• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۷۸۶۱۰
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۴
اقتصادی » بازاروتجارت

صادرات ۱.۵ میلیارد دلاری پسته

معاون دفتر امور میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: امسال ۱۷۰ هزارتن پسته به ارزش یک میلیارد و پانصد میلیون دلار صادر شد.

علی محسنی در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صداو سیما ، با اشاره به اینکه امسال 235 هزار تن پسته در باغات کشور تولید شد افزود: در بخش صادرات پسته از لحاظ وزنی و ارزشی بیش از 71 درصد رشد داشتیم .
وی گفت : با وجود اینکه امسال با کاهش بارندگی ، کاهش شدید منابع آب و افزایش شوری خاک و آب مواجه بودیم با بکارگیری روشهای علمی و فنی موفق شدیم تولید پسته را در مقایسه با سال گذشته افزایش دهیم. 
معاون دفتر امور میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی افزود: سال گذشته 225 هزار تن پسته تولید شد و امسال تولید به 235 هزار تن رسید که 17 درصد رشد داشت .
محسنی گفت: با افزایش تولید پسته در باغات کشور بازار این رقم از گروه محصولات خشکبار در کشور آرام است و قیمت آن نیز در مقایسه با سال گذشته افزایش نداشته است.
30هزار تومان میانگین قیمت پسته
وی افزود: میانگین قیمت هر کیلو پسته در چهار رقم معروف آن اکبری ، احمد آقایی ، ‌اوحدی و کله قوچی حدود 30 هزار تومان است.
معاون دفتر امور میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی درباره وضع تولید گردو گفت: تولید گردو سال گذشته 222 هزار تن و امسال این میزان به علت سرمازدگی با کاهش 10 درصدی تولید مواجه شد و تولید گردو در سال 93 به 200 هزار تن رسید . 
محسنی افزود‌: گردوی تولید داخل نیاز بازار را تامین می کند و نیازی به واردات گردو نداریم .
وی سرانه مصرف گردو را در کشور 2 کیلو و 85 گرم اعلام کرد و گفت: ‌بر اساس ماده 16 قانون افزایش بهره وری واردات تمام محصولات باغبانی به جز موز و انبه به کشور ممنوع است و این قانون شامل گردو نیز می شود.
گردوهای وارداتی از چین به صورت قاچاق وارد می شود
معاون دفتر امور میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی افزود: گردوهای وارداتی از چین بصورت قاچاق وارد بازار کشور می شود و وزارتخانه با واردات این محصول مخالف است و هیچگونه مجوزی برای واردات گردو صادر نکرده و نمی کند .
محسنی از مصرف کنندگان خواست گردوی وارداتی مصرف نکنند چون اکثر این گردوها آفلاتوکسین دارد که نوعی کپک و برای سلامتی مضر است.
وی افزود: متاسفانه برخی از فروشندگان برای اینکه محصول خود را به مشتری گرانتر بفروشند محصول گردوی تولید داخل را به نام گردوی خارجی می فروشند که این اقدام ظلمی مضاعف در حق تولید کننده و مصرف کننده است .
معاون دفتر امور میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی درباره کیفیت گردوی تولید داخل گفت: ‌این محصول کیفیت بالایی دارد اما چون نوع درختان گردوی باغات کشور بذری نیست بنابر این محصول آن نیز یکدست نیست .
محسنی افزود: وزارت جهاد کشاورزی با اجرای طرح بازسازی و نوسازی باغات با توزیع نهال گواهی شده دیر گل و هرس و سرشاخه کاری برای بهبود کیفیت محصول گردو اقدام کرده است .
مشکل آفلاتوکسین رفع شده است
وی درباه کیفیت محصول پسته نیز گفت: مشکل آفلاتوکسین در محصول پسته کشور چند سالی است که رفع شده است و ستاد عالی پسته با عضویت وزارت بهداشت، درمان و وزارت جهاد کشاورزی ، سازمان ملی استاندارد مسئول کنترل کیفی محصول پسته است. 
معاون دفتر امور میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی افزود: روشهای فرآوری و نگهداری پسته در صنایع تبدیلی کشور رفع شده است و هم اکنون محصول پسته ایران به بازارهای کشورهای جهان اروپا و آمریکا صادر می شود.
هشدار ،‌ وجود آفلاتوکسین در خشکبار قاچاق
محسنی گفت: با استفاده از ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته،  محصولات فرآوری شده گردو، بادام و فندوق کیفیت مطلوبی دارد اما کیفیت محصولات خشکبار که بصورت قاچاق وارد کشور می شود مورد تایید وزارت جهاد کشاورزی نیست و احتمال وجود آفلاتوکسین (‌نوعی کپک سمی ) در این محصولات زیاد است.
