رونق ساخت کشتي در گرو توجه به صنعت تعمير
براي رونق کشتي سازي در کشور بايد صنعت تعمير آن در اولويت قرار گيرد تا به قابليت ساخت کشتي هاي بزرگ دست پيدا کنيم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما عبدالله ملاحسيني مجدآباديرئيس امور فني نفتکشهاي شرکت ملي نفتکش ايران در گفتگو با شبكه اطاع رساني جامعه دريايي ايران (مانا) با اشاره به ضرورت توسعه شرکت هاي کشتيراني بعد از تحريم ها گفت: در آينده نياز داريم که تعداد کشتيها و نوع آنها را افزايش دهيم. به ويژه شرکت ملي نفتکش ايران که بازار بين المللي به ويژه اروپا را از دست داد و نياز دارد که بازسازي شود تا بتوانيم در آن قسمت هم وارد بازار شويم.
افزود : با توجه به احساس نياز به توسعه ناوگان بيش از پيش بايد ديد به عنوان شرکتهاي کشتيراني چگونه مي توانيم از شرکاي خارجي براي اين کار استفاده کنيم و آيا کشتي سازي هاي داخلي، اين توانمندي را در عمل دارند يا نه؟
وي اظهار داشت: اينکه کشتي بموقع تحويل داده نشود، مانع بزرگي براي سفارش ساخت از سوي کشتيراني هاست. مي توان از طريق شرکت هاي کشتيراني که با شرکت هاي بزرگ کشتي سازي در ارتباط هستند، کارخانه هاي خارجي مطرح جهان را قانع کرد که وارد حيطه ساخت کشتي در داخل شوند.
ملاحسيني مجدآبادي گفت: هيچ کشتي سازي خارجي بدون تضمين لازم و معتبر در يک کشور ثالث، سرمايه گذاري نمي کند. زماني صنايع کشتي سازي در ژاپن بود و سپس در کره، چين، فيليپين و ويتنام رشد مي کند. اين کشورها توانسته اند از توانمندي ها استفاده کنند و با مديريت و بسترسازي موفق شوند.
وي خاطر نشان کرد: خوشبختانه امروزه گفته مي شود که در مدت 20 سال، حدود 186 فروند کشتي کوچک ساخته شده است که اين توانمندي ما را مي رساند، مي توانيم از يک نقطه شروع کنيم، پله پله بالا برويم و برنامه ريزي کامل و جامع داشته باشيم.
وي گفت: مرحله ديگر اين است که اگر قابليت تعميرات کشتي داشته باشيم، مطمئناً در کنار آن، به قابليت ساخت دست پيدا خواهيم کرد.