• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۵۵۲۷۷
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۵ - ۱۲:۴۲
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

توسعه سامانه سرمایش نوین در پژوهشکده انرژی شریف

پژوهشکده انرژی دانشگاه صنعتی شریف از توسعه نسل جدید سامانه سرمایش مبتنی بر دی‌اکسیدکربن خبر داد.

*** توسعه سامانه سرمایش نوین در پژوهشکده انرژی شریف// عکس نامناسب / لینک خبر را بیاورید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، توسعه نسل جدید سامانه سرمایش مبتنی بر دی‌اکسیدکربن در پژوهشکده انرژی دانشگاه صنعتی شریف، همزمان با بازدید معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی و رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی، پیامی روشن از تداوم مسیر توسعه فناوری کشور و استمرار فعالیت‌های پژوهشی در شرایط پس از آسیب‌های ناشی از جنگ بود.

محمدجواد صدری‌مهر، معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی و حسین روزبه، رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی، با حضور در پژوهشکده انرژی دانشگاه صنعتی شریف از بخش‌های مختلف این مجموعه بازدید و روند بازسازی فضا‌های آسیب‌دیده، وضعیت استقرار شرکت‌های فناور و پروژه‌های در حال اجرا را بررسی کردند.

در این بازدید، معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی با اشاره به خسارت‌های وارد شده به این مجموعه در پی حملات اخیر، اظهار کرد: ساختمان پژوهشکده انرژی که در مجاورت ساختمان پژوهشگاه فضایی قرار داشت، در جریان این حملات آسیب‌های گسترده‌ای متحمل شد و بخش‌های داخلی آن تقریباً به طور کامل تخریب شد. در این ساختمان بیش از ۴۰ شرکت دانش‌بنیان و شتاب‌دهنده مستقر بودند که فعالیت آنها به دلیل آسیب‌های وارده برای مدتی متوقف شد.

وی با قدردانی از اقدامات انجام‌شده برای بازگرداندن فعالیت‌های فناورانه به این مجموعه افزود: با تلاش‌های صورت‌گرفته از سوی مدیریت پژوهشکده، تاکنون بیش از ۷۰ درصد فضای ساختمان دوباره به چرخه بهره‌برداری بازگشته و بخش قابل توجهی از شرکت‌ها فعالیت خود را از سر گرفته‌اند. البته هنوز بخش‌هایی از ساختمان، به‌ویژه فضا‌های مشترک، تأسیسات و برخی زیرساخت‌ها نیازمند بازسازی اساسی است و روند بازگشت کامل مجموعه به شرایط عادی همچنان ادامه دارد.

صدری‌مهر با بیان اینکه این بازدید به مأموریت از سوی دکتر حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور انجام شده است، گفت: هدف از این حضور، بررسی میدانی روند بازسازی، ابلاغ سلام و حمایت معاون علمی از مجموعه و همچنین ارزیابی نیاز‌های موجود برای تسریع فرآیند بازسازی بود. معاونت علمی همانند گذشته در کنار این مجموعه خواهد بود تا روند احیا و بازگشت کامل فعالیت‌های فناورانه با سرعت بیشتری دنبال شود.

وی میزان خسارت‌های وارد شده به ساختمان را حدود ۲۰۰ میلیارد تومان برآورد کرد و ادامه داد: در جریان این بازدید، از بخش‌های مختلف ساختمان، به‌ویژه قسمت‌هایی که شرکت‌های فناور فعالیت خود را از سر گرفته‌اند، بازدید شد و در گفت‌و‌گو با مدیران و فعالان فناور، مشکلات موجود برای استقرار و ادامه فعالیت در ساختمان آسیب‌دیده مورد بررسی قرار گرفت تا راهکار‌های لازم برای رفع آنها در کوتاه‌ترین زمان اتخاذ شود.

معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان با اشاره به گستردگی خسارت‌ها تصریح کرد: آسیب‌ها صرفاً محدود به فضای داخلی ساختمان نیست، بلکه بخشی از سازه و تأسیسات نیز دچار صدمه شده است.

هم‌اکنون عملیات تقویت و بهسازی سازه با نظر مهندسان و مشاوران در حال انجام است و تأسیسات ساختمان نیز به‌طور کامل در حال نوسازی و جایگزینی است. همچنین نمای ساختمان و سایر بخش‌های زیرساختی نیازمند مرمت و بازسازی هستند.

صدری‌مهر یکی از محور‌های مهم این بازدید را بررسی ظرفیت‌های تأمین منابع مالی برای بازسازی عنوان کرد و گفت: در این نشست، موضوع استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی صنایع نیز مطرح شد.

