• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۶۴۴۲۳
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۴۰۵ - ۰۸:۴۷
سیاسی » مجلس
بروجردی:

۱۲ طرح برای اعمال حاکمیت بر تنگه هرمز به مجلس رسید

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از ارائه ۱۲ طرح برای مدیریت یکپارچه بر تنگه هرمز خبر داد و گفت که این طرح‌ها در جلسات آتی کمیسیون، تجمیع و به یک طرح واحد تبدیل خواهند شد.

۱۲ طرح برای اعمال حاکمیت بر تنگه هرمز به مجلس رسید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علاءالدین بروجردی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، امروز (یکشنبه) در برنامه «سلام خبرنگار» از شبکه خبر، در خصوص طرح‌های ارائه شده در رابطه با تنگه هرمز اظهار داشت که تاکنون ۱۲ طرح مجزا توسط نمایندگان به این کمیسیون ارائه شده است.

وی با اشاره به فصل‌های مشترک این طرح‌ها، بر لزوم اعمال حاکمیت کامل ایران، ایجاد نظام مالی جدید (اخذ حق بیمه و عوارض)، محدودیت تردد برای شناور‌های نظامی کشور‌های فرامنطقه‌ای و دشمن، و الزام به استفاده از نام «خلیج فارس» در اسناد دریانوردی تأکید کرد.

تجمیع طرح‌ها در کمیسیون

بروجردی با بیان اینکه این تعداد طرح نشان‌دهنده اهمیت حیاتی تنگه هرمز برای نمایندگان است، تأکید کرد: «ما به لحاظ قانونی مکلف به بررسی تمامی این طرح‌ها هستیم، اما در نهایت با حضور طراحان محترم و ارگان‌های مختلف، به یک طرح واحد و متفق‌الیه دست خواهیم یافت. اولین جلسه کمیسیون به همین موضوع تجمیع اختصاص دارد.»

فصل‌های مشترک ۱۲ طرح؛ از حاکمیت تا نظام مالی

عضو کمیسیون امنیت ملی، مهم‌ترین محور‌های مشترک این طرح‌ها را چنین برشمرد:

۱. اعمال حاکمیت و مدیریت کامل: «ما تاکنون از این سرمایه عظیم ملی غافل بودیم. از این پس هیچ شناوری بدون اجازه جمهوری اسلامی ایران حق عبور از این آبراه راهبردی را نخواهد داشت.»

۲. نظام مالی و اخذ عوارض (حق بیمه): بروجردی با اشاره به عرف جهانی، دریافت حق بیمه را یکی از منابع درآمدی مهم دانست و گفت: «شرکت‌های بیمه‌ای خارجی این حق را دریافت می‌کردند، اما اکنون سازوکار بیمه ایرانی ایجاد شده و تمامی شناور‌ها ملزم به استفاده از بیمه ایرانی هستند. همچنین برای تخفیف در پرداخت‌ها، پیشنهاد شده در صورت پرداخت غیردلاری (مانند یوآن یا ریال) تخفیف‌هایی داده شود.»

۳. محدودیت تردد (امنیت ملی): «ما به هیچ وجه اجازه تردد به شناور‌های نظامی کشور‌های دوردست و همچنین کشتی‌های متعلق به کشور‌های متخاصم (مانند رژیم صهیونیستی) را نخواهیم داد.»

۴. اهداف راهبردی و نام خلیج فارس: وی خاطرنشان کرد که در تمامی اسناد ثبت‌شده برای عبور شناورها، استفاده از نام رسمی «خلیج فارس» الزامی خواهد بود.

جنگ و وضعیت منطقه؛ هشدار به کشور‌های حوزه خلیج فارس

بروجردی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به تحولات نظامی اخیر و آرامش ۲۴ ساعت اخیر اظهار داشت: «آمریکایی‌ها در این جنگ نامتقارن شکست خورده‌اند و تحلیلگران نظامی خودشان نیز بر این نکته اذعان دارند.»

وی در پاسخ به سوالی درباره توقف حملات آمریکا، این آرامش را «پیش از طوفان» ارزیابی نکرد و آن را ناشی از «تهدید قاطعانه ایران» مبنی بر نابودی زیرساخت‌های منطقه در صورت تداوم اقدامات خصمانه دانست.

بروجردی با بیان اینکه «سیاست ایران گسترش بحران نیست»، خطاب به کشور‌های منطقه هشدار داد: «کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس سالانه ۸ میلیارد متر مکعب آب را شیرین می‌کنند که تمام زندگی آنها به نیروگاه‌ها و آب‌شیرین‌کن‌ها گره خورده است. اگر نفت ما صادر نشود، قطعاً نفت هیچ‌کس صادر نخواهد شد. شوخی‌بردار نیست؛ امنیت یا برای همه است یا برای هیچ‌کس.»