سرمازدگی عامل افزایش قیمت فندق
معاون دفتر امور میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: افزایش قیمت فندوق به علت کاهش تولید و سرمازدگی باغات در ابتدای سال 93 است. 
محسنی با اشاره به اینکه تولید فندوق در سال 92 بیست هزار تن بوده است افزود: به علت بروز سرمای دیررس و بارش تگرگ بویژه در استان گیلان میزان تولید فندوق در کشور به نصف کاهش یافت و امسال به 10 هزار تن رسید که این مسئله افزایش قیمت فندوق را در بازار در پی داشت. 
وی گفت: در هفته های اخیر نیز شاهد کاهش دما و بارش برف در برخی استانهای کشور بودیم که این مسئله سبب خسارت 25 درصدی به باغات زردآلو ، آلو، بادام و دیگر انواع میوه های هسته دار شده است. 
معاون دفتر امور میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی افزود: بر اساس گزارش سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری بیش از 10 درصد باغات بادام این استان که از لحاظ تولید بادام مقام اول را در کشور دارد بر اثر سرما خسارت دیده است.
محسنی با بیان اینکه بیشترین سطح باغات بادام و میوه های هسته دار در استانهای سردسیر و معتدل کشور است گفت: با افزایش دما درختان در باغات این مناطق گل دادند اما با کاهش دما و بارش برف باغات بادام، زردآلو ، گوجه سبز و آلو 25 درصد خسارت دید.
وی جایگزینی نهال های دیرگل را از مهمترین اولویت های معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی دانست و افزود: قرار است ارقام دیرگل جایگزین ارقام کنونی که زودگل هستند شود که با اجرای این طرح میزان خسارت سرمازدگی در باغات میوه های هسته دار بویژه بادام به شدت کاهش خواهد یافت. 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مسیر قهرمانی والیبال پیشکسوتان مشخص شد
برپایی موکب پذیرایی در ورودی شهر فیروزکوه
دو اثر انتشارات جهاددانشگاهی برگزیده کتاب سال استان اردبیل شد
استاندار: مسئولان نباید برای خود تعطیلی قائل باشند
سردار رادان: «مشکل مسکن با مدیریت جهادی حل شدنی است»
داوطلبان انتخابات پیش رو چطور به صورت مجازی ثبت نام کنند؟
رصد شبانه‌روزی حریم پارک ملی دریاچه ارومیه با روشهای نوین هوشمند
اطلاعیه دعوت برای مراسم رونمایی از یادمان فاتح خیبر
کاهش دما در سمنان
تعطیلی هم مانع ثبت ازدواج نمی‌شود
پایان مسابقات جودوی کارگران کشور با قهرمانی خراسان رضوی
آغاز برگزاری مراسم معنوی اعتکاف در کاشان
همکاری مشترک سه نهاد برای شناسایی منشأ آلودگی هوای تهران
به یاد سردار دل ها حاج قاسم
کاشت درخت در فریمان
دانش آموزان و دانشجویان، بیش از ۷۰ درصد معتکفان خراسان جنوبی
مهار آتش سوزی اتاقک ups بیمارستان آریا رشت
بازتاب حمله آمریکا به ونزوئلا در رسانه‌های پاکستان
پیگیری مصوبات سفر نظارتی مجلس به منطقه آزاد ماکو
ممنوعیت معاملات ارزی فارکس در افغانستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تخریب اموال عمومی در آبدانان
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران
بازداشت یکی از عاملان اصلی طرح کشته‌سازی در لرستان
احزاب نقش حلقه‌های بین حاکمیت و مردم را ایفا می‌کنند
فرایند انتخابات میاندوره ای خبرگان و مجلس شورای اسلامی آغاز شد
باید میان معترضان و اغتشاشگران تفکیک قائل شد
اعلام اسامی داوران و ناظران هفته پنجم لیگ برتر هندبال بانوان
نیروهای مسلح آماده‌تر از دفاع مقدس ۱۲ روزه شده‌اند
فوتسال قهرمانی کارگران کشور
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم
قدردانی آیت‌الله شبیری زنجانی از تلاش‌های رسانه ملی
فیلم‌های سینمایی شبکه نمایش، شنبه ۱۳ دی
شکست ملی پوشان هندبال در دیدار‌های دوستانه بحرین
وبینار تخصصی نگهدارنده‌های تاسیسات و لرزه‌گیر‌های مکانیکی
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۱ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای کاهش ترافیک هشتگرد  (۱ نظر)
هفته ۱۸ فوتبال سری آ ایتالیا؛ میلان به دنبال بازگشت به صدر  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)