۴۰۰۰ میلیارد ارزش محصولات پارکهای فناوری
بازار محصولات فناورانه شرکت های دانش بنیان ۴۰۰۰ میلیارد تومان است و این رقم تا پایان سال ۹۴ سه برابر خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، تولید ثروت از علم، افزایش کارآفرینی، تثبیت روند ارتباط صنعت با دانشگاه و بومی سازی علوم و فناوری در داخل کشور همه از مزایایی است که این روزها از تاسیس پارک های علم و فناوری حاصل می شود.
نخستین پارک علم و فناوری در دهه 1950 در آمریکا در جوار دانشگاه استنفورد تاسیس شد، این پارک اولین منطقه صنعتی است که برای جذب شرکت ها و امکانات تحقیق و توسعه در جوار یک دانشگاه طرح ریزی شده است.
بیش از2000 پارک علم و فناوری در دنیا در حال فعالیت و توانسته است حلقه رابط خوبی بین صنعت و دانشگاه باشد.
در ایران37پارک علم و فناوری در استان های مختلف تاسیس شده است.
ایجاد فضای مناسب برای پژوهش و تحقیق با کمترین هزینه برای شرکت های دانش بنیان، معافیت از مالیات تا رسیدن به سود قطعی، بازاریابی و ایجاد ارتباط با صنایع مرتبط، تسهیل روند تجاری سازی محصولات فناورانه و ایجاد بستر مناسب برای ورود به بازار های بین المللی از جمله تسهیلاتی است که در اختیار شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک های علم وفناوری قرار می گیرد.
شرکت های دانش بنیان توانسته است با تولید و بومی سازی محصولات و قطعات پر کاربرد، نیاز صنایع را برطرف کند و باعث کاهش وابستگی به کشور های دیگر شود.
محصولات فناورانه در زمینه های گوناگون و قطعات درخواستی صنایع از جمله محصولاتی است که در پارک های علم و فناوری تولید و روانه بازار می شود.
در کنار تولید،کارآفرینی برای فارغ التحصیلان و نخبگان از جمله ماموریت های تاسیس این مکان هاست، فضاهایی مناسب که سبب رشد و پرورش ایده های جدید می شود و حرکت چرخ اقتصاد را تندتر از گذشته ممکن می کند.
در تقسیم بندی کلی پارک های علمی و فناوری را می توان به سه دسته تقسیم کرد:
_ «مراکز رشد شرکت ها و موسسات»
_ «پارک های علمی و فناوری که بیشتر شرکت ها و موسسات تحقیقاتی و فناوری در آن حضور دارد»
_ «شهرک های علمی و تحقیقاتی متشکل از چند پارک و دانشگاه»
تاسیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اعتباری بالغ بر هزار میلیارد تومان، ایجاد خطوط اعتباری در بانک های مختلف برای شرکت های دانش بنیان به میزان8000 میلیارد تومان و تسهیلات ویژه تجاری سازی از جمله حمایت ها از شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک های علم وفناوری است.
بر اساس آمار گردش مالی قرار دادهای ثبت شده شرکت های دانش بنیان پارک های علم و فناوری در بازار داخل رقمی بالغ بر4000 میلیارد تومان است، رقمی که نشان از چهار برابری میزان سرمایه گزاری در این فضاهاست.
در کل این دست مکان ها توانسته است بهترین فضاها را برای حفظ و پرورش نخبگان فراهم کند، مکان هایی با امکانات پژوهشی که زمینه لازم را برای کار بر روی ایده های نو فراهم کرده است، ایده هایی که هر کدام ظرفیت بالقوه ای برای بالفعل شدن به محصولی با فناوری بالا را دارد.
اما هدف این روزهای شرکت های دانش بنیان کار بر روی محصولات و قطعات فناورانه ای است که تولیدش منحصر به چند کشور محدود است و می تواند ارزآوری بالایی را برای اقتصاد کشور داشته باشد.
تجاری سازی علم از مهمترین شاخص های اقتصاد مقاومتی است، موضوعی که مهمترین بستر برای تحقق آن دانشگاه و پارک های علم و فناوری است.