• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۹۸۹۸۸
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۰۹:۱۹
قم » اقتصادی

نشست ویژه رسیدگی به مشکلات بنگاه‌های اقتصادی آسیب‌دیده از جنگ در قم

با حضور معاون و مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت، نشست ویژه رسیدگی به مشکلات بنگاه‌های اقتصادی آسیب‌دیده از جنگ با هدف بررسی راهکار‌های عملیاتی برای جبران خسارت‌ها و کنترل نوسانات بازار از جمله تهاتر بدهی‌ها و تسهیل در ارایه تسهیلات و واردات مواد اولیه در قم برگزار شد.

نشست ویژه رسیدگی به مشکلات بنگاه‌های اقتصادی آسیب‌دیده از جنگ در قم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، در نشستی تخصصی با حضور طهمورث لاهوتی معاون وزیر و مدیرعامل صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی، سید عباس حسینی مدیرکل حوزه وزارتی و مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت و اکبر بهنام‌جو استاندار قم، راهکار‌هایی برای احیا، بازسازی و کمک به واحد‌های صنعتی آسیب‌دیده در جنگ تحمیلی سوم ارائه شد.

در این جلسه، ضمن بررسی ظرفیت‌های صنعتی استان، راهکار‌های عملیاتی برای جبران خسارت‌ها و کنترل نوسانات بازار، از جمله تهاتر بدهی‌ها و تسهیل در ارائه تسهیلات و واردات مواد اولیه مطرح شد.

مدیرکل حوزه وزارتی و مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در این نشست با اشاره به جایگاه استراتژیک استان قم که دارای ۳ درصد از ظرفیت صنعتی کشور و رتبه دوازدهم قم در تعداد واحد‌های صنعتی، بر ظرفیت‌های عظیم این استان در صنایع شیمیایی و تولید کفش تأکید کرد.

سید عباس حسینی همچنین با رد وجود بحران در حوزه میلگرد و تأکید بر مازاد تولید سیمان، گفت: شرایط پیش آمده ناشی از ایجاد جو روانی و شکل‌گیری بازار سیاه است که باید با نظارت دقیق و همکاری تعزیرات کنترل شود.

وی با بیان اینکه در مسئله تامین فولاد، میلگرد و سیمان در کشور مشکلی وجود ندارد از مسئولان استان خواست برای جلوگیری از بازار سیاه و کنترل بازار، میزان دقیق نیاز استان در این حوزه‌ها را رصد کنند و گزارش آن را به وزارتخانه بدهند تا در اسرع وقت منابع مورد نیاز استان تامین شود.

حسینی همچنین پیشنهاد استفاده از هوش مصنوعی در فرآیند بازرسی‌ها و نظارت و کنترل را مطرح کرد.

وی همچنین معافیت حقوق ورودی ماشین آلات و تجهیزات صنعتی، تخصیص سرمایه در گردش به میزان ۱۰ درصد فروش مالی سال ۱۴۰۳ از ابتدای خرداد را از اقدامات وزارت صمت برای واحد‌های آسیب دیده اعلام کرد و افزود: اختیار تام دادن به اجرای مصوبات ستاد تسهیل در استان‌ها و ورود دادستانی به منظور برخورد با افرادی که مانع اجرای مصوبات می‌شوند، تخصیص تسهیلات به واحد‌های آسیب دیده، ابلاع بسته‌های حمایتی، تامین ارز خارج از نوبت برای واحد‌ها و استفاده از ظرفیت‌های صندوق‌های وزارتخانه به منظور تضامین و وثیقه‌ها را از دیگر اقدامات در این حوزه است. 

حسینی همچنین از مدیران استانی خواست تا میزان دقیق نیاز واحد‌های تولیدی استان در خصوص مواد اولیه و تجهیزات اعم از ورق‌های فلزی یا سایر مصالح مورد نیاز کارخانه‌ها به وزارتخانه اعلام شود تا در اولین فرصت از طریق بورس کالا به صورت مستقیم و با حدف واسطه‌ها از شرکت‌ها تامین و خریداری شود.

در ادامه استاندار قم، بر ضرورت توانمندسازی واحد‌های آسیب‌دیده در جنگ و تسهیل پرداخت خسارت‌ها تأکید کرد.

اکبر بهنام‌جو افزود: از ۱۲ هزار میلیارد تومان خسارت برآورد شده در استان، تاکنون پرداخت ۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات قطعی شده است. 

وی همچنین بر موضوع بهینه‌سازی مصرف انرژی تاکید کرد و اجرای بازرسی‌های محله‌محور با مشارکت بسیج مردمی برای مقابله با گران‌فروشی در قم را از اقدامات جدید و موثر پس از جنگ تحمیلی اخیر عنوان کرد.

در بخش حمایت از بنگاه‌های آسیب‌دیده، آقای حسین آرشید، مدیر بانک صنعت و معدن استان، پیشنهاد تهاتر بدهی واحد‌های آسیب‌دیده با بدهی‌های بانک‌ها به دولت و تأمین منابع مالی بازسازی از طریق کاهش نرخ سپرده قانونی و به‌کارگیری سیاست‌های اعتباری جهت کنترل اثرات تورمی را مطرح کرد.

روح‌الله ابراهیمی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری، بر لزوم تدوین یک بسته جامع مدیریت واحد برای جلوگیری از موازی‌کاری میان نهاد‌ها و کنترل شرایط اقتصادی کشور تأکید کرد.