برخی صنایع آمادگی خود را برای اختصاص اعتبار مالیاتی به پروژه بازسازی و بهسازی این مجموعه اعلام کرده‌اند و مقرر شد با استفاده از این ظرفیت قانونی، روند بازسازی با سرعت بیشتری دنبال شود.

وی در ادامه با تأکید بر اهمیت استمرار فعالیت‌های علمی و فناورانه در شرایط دشوار اظهار کرد: مهم‌ترین پیام این بازدید، تداوم جریان توسعه فناوری در کشور است.

 هنگامی که یک مرکز پژوهشی آسیب می‌بیند، تنها ساختمان آن تخریب نمی‌شود؛ بلکه دفاتر، تجهیزات، سامانه‌های رایانه‌ای، اسناد علمی و محیط فعالیت پژوهشگران نیز آسیب می‌بیند و امکان حضور و فعالیت متخصصان با محدودیت مواجه می‌شود. با این حال، آنچه امروز مشاهده کردیم نشان می‌دهد که فعالیت‌های تحقیق و توسعه در این مجموعه حتی در چنین شرایطی متوقف نشده است.

معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان بیان کرد: با حمایت معاونت علمی و مدیریت دکتر رجبی، نسل جدیدی از سامانه‌های تبرید، سرمایشی و گرمایش مبتنی بر دی‌اکسیدکربن در همین پژوهشکده توسعه یافته و امروز از این فناوری بهره‌برداری شد.

این فناوری به جای استفاده از گاز‌های مخرب لایه اوزون یا گاز‌های ارگانیک که مخاطرات ایمنی دارد، از گاز دی‌اکسیدکربن استفاده می‌کند و ضمن کمک به به دام اندازی این گاز از اتمسفر و کمک به کاهش تغییرات اقلیمی، آن را به‌عنوان سیال مبرد به کار می‌گیرد که از منظر زیست‌محیطی و اقتصادی دستاوردی ارزشمند به شمار می‌رود.

صدری‌مهر ادامه داد: فناوری‌های مبتنی بر دی‌اکسیدکربن امروز در کشور‌های پیشرفته جهان به‌عنوان یکی از مسیر‌های اصلی توسعه صنعت تبرید، سرمایش و گرمایش در راستای توسعه پایدار و مقابله با انتشار گاز‌های گلخانه‌ای شناخته می‌شوند و دستیابی پژوهشگران ایرانی به این فناوری در شرایطی که این مجموعه با خسارت‌های گسترده مواجه شده، نشان‌دهنده ظرفیت بالای علمی کشور است.

وی تأکید کرد: این دستاورد پیام روشنی برای جامعه علمی و جهانی دارد؛ اینکه مسیر توسعه فناوری در ایران تحت هیچ شرایطی متوقف نخواهد شد و تحریم، فشار و جنگ نمی‌تواند حرکت علمی و فناورانه کشور را متوقف کند.

 آنچه امروز در این پژوهشکده مشاهده شد، نمادی از توانمندی پژوهشگران ایرانی برای تبدیل تهدید‌ها به فرصت و خلق فناوری‌های پیشرفته در سخت‌ترین شرایط است.

عباس رجبی رئیس پژوهشکده انرژی دانشگاه صنعتی شریف نیز در این بازدید با تشریح پروژه‌های در دست اجرا اظهار کرد: پژوهشکده انرژی، آب و محیط زیست دانشگاه صنعتی شریف در حال راه‌اندازی آزمایشگاه و بستر آزمون تخصصی برای سامانه‌های سرمایشی و گرمایشی مبتنی بر دی‌اکسیدکربن است؛ اقدامی که برای نخستین بار در کشور انجام می‌شود و بستری راهبردی برای توسعه این فناوری نوظهور در ایران به شمار می‌رود.

رجبی افزود: سامانه‌های سرمایشی و گرمایشی مبتنی بر دی‌اکسیدکربن علاوه بر افزایش بهره‌وری انرژی، از منظر کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای، به عنوان یک راهکار حذف کربن از اتمسفر و مقابله با پدیده گرمایش جهانی، جایگاه ویژه‌ای در سیاست‌های جهانی توسعه فناوری دارند و انتظار می‌رود در سال‌های آینده به یکی از فناوری‌های اصلی این حوزه تبدیل شوند.

