• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۹۱۳۵۹
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۸
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

۱.۲ میلیون تن انواع آبزیان امسال در کشور تولید می شود

رئیس­ سازمان شیلات ایران پیش بینی کرد امسال تولید محصولات آبزی و صید با ۸ تا ۱۰ درصد رشد به بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن برسد.

۱.۲ میلیون تن انواع آبزیان امسال در کشور تولید می شودبه گزارش خبرگزاری صداوسیما­ از ­پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، حسن صالحی، برآورد کرد که تولید و پرورش ماهی در دریا و میگو به بیش از ۱۰ درصد افزایش یابد.

وی افزود: سیاست ما در زمینه صید و صیادی در خلیج فارس و دریای خزر حفظ روند موجود صید، بازسازی ذخایر برای احیای ذخایر، اقتصادی بودن صید و حفظ اشتغال موجود است و در حوزه دریای عمان و اقیانوس هند برنامه ما این است که سهم بیشتری از صید در این آب ها داشته باشیم.

صالحی درباره تولیدات ماهی به شیوه پرورش در قفس نیز اظهار داشت: با توجه به زیر ساخت هایی که برای پرورش ماهی در دریا فراهم کرده ایم پیش بینی می کنیم امسال بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تن تولید با این روش داشته باشیم.

وی با بیان این که در سال ۹۷ برای حداقل افزایش ۱۰ درصدی صادرات محصولات شیلاتی برنامه ریزی شده است، گفت: سال گذشته ۱۲۴ هزار تن انواع محصولات شیلاتی به ارزش بیش از ۵۰۰ میلیون دلار از کشور صادر شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره تاثیر تشدید تحریم ها در حوزه صادرات و تولید محصولات شیلاتی افزود:­ ما برای صادرات محصولات شیلاتی به حوزه هایی که مطمئن هستند مانند اوراسیا، آسیای جنوب شرقی و حوزه خاورمیانه مشکلی نداریم ضمن آن که حوزه های جدید برای صادرات در دستور کار ما قرار گرفته است.

وی ادامه داد: اخیرا ایران برای صادرات قزل آلا به اروپا توافق کرده و صادرات میگو نیز مانند سال های قبل به کشورهای اروپایی ادامه دارد.

صالحی گفت: خوشبختانه عمده نیازمندی های ما در بخش شیلات خارج از حوزه نفوذ آمریکا است و اروپاییان هم مایلند در برجام بمانند و ما هم از این موضوع استقبال می کنیم.

وی افزود: در ­سه سال اخیر تا حدودی زیرساخت های توسعه تولید آبزیان در دریا و پرورش ماهی در قفس در کشور فراهم شده و این زیر ساخت ها مورد تایید سرمایه گذاران داخلی و خارجی است و اگر مشکل بانکی با اروپا شدت پیدا نکند در حوزه تولیدات هم نگرانی نداریم.

رئیس سازمان شیلات ایران تصریح کرد: ممکن است در تامین برخی تجهیزات برای فرآوری محصولات شیلاتی مشکلاتی ایجاد شود، زیرا یک مرحله از فرآوری به خصوص برای فیله کردن و یا بسته بندی خاص ماهی به منظور افزایش ماندگاری و یا بخشی از پخت اولیه برای صادرات به روسیه نیاز به ماشین آلات و تجهیزات مدرن دارد.

وی درباره رها سازی بچه ماهی برای احیای ذخایر ماهی در دریا نیز گفت: ما برای بازسازی ذخایر ماهی چند کار جدید انجام داده ایم که یکی از آن تکثیر طبیعی در آب های شمال کشور با کمک روستاییان حاشیه رودخانه های مهم است.

صالحی افزود: امسال بیش از ۳۰ میلیون عدد بچه ماهی با روش تکثیر طبیعی در آب های شمال کشور رهاسازی شده و ما با کمک شورای روستاها و تعاونی های صیادی پره توانستیم بخشی از مولدین به ویژه ماهی سفید را به سر چشمه ها منتقل کنیم تا در نواحی تکثیر طبیعی صورت گیرد و سپس بچه ماهی را در دریا رها کنیم.

وی «دریابست» را یکی دیگر از اقدامات سازمان شیلات برای تکثیر ماهیان در جنوب کشور عنوان کرد و اظهار داشت:­ در­دوسال اخیر به ویژه برای افزایش تکثیر میگو ، اقدام به «دریابست» به مدت ۱۵ تا ۳۰ روز در زمان تکثیر مولدین کرده ایم و ورود هرگونه شناور صیادی را با کمک تشکل های صیادی در مناطقی که تکثیر صورت می گیرد، متوقف ساخته ایم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: این اقدام در آب های بوشهر، خوزستان و هرمزگان بسیار موثر بوده است.

