• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۴۰۶۵۱
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۴۰۵ - ۲۳:۳۵
بین الملل » آمریکا

رد فرمان دیگری از دونالد ترامپ در دیوان عالی آمریکا

دیوان عالی آمریکا فرمان دونالد ترامپ برای محدود کردن حق شهروندی بر اساس محل تولد در آمریکا را رد کرد.

رد فرمان دونالد ترامپ در دیوان عالی آمریکا

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ دیوان عالی ایالات متحده روز سه‌شنبه به وقت محلی (واشنگتن) برابر ۹ تیر ۱۴۰۵، تفسیر گسترده از حق شهروندی در آمریکا بر اساس تولد را تایید کرد و فرمان اجرایی ترامپ را که اعلام می‌کرد فرزندان افرادی که به‌طور غیرقانونی یا موقت در ایالات متحده حضور دارند، شهروند آمریکا محسوب نمی‌شوند، رد کرد.

دیوان عالی آمریکا با ۶ رأی موافق در برابر سه رأی مخالف این فرمان اجرایی را باطل کرد. اکثریتی متشکل از پنج قاضی، اعلام کردند که برداشت دیرینه از متمم چهاردهم قانون اساسی آمریکا ــ که پس از جنگ داخلی این کشور تصویب شد ــ مقرر می‌دارد هر فردی که در خاک ایالات متحده متولد شود، به‌جز در مواردی بسیار محدود، شهروند آمریکا است.

رابرتز در رأی دیوان عالی آمریکا نوشت: «شهروندی، چه در گذشته و چه امروز، به معنای برخورداری از حق داشتن حقوق و مشارکت آزادانه در جامعه سیاسی ما بوده است. تدوین‌کنندگان متمم چهاردهم این وعده را به "هر فرد آزادی که در این سرزمین متولد شود" گسترش دادند.»

او با اشاره به مباحث کنگره هنگام تصویب این متمم افزود: «ما امروز نیز به آن وعده وفادار می‌مانیم.»

برت کاوانا، ششمین قاضی، با استدلال قانون اساسی اکثریت موافق نبود، اما به قانونی فدرال اشاره کرد که به گفته او، حق شهروندی بر اساس تولد را به‌طور گسترده تضمین می‌کند.

در مقابل، قضات ساموئل آلیتو، نیل گورساچ و کلارنس توماس معتقد بودند که محدودیت‌های پیشنهادی ترامپ باید تایید می‌شد.

به گزارش آسوشیتدپرس، قاضی کلارنس توماس در یک مخالفت ۹۱ صفحه‌ای، که بیش از سه برابر نظر رابرتز است، نوشت: «دیوان امروز گامی فوق‌العاده برمی‌دارد و اعلام می‌کند که فرمان رئیس‌جمهور که فرزندانِ بازدیدکنندگان موقت خارجی و مهاجران غیرقانونی را از شهروندی محروم می‌کند، به‌طور کلی خلاف قانون اساسی است.»

او افزود: «با این کار، دادگاه به تاریخ غم‌انگیز متمم چهاردهم اضافه می‌کند؛ متممی که برای تضمین حقوق برابر برای سیاه پوستان آزادشده طراحی شد، اما اکنون برای پروژه‌های سیاسی‌ای بازتفسیر شده که کنگره دوران بازسازی از آنها حمایت نمی‌کرد.»

محدودیت‌های رئیس‌جمهوری جمهوری‌خواه (ترامپ) پیش‌تر در چندین دادگاه پایین‌تر متوقف شده و در هیچ نقطه‌ای از ایالات متحده اجرایی نشده بود.

ترامپ این تصمیم را «برای آمریکا بسیار بد توصیف کرد و گفت که کنگره می‌تواند با قانون‌گذاری «به‌راحتی» آن را حل کند.

اظهارات ترامپ در حالی است که رأی اکثریت بر پایه قانون اساسی است و برای تغییر آن، اصلاحیه قانون اساسی لازم است.

این پرونده به‌عنوان آزمونی دیگر برای ادعا‌های ترامپ درباره قدرت اجرایی او است؛ ادعا‌هایی که با سابقه حقوقی دیرینه در تضاد است و در برابر دادگاهی با اکثریت محافظه‌کار و دیدگاه گسترده نسبت به قدرت ریاست‌جمهوری قرار دارد؛ دادگاهی که در بسیاری موارد به نفع او رأی داده و در مواردی که چنین نکرده، ترامپ با انتقاد‌های تند و شخصی علیه قضات واکنش نشان داده است.

قضات، درخواست تجدیدنظر ترامپ را درباره رأی یک دادگاه بدوی در نیوهمپشایر بررسی کردند؛ رأیی که محدودیت‌های مربوط به شهروندی بر اساس تولد را لغو کرده بود.

فرمان حق شهروندی بر اساس تولد که ترامپ در نخستین روز دوره دوم ریاست‌جمهوری خود امضا کرد، بخشی از سیاست‌های گسترده دولت او برای تشدید برخورد با مهاجرت بود.

این پرونده، نخستین سیاست مهاجرتی مرتبط با ترامپ بود که برای رأی نهایی به دیوان عالی رسید. پیش‌تر، قضات تعرفه‌های جهانی وضع شده ترامپ را که تحت قانون اختیارات اضطراری وضع شده و هرگز به این شکل مورد استفاده قرار نگرفته بود، لغو کرده بودند.

ترامپ در واکنش به آن تصمیم در اواخر فوریه به‌شدت خشمگین شد و گفت از قضاتی که علیه او رأی داده‌اند شرمنده است و آنها را «غیرمیهن‌پرست» خواند.

