• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۹۹۷۴۳
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۴
سیاسی » عمومی

اجرای موقت پروتکل الحاقی

نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: ایران بعنوان یک اقدام اعتماد ساز ، به صورت موقت پروتکل الحاقی را اجرا می کند.

رضا نجفی،در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صداو سیما گفت که جمهوری اسلامی ایران نامه ای را به اژانس ارسال کرد مبنی براینکه از روز اجرای برجام بصورت موقت و تا زمانی که مجلس شورای اسلامی پروتکل الحاقی را تصویب نماید، ایران بصورت داوطلبانه بعنوان یک اقدام اعتماد ساز پروتکل الحاقی را اجرا بکند وهمین طور کد اصلاحی 3.1 ترتیبات فرعی را از روز اجرا به مرحله اجرا در آورد.
وی در باره اجرای برجام که از امروز آغاز می شود، گفت:همانطور که درمتن برجام مشخص شده است، پس از نهایی شدن برجام در 14جولای 2015 , به فاصله یک هفته شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه ای را تصویب کرد و در برجام پیش بینی شده است که روز تصویب 90روز پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت یا تاریخی زودتر انجام شود.
نجفی افزود: این فرصت را در برجام پیش بینی کردند ,برای انکه کشورها مراحل داخلی خود را برای تصویب برجام بگذرانند و در واقع این مراحل پشت سر گذاشته شد.
نجفی با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی ایران طرح را تایید کردند و پس از تایید شورای نگهبان جمهوری اسلامی ایران مراحل داخلی خود را پشت سر گذاشته است,افزود:امروز که نود روز از تصویب قطعنامه 2231 شورای امنیت می گذرد روز تصویب  برجام محسوب می شود. براساس برجام طرفین باید اقداماتی را انجام دهند.
نجفی تصریح کرد: بعضی از اقدامات که مشترک است اتخاذ تمهیدات و امادگی برای روز اجرا است که دوطرف باید این اقدامات را انجام دهند از جمله اقدامات حقوقی و اداری پیش بینی شده است در برجام در روز تصویب که امروز باشد اتحادیه اروپا و اعضایش باید مصوبه ای را بگذرانند که براساس ان تمام تحریم های اقتصادی و مالی از روز اجرا برداشته شود که جزییات ان در برجام مشخص شده است. 
نماینده ایران در آژانس گفت: همینطور امریکا بعنوان طرف دیگر برجام متعهد است که امروز مصوبه ای را بگذارند که در اختیار  رییس جمهور هست و متعهد شود که از روز اجرای برجام تحریم های اقتصادی و مالی مرتبط هسته ای را متوقف کند.
وی افزود : رییس جمهور امریکا بایستی دستورات اجرایی را صادر کند که ان  دستورات اجرایی در واقع راه را باز می کند برای اینکه تحریم های مرتبط اقتصادی و مالی از روز اجرا برداشته شود.
نماینده کشورمان در آژانس با ذکر اینکه  از سوی جمهوری اسلامی ایران هم دو اقدام مشخص در روز تصویب مشخص شده است، گفت: یکی از ان بحث اقدامات ایران واژانس بین المللی انرژی اتمی در رابطه با نقشه راه هست که  چند روز پیش خاتمه پیدا کرد.
نجفی اضافه کرد:  همینطور جمهوری اسلامی ایران نامه ای را به اژانس ارسال کرد مبنی براینکه از روز اجرای برجام بصورت موقت و تا زمانی که مجلس محترم شورای اسلامی پروتکل الحاقی را تصویب بکند , ایران بصورت داوطلبانه بعنوان یک اقدام اعتماد ساز پروتکل الحاقی را اجرا بکند وهمنیطور کد اصلاحی 3.1 ترتیبات فرعی را از روز اجرا به مرحله اجرا در آورد.
به گفته نجفی، همینطور دو اقدام دیگر در روز اجرا در برجام مشخص شده است که یکی از ان اغاز مباحث اجرایی برای مدرن سازی راکتور اراک است که در واقع این بحث ها شروع شده است.همین امروز در وین جلسات کارشناسی آغاز شده است.
وی گفت: یک موضوع دیگر درخصوص دستورالعمل ها و بیانیه هایی که باید در راستای رفع تحریم ها از سوی طرف های مقابل صادر شود که مباحث ان از همین امروز باید اغاز شود. 
نجفی خاطر نشان ساخت : همینطور قرار است فردا کمیسیون مشترک اولین جلسه خود را در وین برگزار بکند و بعد از مباحث کمیسیون می توان اطلاعات بیشتری را در این مورد ارائه کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز دهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی
شبکه سازی سمن‌ها با هدف تاثیرگذاری و برنامه محوری
افتتاح شهربازی در بوستان نماز شیراز
روشن شدن چراغی از مهر در کرمان
افتتاح رویداد اعتکاف‌های میوندار در آیسک
تحریم ها ابزاری برای توقف پیشرفت ها
فوتبال دسته یک بانوان؛ برتری استقلال در زمین فولاد
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز
تداوم خدمت رسانی به روستاهای کردستان
کنترل آلودگی هوا، آب و خاک؛ مطالبه‌ای ملی در شهرستان ری
لزوم تسریع و دقت در رسیدگی به پرونده‌های قضایی
اقامه نماز جمعه فردا ۱۲ دی به امامت آیت الله اعرافی در قم
جشن برای سال بدون بودجه
«کعبه‌زاد»؛ نغمه‌ای در گرامی‌داشت میلاد علی (ع) از رادیو فرهنگ
پاکستان بر وحدت و خودمختاری یمن تاکید کرد
امدادرسانی به ۸۵ خودرو در محورهای برفی مازندران
حضور مردم عراق در مراسم سالروز شهادت سردار سلیمانی
۱۲ کشته بر اثر برف و سیلاب در افغانستان
پنجمین کنگره بین‌المللی آیت‌الله مصباح یزدی
وصول مطالبات انباشته برق خوزستان نیازمند حمایت ملی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازداشت شهردار آبادان
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
ثبت ملی دو آیین محلی کرمانشاه در فهرست رویدادهای گردشگری کشور
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
مهدی سماواتی: من زنده‌ام
انتخابات شورا‌ها؛ عزم رسانه ملی؛ افزایش سرمایه اجتماعی
درخشش دانش‌آموز کهگیلویه و بویراحمدی در کارسوق ملی
شهادت یکی از بسیجیان کوهدشت به دست اغتشاشگران
هماهنگی مقامات عالی اقتصادی برای مدیریت بازار
سردار وحیدی جانشین فرمانده کل سپاه شد
دمای زیر صفر در ۱۱ شهرستان خراسان رضوی
کاهش شدید دما در بیشتر مناطق کشور؛ ۱۰ دی ۱۴۰۴
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ دی
تصویب آیین‌نامه اجرایی تضمین امنیت غذایی و معیشت مردم
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)