صالحی، ایجاد مزارع دریایی و فراهم کردن تاسیسات و پناهگاه در درون دریا برای تکثیر و پرورش آبزیان را از دیگر اقدامات موثر برای بازسازی ذخایر دریایی عنوان و تصریح کرد: امسال ایجاد مزارع دریایی برای تکثیر آبزیان افزایش خواهد یافت.

وی ­از گسترش صید با «رشته قلاب» در خلیج فارس خبر داد و گفت: با این روش، مقدار ماهی کمتر با ارزش افزوده بالاتر صیدی شود و اکنون بسیار از قایق های ما در لنگه و بندر عباس ، صید ماهی یال اسبی را با «رشته قلاب» انجام می دهند.

رئیس­­سازمان شیلات ایران ­آسیب نزدن­ به کف بستر، صید هدفمند ماهی ها و عرضه ماهی با کیفیت به بازار را از مزیت های صید «رشته قلاب» بر شمرد.

وی با بیان این که صید تون ماهیان با رشته قلاب نیز در دستور کار این سازمان قرار گرفته است، اظهارداشت: صید تون ماهیان در حوزه آب های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران و یا حوزه منطقه انحصاری و اقتصادی کشور که زیر ۲۰۰ مایل از ساحل هستند، انجام خواهد شد.

صالحی پیش بینی کرد که فیله ماهی های صید شده به روش «رشته قلاب» به علت کیفیت بالا و تازگی مورد استقبال کشور آسیای جنوب شرقی و آسیای دور قرار گیرد.

وی­ گفت: ­روش صید با «رشته قلاب» بیشتر توسط صیادان ژاپنی، کره ای و تایوانی به علت نوع تغذیه و مصرف گوشت خام ماهی صورت می گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ۱۵ درصدی تردد‌ها در جاده‌های استان زنجان
بررسی وضعیت طرح ملی مسکن سنندج
برگزاری کلاس آموزشی و ترویجی بیماری‌های دامی و بهداشت جایگاه دام در کبودراهنگ 
کشف کوکتل مولوتوف از خودروی مشکوک در بجنورد
کسبه مقابل اغتشاشگران؛ پلیس در کنار مردم
دامداران گرفتار مافیای دام نشوند
کشف موتورسیکلت میلیاردی فاقد مجوز در جهرم
تبادل تجاری بین ایران و امارات در سال به ۵۰ میلیارد دلار رسید
توزیع ۱۴ تن روغن در شهرستان آباده
خانواده شهدا چشم و چراغ نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند
ساتبا اعلام کرد: ۴۰ درصد برق ادارات باید از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین شود
کشف بیش از ۵ هزار کیلوگرم برنج احتکار شده در وردنجان
دعوت از نخبگان برای نامزدی در انتخابات شورا‌ها
فعالیت بیش از ۹۰ هزار سفیر سلامت دانش آموز در سراسر گیلان
خیران مدرسه‌ساز  معماران آینده کشور هستند
ابلاغ بسته حمایتی دولت به دستگاههای اجرایی برای حمایت از واحدهای تولیدی
تشییع پیکر مطهر شهید انتظامی در زاهدان
رونمایی از سامانه شفافیت قوه قضائیه و آراء قضائی
گلباران قبور شهدای غریب اسارت استان فارس
پاکستان: با هرگونه مداخله خارجی در امور ایران مخالف هستیم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
پیگیری حادثه بیمارستان ایلام براساس گزارش هیئت اعزامی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
توضیحات وزیر ارشاد درباره کاغذ و ارز ترجیحی  (۱ نظر)
خروج آمریکا از ۶۶ سازمان بین‌المللی  (۱ نظر)
درگذشت معاون سابق اجرایی نیروی زمینی ارتش در همدان  (۱ نظر)
۱۴۰۰ روستای سیستان و بلوچستان از نعمت گاز برخوردار می‌شوند  (۱ نظر)
اعلام حکم متخلفان فینال لیگ برتر کشتی آزاد  (۱ نظر)
گلایه ساکنان مجتمع بام پونک از مشکلات این مجتمع  (۱ نظر)
تاکید وزیر آموزش و پرورش بر تقویت هویت ملی و دینی دانش آموزان  (۱ نظر)