• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۴۲۹۷۴
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۵ - ۱۰:۳۵
آذربایجان شرقی » اجتماعی

آذربایجان شرقی دومین استان موزه‌ای کشور

مدیرکل امور موزه‌های وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: آذربایجان‌شرقی با برخورداری از ۴۷ موزه پس از پایتخت رتبه دوم کشور را از نظر تعداد موزه‌ها در اختیار دارد.

آذربایجان‌شرقی قطب دوم موزه داری کشور
 
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی، لیلا خسروی در نشست تخصصی موزه‌های آذربایجان‌شرقی با اشاره به جایگاه برجسته این استان در حوزه موزه‌داری گفت: آذربایجان‌شرقی با برخورداری از ۴۷ موزه پس از پایتخت رتبه دوم کشور را از نظر تعداد موزه‌ها در اختیار دارد که فعالیت مسئولانه مجموعه‌داران و ظرفیت‌های موجود این استان را به یکی از مهمترین پایگاه‌های موزه‌ای کشور تبدیل کرده است.
 
مدیرکل امور موزه‌های وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ضمن قدردانی از تلاش موزه‌داران و کارکنان موزه‌های استان، به اقدامات انجام‌ شده در شرایط جنگی اشاره کرد و افزود: حفاظت و صیانت از میراث‌ فرهنگی در چنین شرایطی، حاصل تلاش و مسئولیت‌پذیری مجموعه فعالان این حوزه است و از همه موزه‌داران و کارشناسان استان قدردانی می‌کنیم.
 
وی با اشاره به برنامه‌های وزارتخانه برای توسعه زیرساخت‌های موزه‌ای آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: تکمیل طرح های موزه‌ای استان با جدیت پیگیری می‌شود و در کنار آن توسعه موزه‌های تخصصی نیز در دستور کار قرار دارد تا ظرفیت‌های ارزشمند تاریخی و فرهنگی آذربایجان‌شرقی بیش از گذشته در معرض دید عموم قرار گیرد.
 
خسروی با تاکید بر نقش بخش خصوصی در توسعه موزه‌ها افزود: سیاست وزارت میراث‌ فرهنگی حمایت از موزه‌های خصوصی است و در این مسیر روند صدور مجوز‌ها تسهیل خواهد شد.
 
وی گفت:از مرمت آثار، مجموعه‌داران و ایجاد موزه‌های جدید بخش خصوصی حمایت می‌کنیم، زیرا تقویت بدنه موزه‌داری کشور بدون مشارکت بخش خصوصی امکان‌پذیر نیست.
 
وی با اشاره به ضرورت ثبت و مستندسازی آثار موزه‌ای گفت: ثبت آثار در سامانه‌های تخصصی موزه‌ای باید با جدیت دنبال شود تا ضمن حفاظت بهتر از آثار، زمینه معرفی و بهره‌برداری علمی و فرهنگی از آنها نیز فراهم شود.
 
مدیرکل امور موزه‌های وزارت میراث‌ فرهنگی همچنین از برنامه‌ریزی برای توسعه موزه‌های کودک و نوجوان خبر داد و اظهار کرد: با هدف آشنایی نسل جدید با میراث‌ فرهنگی، ایجاد و تقویت این موزه‌ها در استان‌ها مورد حمایت قرار خواهد گرفت.
 
خسروی با اشاره به توسعه خدمات دیجیتال در حوزه موزه‌ها افزود: سامانه ایران‌موزه با هدف معرفی هر چه گسترده‌تر ظرفیت‌های موزه‌ای کشور در حال تقویت است و می‌تواند بستر مناسبی برای معرفی موزه‌های آذربایجان‌شرقی و برگزاری رویداد‌های تخصصی و نمایشگاه‌های مجازی باشد.
 
وی با تاکید بر اهمیت دیپلماسی فرهنگی خاطرنشان کرد:تلاش می‌کنیم نقش استان‌ها در نمایشگاه‌های بین‌المللی پررنگ‌تر شود و ظرفیت‌های موزه‌ای آنها بیش از گذشته در عرصه ملی و بین‌المللی معرفی شود.
 
خسروی با تاکید بر اینکه توسعه موزه‌ها در برنامه هفتم پیشرفت با مشارکت بخش خصوصی دنبال می‌شود اظهار کرد: تبریز به‌ واسطه برخورداری از خانه‌های تاریخی ارزشمند و ظرفیت‌های فرهنگی خود، بستر مناسبی برای ایجاد موزه‌های خصوصی دارد. وزارت میراث‌ فرهنگی نیز از شکل‌گیری این موزه‌ها حمایت می‌کند و روند صدور مجوز‌ها را برای متقاضیان واجد شرایط تسهیل خواهد کرد.
 
وی خاطرنشان کرد:گسترش موزه‌های خصوصی علاوه بر حفاظت از آثار و بنا‌های تاریخی زمینه مشارکت بیشتر مردم در صیانت از میراث‌ فرهنگی و افزایش تنوع فضا‌های فرهنگی را فراهم می‌کند و این رویکرد با همکاری اداره‌ کل میراث‌فرهنگی آذربایجان‌شرقی با جدیت دنبال خواهد شد.
 