در ادامه این جلسه مدیران اقتصادی استان به ارائه گزارش عملکردی از اقدامات انجام شده پرداختند و پیشنهاد‌های خود را برای مدیریت امور و تسهیل در روند بازسازی بنگاه‌های خسارت دیده مطرح کردند.

مدیران واحد‌های صنعتی خسارت دیده در جنگ تحمیلی سوم، مشکلاتی از قبیل عدم دریافت منابع مالی، همکاری نکردن گمرک‌ها برای ترخیص کالا، نیاز به پرداخت وام‌های کم بهره، تخصیص ارز و موانع در خصوص واردات ماشین آلات را از مهمترین مشکلات خود در خصوص احیاء و بازسازی واحد آسیب دیده خود عنوان کردند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مبارزه با مواد مخدر در جنگ با قدرت ادامه دارد
حضور داور مازندرانی در دوره داوری بدمینتون آسیا
پیگیری حفظ و جلوگیری از قطع درختان پارک ۱۷ شهریور سمنان
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۲۹ تیر ۱۴۰۵
پیش بینی برداشت بیش از ۲۵۰ تن دانه روغنی کلزا در کبودراهنگ
نگاهی به برنامه های سیما در خبرهای رسانه
اصابت پرتابه دشمن به حوالی ارومیه
حفظ وحدت و انسجام خواسته مردم بیرجند در قرار شبانه صد و چهل و یکم
برگزاری همایش سه‌ساله‌های حسینی در جزیره هرمز
زندگی دوباره پنج محکوم به قصاص از چوبه دار در اصفهان
ایران جایگزین پاکستان در تجارت با افغانستان
آشنایی مدیران صنایع گیلان با کاربرد‌های هوش مصنوعی
ضرورت تسریع در تعیین شهریه مدارس غیردولتی با نظارت مستمر مدیران
آسفالت مسیر سوم شهر سرعین از روستای کنزق اردبیل
تعطیلی اصناف و مجتمع‌های تجاری مشهد در ساعات اوج بار مصرف برق
پلمب دو فروشگاه مواد غذایی عرضه‌کننده مشروبات الکلی در اراک
کاریکاتوریست برزیلی به قهرمانی اسپانیا و حقارت ترامپ واکنش نشان داد
درخشش کشتی‌گیر بهارستانی در اوپن جوانان تهران؛ حسین عزتی قهرمان وزن ۷۰ کیلوگرم شد
مددجوی دیروز؛ کارآفرین امروز
میدان داری مردم استان همدان در ایستگاه ۱۴۱ سنگر خیابان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حمله دشمن آمریکایی به مناطقی از هرمزگان، ۲۸ تیر ۱۴۰۵
تعویض رایگان موتور‌های قدیمی کولر با موتور‌های کم مصرف جدید در خراسان جنوبی
جدول برنامه مدیریت مصرف برق ۲۹ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری
در حمله به ایران شکست خوردیم
برتری پرگل انگلیس مقابل فرانسه و ایستادن در جایگاه سوم
تغییر راهبرد ایران در تنگه هرمز؛ نظارت ایران بیشتر می‌شود
با کاهش مصرف برق، پشتیبان هموطنان جنوب کشور باشیم
اجرای طرح کارور‌ها در ۲۹ استان آغاز شده است
فینال جام جهانی ۲۰۲۶: قهرمانی اسپانیا پس از ۱۶ سال
انفجارهای شدید در بحرین، کویت، امارات و شمال عراق
سرلشکر عبداللهی: به‌هرگونه وحشی‌گری دشمن پاسخ می‌دهیم
تاکید وزیر نیرو بر ادامه خدمت‌رسانی پایدار و بی‌وقفه به مردم هرمزگان
سازمان انرژی اتمی حمله به نیروگاه دارخوین را محکوم کرد
بررسی خاموشی‌های تابستان و تأمین آب شرب و کشاورزی در کمیسیون اصل ۹۰
مشارکت آگاهانه مردم، «کلید طلایی» عبور ایمن از روز‌های گرم
به روزرسانی آمار تلفات آمریکایی‌ها در جنگ علیه ایران  (۳ نظر)
تعویض رایگان موتور‌های قدیمی کولر با موتور‌های کم مصرف جدید در خراسان جنوبی  (۳ نظر)
فواد حسین: عراق برای ورود به جنگ تحت فشار است  (۲ نظر)
با ادامه حملات آمریکا، تهاجم سنگین ایران آغاز خواهد شد  (۲ نظر)
ملت ایران دشمن وحشی را از تجاوز پشیمان می کند  (۲ نظر)
کشور‌های میزبان متجاوزان آمریکایی آماده پاسخ متناظر باشند  (۲ نظر)
جدول برنامه مدیریت مصرف برق ۲۶ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکایی‌ها هر لحظه خود را به ساعت صفر نزدیک‌تر می‌کنند  (۱ نظر)
حمله غافلگیرانه سپاه به مرکز فرماندهی عملیات دشمن در سوریه  (۱ نظر)
حمله دوباره دشمن متجاوز به زیرساخت‌های هرمزگان  (۱ نظر)
جنایت آمریکایی در هرمزگان  (۱ نظر)
انفجار دو فروند کشتی نفتکش با عبور از مسیر مین گذاری شده تنگه هرمز  (۱ نظر)
حمله کوبنده سپاه به پایگاه آمریکا در الازرق اردن  (۱ نظر)
سردار موسوی: شلیک‌ها تا بازگشت آرامش به ایران ادامه دارد  (۱ نظر)
اعتراف آمریکا به جنایت در حمله به برج مراقبت دریایی چابهار  (۱ نظر)