگردند. 
 
‌وی با بیان اینکه دشمنان در پی تضعیف ضربانِ قدرت ایران هستند، اما وظیفه روشنفکران، اندیشمندان و سیاستمداران این است که با برقراری نظم و وحدت، ترتیبی اتخاذ کنند که «قلبِ ایران» به درستی بتپد، اضافه کرد: وحدت، راه خروج از لبه‌ی پرتگاه اقتصادی است؛ ما با یک بحران مزمن رو‌به‌رو هستیم؛ تورم ۴۵ تا ۵۰ درصدی و تحریم‌های ظالمانه‌ای که سال‌هاست بر معیشت مردم، حتی در دورترین روستاها، فشار می‌آورد. 
 
‌وی استراتژی دشمن را ایجاد گسست اجتماعی و تقابل ملت با حاکمیت دانست و گفت: در این شرایط، «تکثرِ کانون‌های قدرت» و «اتهام‌زنی‌های متقابل» تنها باعث هدررفت توان ملی می‌شود؛ ریشه دعوا‌های ما «جهل» و «منیت» است؛ اگر هوای نفس را کنار بگذاریم، مسیر توسعه و شکوفایی هموار خواهد شد.
 
پزشکیان با بیان اینکه حق‌مداری باید جایگزین سهم‌خواهی‌های جناحی شود، اضافه کرد: ریشه اختلافات و «ضلالت» در حکمرانی، تبعیت از هوای نفس و سهم‌خواهی‌های جناحی است؛ وقتی معیار عمل، صندلی‌ها و منافع شخصی باشد، حق تضییع می‌شود؛ در حالی که حق، حقیقتی مستقل از اشخاص است؛ وظیفه امروز دانشگاهیان و روشنفکران، تبیین شاخص‌های حق‌مداری است تا هر اقدامی فارغ از نام‌ها، با این تراز سنجیده شود.
 
وی با بیان اینکه در مواجهه با شکاف نسلی، باید با شجاعت به «نقد خود» بپردازیم، تاکید کرد: اگر امروز با نسل جدید دچار چالش هستیم، مسئولیت آن بر عهده ما مدیران، استادان، معلمان و روحانیونی است که تربیت این نسل را در دوران مسئولیت خود بر عهده داشتیم؛ پذیرش این تقصیر، نخستین گام برای اصلاح مسیر و بازگشت به امت واحده است. ما باید به جای متهم کردن جوانان، ریشه‌های تربیتی و مدیریتی خود را بازنگری کنیم.
 
پزشکیان با بیان اینکه تربیت درست نسل جدید، شرط حفظ ایران و عبور از بحران‌هاست، تاکید کرد: نسل جوان می‌تواند عامل عزت و پیشرفت کشور یا زمینه‌ساز افول آن باشد؛ این امر به نحوه تربیت، آموزش و فراهم‌سازی بستر رشد آنان بستگی دارد؛ وظیفه مدیران و متولیان آن است که با رفتار و عملکرد صحیح، نه صرفاً گفتار، الگوی تعهد، اخلاق و مسئولیت‌پذیری را به نسل جدید منتقل کنند. 
 
وی با بیان اینکه گرایش به مهاجرت از کودکی و در نتیجه ضعف در حس تعلق ملی شکل می‌گیرد و تنها با اصلاح شیوه‌های تربیتی قابل تغییر است، اضافه کرد: در شرایطی که کشور با فشار‌های انباشته در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و محیط‌زیستی مواجه است، تقویت انسجام ملی و سرمایه انسانی ضرورتی فوری و اجتناب‌ناپذیر به شمار می‌آید.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۷ اسفند ۱۴۰۴
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
رفع تصرف اراضی ملی در سیاهکل
آغاز پویش خانه‌تکانی با مصرف بهینه آب در بندر ماهشهر 
کشت گیاه علوفه‌ای ماشک در مزارع الوار گرمسیری اندیمشک
۳ کشته و مصدوم در حادثه رانندگی محور یامچی - مرند
مجازی شدن کلاس‌های نظری دانشگاه آزاد خوزستان تا پایان امسال
مهر و موم کردن مرکز زیبایی غیرمجاز در لنگرود
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
محرومیت روستای دره اشکفت بخش مرغای ایذه از جاده آسفالت+فیلم
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در کهگیلویه و بویراحمد
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در استان
دیدار استاندار خراسان شمالی با رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) 
هماهنگی‌های بزرگداشت سردار سرافراز، شهید حسین املاکی در لنگرود
حقوق اسفندماه رانندگان سرویس مدارس دزفول پرداخت می‌شود
یک برد و یک شکست سهم نمایندگان استان در لیگ برتر هندبال مردان
اوقات شرعی اهواز، ۷ اسفند ۱۴۰۴
کمک میلیونی اهالی گوراب زرمیخ با پرداخت زکات مستحبی
صادرات کالا به ارزش بیش از ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار از استان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
کشتی آزاد رده بندی اتحادیه جهانی؛ معرفی حریفان نمایندگان ایران
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
ضرورت راه اندازی کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز
دادگاه کورش کمپانی در ایستگاه پایانی
نخستین نشست کارگروه ساماندهی مد و لباس استان کرمان برگزار شد
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)
حضور ۲۱۲ تولیدکننده پوشاک در نمایشگاه هدی  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)