پیشنهاد تاریخ انتخابات زودرس ترکیه
در پی شکست مذاکرات تشکیل حکومت ائتلافی شورای عالی انتخابات این کشور یکم نوامبر (دهم آبان) را برای برگزاری انتخابات زودهنگام پیشنهاد کرد .
بنا بر گزارش
خبرگزاری صدا وسیما از آنکارا ؛ سه روز پس از ناکامی داوداوغلو برای یافتن شریکی در حکومت ائتلافی با احزاب مخالف و اعاده این حکم به رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور؛ شورای عالی انتخابات ترکیه روز پنجشنبه با ارسال صورتجلسه ای به احزاب سیاسی ترکیه یکم نوامبر (دهم آبان ) را بعنوان تاریخ پیشنهادی این شورا برای برگزاری انتخابات زودهنگام اعلام و خواستار نظر احزاب سیاسی در این خصوص شد .
تبعات یک ماه بلاتکلیفی سیاسی و افزایش ناامنی ناشی از اقدامات تروریستی اکنون به اقتصاد ترکیه رسیده و آمار نگران کننده ای از کاهش تاریخی ارزش لیر در برابر ارزهای جهانی منتشر میشود، بطوریکه روز چهارپنجشنبه 29مرداد هر دلار آمریکا از مرز سه لیر گذشت .
آثار مخرب اقدامات تروریستی در ترکیه
ستاد ارتش ترکیه طی اطلاعیه ای اعلام کرد: طی 45 روز گذشته که از آغاز اقدامات تروریستی در ترکیه می گذرد 55 نیروی نظامی ترکیه کشته و 19 نفر دیگر مجروح شده اند و طی این مدت 169 خودرو که اکثر آنها تریلی هستند به آتش کشیده شده و به چندین تآسیس زیربنائی ترکیه خسارت وارد شده است .
در این مدت همچنین 14 غیر نظامی از جمله یک تبعه ایران کشته و 186 غیرنظامی از جمله سه شهروند ایرانی مجروح شده اند .
در پی اوج گرفتن اقدامات تروریستی، دولت ترکیه در یکصد منطقه از 13 استان این کشور مقررات ویژه رفت و آمد اجرا کرد . این مقررات چیزی شبیه به حکومت نظامی است اما دولت ترکیه از ذکر آن به این نام خودداری می کند .
در برخی از شهرستانهای جنوب شرق ترکیه برخی از مقامات کردی ادعای خودمختاری کرده اند و در همین ارتباط سه مقام شهرداری سور از استان دیاربکر دیروز در همین ارتباط بازداشت شدند که بازجوئی از آنان ادامه دارد .
مهمترین مساله در ترکیه ، برقراری امنیت است
دولت باغچه لی رهبر حزب حرکت ملی گرا دیروز طی بیانیه ای با اشاره به وخامت اوضاع خواستار نشست فوری شورای امنیت ملی و اتخاذ تدابیر لازم و اعلان حکومت نظامی شد . وی با بیان اینکه دولت در برخی مناطق قادر به برقراری امنیت و کنترل اوضاع نیست برگزاری انتخابات زودرس در شرایط فعلی را عاملی برای به آتش کشیده شدن فتیله جنگ داخلی قلمداد و اعلام کرد مهمترین مقوله ترکیه در شرایط کنونی باید برقراری امنیت در کل کشور باشد .
روز گذشته در انفجار بمب کارگذاری شده از سوی اعضای پ.ک.ک در مسیر خودروی زرهی ترکیه درمنطقه مابین سیعیرت- پرواری واقع در جنوب شرق این کشور هشت نظامی کشته شدند .
در پی این رخداد جنگنده های اف 16 ترکیه در یک اقدام تلافی جویانه پس از دو هفته وقفه عصر دیروز از پایگاه هوائی دیاربکر برخاسته و پس از ورود به حریم هوائی عراق چند موضع پ ک ک در کاراچالی واقع در نقطه صفر مرزی را بمباران کردند .
از سوی دیگر دو تروریست چپگرا به پست نگهبانی کاخ دلما باغچه واقع در منطقه بشیکتاش استانبول تیراندازی کردند که تلفات و مجروحی به همراه نداشت . این دو فرد پس از دقایقی تبادل آتش میان طرفین با مهمات و سلاحهایشان دستگیر شدند .
احمد داوداوغلو نخست وزیر ترکیه نیز پیش از ظهر روز پنجشنبه طی نشستی آخرین وضعیت دقاعی و امنیت کشور را بررسی کرد . در این نشست رئیس ژنرال حولوصی آکار رئیس جدید ستاد ارتش ؛ اسماعیل دمیر رئیس سازمان صنایع دفاع ؛ فریدون سینیرلی اوغلو قائم مقام وزارت امور خارجه ؛ و دیگر روسای ارگانهای ذیربط شرکت داشتند .
ارزش لیره ترک به شدت در حال افت است
بحران سیاسی و امنیتی در ترکیه باعث شده است ارزش لیره ترک، واحد پول ملی این کشور، به شدت کاهش یابد.
لیره ترک روز پنجشنبه نیز به روند کاهش خود ادامه داد و ارزش آن به کمترین سطح تاریخی خود در برابر دلار و یورو رسید که علت اصلی آن نیز بحران سیاسی و فضای امنیتی است که در این کشور حاکم شده است.
هر دلار آمریکا در معاملات امروز در برابر سه لیره ترک داد و ستد شد.
این در حالی است بر اساس اعلام خبرگزاری بلومبرگ در آغاز معاملات امروز ارزش برابری هر دلار آمریکا به لیره ترک به نسبت یک دلار به دو لیره و 97 کروش(واحد زیرین لیره ترکیه) بود.
ارزش پول ملی ترکیه در برابر دلار از یک ماه پیش تاکنون 10 ممیز شش صدم درصدکاسته شده است.
همچنین از اول امسال تاکنون از ارزش لیره ترک دربرابر دلار آمریکا حدود 27 ممیز هشت صدم درصد کاسته شده است.
ارزش لیره ترک در برابر یورو نیز به شدت کاسته شده است.
به ترتیبی که اکنون هر سه لیره و 32 کروش در برابر یک یورو در بازار ارزی داد و ستد می شود. ارزش لیره ترک تنها در معاملات امروز دو و نیم درصد کاهش یافت.