خروج آمریکا از منطقه؛ نقطه عطف جنگ

این نماینده مجلس در پایان با اشاره به ورود میانجی‌های منطقه‌ای (عمان، قطر، پاکستان و حتی چین) برای پیشگیری از بحران فراگیر، تصریح کرد: «خروجی این جنگ نباید چیزی جز پایان یافتن حضور نظامی آمریکا در منطقه باشد، وگرنه این ماجرا تکرار خواهد شد. این جنگ یک نقطه عطف تاریخی است و ما امیدواریم با سرافرازی ملت ایران به پیروزی برسد.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ثبت ۶ مورد غرق‌شدگی در یزد
خدمت رسانی موکب بقیه الله الاعظم (عج) بویین میاندشت
اعلام اسامی بازیکنان دعوت شده به اردوی تیم فوتبال بانوان جوان
سامانه جدید رسیدگی به شکایات بازار سرمایه
ایران وارد عصر تثبیت قدرت جهانی شده است
هم‌افزایی دو نهاد برای رفع موانع اراضی و تسریع در طرح‌های توسعه‌ای
تحول در سیمای بافت‌های فرسوده قم
فیلم‌های جدید، تولیدات اختصاصی و برنامه‌های متنوع علمی از شبکه امید 
دیدار‌های رئیس شورای تبلیغات اسلامی در خراسان
اعطای ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات جهاددانشگاهی خراسان جنوبی برای حمایت از اشتغال و توسعه کسب‌وکار‌های کوچک
تشدید نظارت بر مصارف نامتعارف برق
ثبت‌نام دانش‌آموز بدون دریافت وجه باید انجام شود
پیش بینی وضعیت هوای استان مرکزی / ۴ مرداد
شناسایی چهار حلقه چاه غیرمجاز و توقیف ادوات حفاری در دماوند
فراخوان بنیاد ملی علم برای تشکیل خوشه‌های پژوهشی علوم انسانی
ایران در جمع ۱۰ کشور جهان در توسعه زیرساخت‌های هشدار سریع زلزله
زائران اربعین دقت کنند مهر ورود به عراق در گذرنامه ثبت شود
اردوی تدارکاتی کبدی بانوان در ساری؛ آنالیز حریفان آسیایی از هند تا تایلند
سوگواره آیینی محرم شهر
ثبت بیش از ۵۸ هزار درخواست گذرنامه در اصفهان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نرخ کرایه مسیرهای اربعین از مرزهای ایران تا عراق
حمله آمریکا به یک کشتی تجاری دیگر در دریای عمان
حملات ترکیبی یمن به عربستان
ایران همه را شگفت زده خواهد کرد
CNG یک راه حل برای جبران ناترازی بنزین
صنعا: عربستان با حمله به الحدیده اشتباه بزرگی کرد!
دیدار وزیر نفت با وزیر زیرساخت‌های ارمنستان
مردم در تصمیم‌های حوزه سوخت غافلگیر نخواهند شد
مصرف برق از راه دور مدیریت می شود
توسعه همکاری‌های برقی ایران و ارمنستان؛ از تکمیل خط سوم انتقال برق تا احداث نیروگاه
پاسخ به ادعای کذب روزنامه جمهوری اسلامی درباره عملکرد رسانه ملی
ایران عضو مقتدر در بازیگران نظم جدید بین الملل است
همکاری‌های انرژی ایران و ارمنستان در همه حوزه‌ها توسعه می‌یابد
تمدید ماموریت کمیسر عالی حقوق بشر با وجود مخالفت آمریکا
محکومیت تعرض نظامی اوکراین به کشتی ایران در دریای خزر
دستور استاندار خوزستان برای جلوگیری از تعدیل نیروها در آبفای اهواز و ماهشهر  (۱ نظر)
دولت به جای واردات برنج از تولیدات داخلی حمایت کند  (۱ نظر)
تولید ۹۵ هزار موتور سیکلت در سه ماهه نخست امسال  (۱ نظر)
تاکید استاندار خراسان رضوی بر ضرورت شفاف‌سازی در نحوه مدیریت سهام عدالت  (۱ نظر)
محکومیت تعرض نظامی اوکراین به کشتی ایران در دریای خزر  (۱ نظر)
اعتراض رسمی سازمان‌های مردم نهاد مالزی به فشار آمریکا  (۱ نظر)
قوه قضائیه: ساعدی‌نیا اجازه کافه‌داری ندارد  (۱ نظر)
هشدار آبفای گلستان؛ احتمال افت فشار و قطعی موقت آب در روز‌های گرم پیش‌رو  (۱ نظر)
ادامه تعطیلی ادارات مازندران  (۱ نظر)