مدیرکل امور موزه‌های وزارت میراث‌ فرهنگی با اشاره به برنامه‌های آموزشی و پژوهشی این حوزه گفت:ارتقای آموزش‌های تخصصی راهنمایان موزه، بهره‌گیری از ظرفیت‌های پژوهشی برای تولید آثار و کتاب‌های ویژه کودکان و نوجوانان و برگزاری نشست‌های موزه‌اندیشی از دیگر برنامه‌هایی است که با هدف تقویت جایگاه موزه‌ها و افزایش ارتباط جامعه با میراث‌ فرهنگی دنبال خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خیمه هنر برای بدرقه امام شهید
توصیه‌های تغذیه‌ای برای زائران مراسم وداع با رهبر شهید انقلاب
نگاهی به چند فیلم و مستند از قاب تلویزیون
خطیب‌جمعه اصفهان: پیام حضور مردم در بدرقه رهبر شهید انتقام است
ادای احترام بیش از صد کشور دنیا به پیکر قائد رهبر شهید نشان از اتحاد و قدرت جمهوری اسلامی ایران 
دعوت سران طوایف سیستان و بلوچستان از مردم ولایت‌مدار برای حضور در تشییع آقای شهید ایران
تحقق کامل برنامه جوجه‌ریزی خردادماه در مازندران
باند سرقت مسلحانه در زاهدان منهدم شد
دریادار سیاری: تسلیم‌شدن در قاموس ایرانی جایی ندارد
تلاش شبانه روزی ۴ هزار نفر برای پایداری آب درمراسم وداع
دلنوشته تهیه‌کننده سینما برای امام شهید
آمادگی راهداری و حمل و نقل جاده‌ای بوشهر برای اعزام زائران آیین وداع با قائد امت
تأکید امام جمعه آبادان بر تقویت بازدارندگی و هوشیاری در برابر دشمن
تاکید امام جمعه نقده برتبیین اهداف و ادامه راه رهبر شهیدانقلاب
جامعه ورزش و جوانان در آیین وداع با پیکر مطهر قائد شهید امت گرد هم می‌آیند
دلنوشته داماد شهید آقای شهید ایران
۳۵ مکان مذهبی در مشهد برای اسکان زائران امام شهید آماده شده است
بدرقه باشکوه رهبر شهید امت پیام وحدت مردم ایران به جهانیان است
آغاز محدودیت‌های ترافیکی در محدوده مصلی تهران
بیانیه سازمان نظام پزشکی برای حضور در تشییع پیکر رهبر شهید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تردد خودروهای مناطق آزاد خراسان رضوی در استان مانعی ندارد
جزییات اعمال محدودیت تردد در مناطق ۲۲گانه تهران در مراسم تشییع پیکر امام شهید
تعویق دوباره امتحانات نهایی امکان‌پذیر نیست
آغاز عملیات احداث طرح تراموای تبریز
حضور ۸ رئیس دولت در مراسم وداع با رهبر شهید
اعمال محدودیت تردد در آزادراه تهران–شمال و محور چالوس
جاذبه‌های گردشگری چهارمحال و بختیاری
دستگیری عوامل تهیه و انتشار ویدئوی حضور خانم نیمه‌برهنه در پارک‌ یزد
آلودگی هوا در شش شهرستان کرمان به وضعیت بحرانی رسید؛ شاخص از ۵۰۰ گذشت
برگزاری مراسم وداع با پیکر همسر شهید رهبر انقلاب
ورود پیکر آقای شهید ایران به مصلی
سپاه: به خطای محاسباتی دشمن پاسخی کوبنده‌تر می‌دهیم
ورود پیکر رهبر شهید انقلاب به آیین وداع
دامنه خدمات فعال بانک ملی به‌تدریج در حال گسترش است
قدردانی کانون‌های بازنشستگی از بازگشت ۸۶ هزار میلیارد تومان به صندوق کشوری
اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد به تبعیض در برگزاری امتحانات  (۱۰۳۵ نظر)
انتقاد عارف از وضعیت معیشت استادان دانشگاه  (۶ نظر)
گرامیداشت مجازی فرزاد جمشیدی در صفحه هنرمندان  (۵ نظر)
نخستین اطلاعیه قرارگاه برگزاری مراسم وداع و تشییع در تهران  (۳ نظر)
قطع برق بیش از هزار و ۳۰۰ مشترک پرمصرف در خوزستان  (۳ نظر)
گرامیداشت مجری سحرگاهی در شبکه نسیم  (۲ نظر)
برگزاری کارگاه نقاشی زنده با حضور هنرمندان  (۲ نظر)
دامنه خدمات فعال بانک ملی به‌تدریج در حال گسترش است  (۲ نظر)
مسیر‌های دسترسی به محل برگزاری مراسم وداع و تشییع رهبر شهید؛ از کدام مسیر وارد تهران شویم؟  (۱ نظر)
جزئیات مراسم وداع و تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب  (۱ نظر)
تهران ۱۶ تیر تعطیل و ۱۸ تیر عزای عمومی است  (۱ نظر)
ممنوعیت‌های مقطعی تردد در معابر درون و برون شهری  (۱ نظر)
تردد خودروهای مناطق آزاد خراسان رضوی در استان مانعی ندارد  (۱ نظر)
محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید در جاده‌ها  (۱ نظر)
آغاز عملیات احداث طرح تراموای تبریز  (۱ نظر)