وی خاطرنشان کرد: پژوهشکده انرژی دانشگاه صنعتی شریف با ایجاد زیرساخت‌های فنی، آزمایشگاهی و بستر‌های آزمون، در تلاش است زمینه توسعه، ارزیابی و بومی‌سازی این فناوری را در کشور فراهم کند تا ایران نیز همگام با روند‌های جهانی، از مزایای اقتصادی، صنعتی و زیست‌محیطی این فناوری پیشرفته بهره‌مند شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رقابت ۱۳۰ ورزشکار در مسابقات مچ اندازی چهارمحال و بختیاری
تلاش برای کاهش زمان انتظار زائران اربعین در مرز‌ها
تفاهم‌نامه همکاری سازمان بهزیستی با انجمن اسلامی پزشکان امضا شد
تسهیل صدور مجوز گلخانه ها در کرمانشاه کلید خورد
ثبت ۳۶۹۵ جویای کار در اردبیل
برخورد قاطع با ادارات پرمصرف در خراسان رضوی؛ قطع هوشمند برق متخلفان
در جنگ روایت‌ها، حفاظت از روایت مقاومت وظایف جبهه فرهنگی است
گردهمایی بانوان عاشورایی مازندران در آیین هم‌خوایی با خانواده رهبر شهید
ثبت رطوبت ۹۴ درصدی در هندیجان استان خوزستان
برنامه‌ریزی برای تسهیل تردد زائران اربعین حسینی 
تمدید مهلت ثبت‌سفارش بدون انتقال ارز برای واردات کالاهای ضروری
تب‌ و تاب امتحانات نهایی در زنجان
تأمین آب شرب، مهمترین اولویت مدیریت بحران خراسان جنوبی در تابستان
برپایی میز خدمت در هفته بهزیستی
مردم سمنان : پرچم انتقام بالاست
سردار اشتری: از حق‌مان در تنگه هرمز نخواهیم گذشت
خیزش گرد و خاک و افزایش نسبی دما در آذربایجان غربی
صادر شدن کارنامه ارزیابی کیفی مراکز آموزش زبان فارسی (آزفا)
۲۶۷ حلقه چاه غیرمجاز در خراسان رضوی مسدود شد
تنش آبی ۱۴ روستای روانسر برطرف شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فراخوان ملی برای یاری هموطنان جنوب کشور
تلاش بی‌وقفه کارکنان صنعت برق در جنوب کشور
سردار شکارچی: دهان آمریکایی‌ها را پر از خاک می‌کنیم
تامین برق مناطق جنوبی و آسیب دیده در جنگ در اولویت وزارت نیرو
تعمیرات اساسی سکو‌های دریایی پارس جنوبی در حال اجراست
بازگشت سرمایه نیروگاه‌های خورشیدی خانگی در کمتر از پنج سال
جدول برنامه مدیریت مصرف برق ۲۶ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری
مراکز و پایگاه آمریکا در بحرین آماج حمله‌های پهپادی ارتش 
حمله غافلگیرانه سپاه به مرکز فرماندهی عملیات دشمن در سوریه
به روزرسانی آمار تلفات آمریکایی‌ها در جنگ علیه ایران
آمریکایی‌ها هر لحظه خود را به ساعت صفر نزدیک‌تر می‌کنند
با ادامه حملات آمریکا، تهاجم سنگین ایران آغاز خواهد شد
مشارکت مردم در پویش ۲۵ درجه، مطمئن‌ترین راه عبور از اوج مصرف تابستان
فواد حسین: عراق برای ورود به جنگ تحت فشار است
تأکید وزارت بهداشت بر توسعه سلامت دیجیتال و هوش مصنوعی
لغو امتحانات نهایی پایه دوازدهم در ۴ استان  (۹ نظر)
شعار‌ «گم شو، گم شو» علیه نتانیاهو در کنست  (۲ نظر)
به روزرسانی آمار تلفات آمریکایی‌ها در جنگ علیه ایران  (۲ نظر)
با ادامه حملات آمریکا، تهاجم سنگین ایران آغاز خواهد شد  (۲ نظر)
فواد حسین: عراق برای ورود به جنگ تحت فشار است  (۲ نظر)
ملت ایران دشمن وحشی را از تجاوز پشیمان می کند  (۲ نظر)
پزشکیان: لفاظی‌های ترامپ را در عمل جواب می‌دهیم  (۱ نظر)
افشاگری معاون رئیس جمهور آمریکا درباره اپستین  (۱ نظر)
رشد سه برابری سرمایه گذاری در بخش کشاورزی خوزستان  (۱ نظر)
حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان با بمب های فسفری  (۱ نظر)
حمایت قاطع ارتش از سپاه دربرابر اقدام خباثت‌آمیز انگلیس  (۱ نظر)
زیرساخت بزنید همه زیرساخت‌های باقی مانده منطقه را می‌زنیم  (۱ نظر)
جدول برنامه مدیریت مصرف برق ۲۶ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
محل تجمع سربازان ارتش تروریستی آمریکا زیر حملات سپاه  (۱ نظر)
حمله غافلگیرانه سپاه به مرکز فرماندهی عملیات دشمن در سوریه  (۱ نظر)