او همچنین به نظر می‌رسید متوجه بود که دیوان عالی در پرونده حق شهروندی نیز علیه او رأی دهد و در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» از «قضات احمق» و زنان باردار ثروتمند از چین و کشور‌های دیگر انتقاد کرد که برای زایمان به آمریکا می‌آیند تا فرزندانشان شهروندی آمریکا بگیرند.

رد شدن طرح ترامپ برای لغو حق شهروندی بر اساس تولد، سومین شکست مهم او در این دوره دوم ریاست‌جمهوری اش محسوب می‌شود.

دیوان عالی پیش از این هم در ماه فوریه اکثر تعرفه‌های جهانی ترامپ را لغو کرده بود و روز دوشنبه نیز تلاش او برای برکناری «لیزا کوک»، عضو هیئت‌مدیره فدرال رزرو را متوقف کردند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز تحویل ۱۳۰ پلاک‌ طرح نهضت ملی مسکن در فارسان
شرکت زائران بوکانی در مراسم بدرقه پیکر رهبر شهید امت
ناوگان اتوبوسرانی پایتخت فردا از ساعت ۵ صبح آماده خدمت‌رسانی است
دستگیری شکارچیان غیر مجاز در سرخه
اخبار گوناگون استان کردستان/۱۴ تیر ۱۴۰۵
برپایی هفت موکب در حاجی آباد هرمزگان
آمادگی کامل ظرفیت‌های ریلی مشهد برای خدمت‌رسانی به زائران
روایت حماسه تشییع رهبر شهید انقلاب در صدا و سیمای استان یزد
نهایی شدن برنامه‌های عملیاتی هوایی، ریلی و جاده‌ای در مشهد
دعوت به حضور در آیین تشییع پیکرقائد شهید امت
۱ فوتی و ۲ مصدوم در حادثه بتن ریزی محدوده سه راهی اهر
حضور جهادگران در خط مقدم بدرقه امام مجاهد و شهید
اعزام هزار دانشجو از قزوین برای وداع با رهبر شهید
مصاحبه ناتمام رئیس قوه قضائیه در مراسم اقامه نماز بر پیکر رهبر مجاهد شهید
دیابت بیماری شیرین با عوارض تلخ
قالیباف: دیپلماسی به دنبال تثبیت دستاورد‌های میدان است
خدمت رسانی به زائران در موکب های بین راهی
هلال احمر در کنار سایر دستگاه‌های امدادی آماده مراسم تشییع است
تمدن اسلامی بر اساس کتاب قرآن  است
از حجره ساده مبارزه تا خانه‌موزه انقلاب اسلامی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تجمع مردم صنعا در قدردانی از ایران برای شکستن محاصره یمن
فردا یکشنبه در سراسر کشور تعطیل رسمی اعلام شد
انتقاد وزیرخارجه سابق بوسنی از عملکرد دولت خود درقبال تشییع رهبری
ایران برای پدر به قامت ایستاد
کشورهای شرکت کننده در مراسم ادای احترام به پیکر رهبر شهید
زمان اقامه نماز بر پیکر مطهر آقای شهید ایران مشخص شد
اشک و دلدادگی در آیین اقامه نماز بر پیکر امام مجاهد شهید
برنامه مرحله یک هشتم پایانی جام جهانی ۲۰۲۶
لفاظی‌های سخیف رئیس جمهور آرژانتین علیه ایران نشانه ورشکستگی اخلاقی
بازتاب گسترده مراسم تشییع رهبر انقلاب در رسانه های جهان
نماز بر پیکر مطهر رهبر شهید ساعت ۸ صبح اقامه می‌شود
فردا یکشنبه در سراسر کشور تعطیل رسمی اعلام شد
بانک مرکزی شایعه نیویورک‌تایمز را تکذیب کرد
وداع پرشور امت با پیکر «آقای شهید ایران»
شعب کشیک بانک‌ها فردا فعال هستند
تجمع مردم صنعا در قدردانی از ایران برای شکستن محاصره یمن  (۱۶ نظر)
تردد خودروهای مناطق آزاد خراسان رضوی در استان مانعی ندارد  (۴ نظر)
ادای احترام سران قوا و مسئولان ارشد کشور به پیکر امام شهید  (۲ نظر)
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۴)  (۲ نظر)
لفاظی‌های سخیف رئیس جمهور آرژانتین علیه ایران نشانه ورشکستگی اخلاقی  (۲ نظر)
سپاه: به خطای محاسباتی دشمن پاسخی کوبنده‌تر می‌دهیم  (۲ نظر)
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۳)  (۲ نظر)
توصیه‌های تغذیه‌ای برای زائران مراسم وداع با رهبر شهید انقلاب  (۲ نظر)
جزییات اعمال محدودیت تردد در مناطق ۲۲گانه تهران در مراسم تشییع پیکر امام شهید  (۱ نظر)
فردا یکشنبه در سراسر کشور تعطیل رسمی اعلام شد  (۱ نظر)
زمان اقامه نماز بر پیکر مطهر آقای شهید ایران مشخص شد  (۱ نظر)
آغاز عملیات احداث طرح تراموای تبریز  (۱ نظر)
پیکر داماد رهبر شهید انقلاب امروز تشییع می‌شود  (۱ نظر)
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۲)  (۱ نظر)
پویش سراسری قرائت قرآن کریم، هدیه به روح مطهر رهبر شهید انقلاب  (۱ نظر)