• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۲۱۹۹۸
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۵

عقب نشینی آشکار ترامپ از مواضع ضد ایرانی خود

ظاهرا «سه گام هسته‌ای ایران» و «تهدیدات تهران مبنی بر جلوگیری از صدور نفت از تنگه هرمز» و «هدف‌گیری پهپاد آمریکایی» و ... موثر بوده است.

پایگاه اینترنتی آمریکایی بلومبرگ دیروز با اشاره به تصمیم رئیس جمهور آمریکا درباره اخراج جان بولتون ادعا کرد: "اختلاف نظر اصلی آنها بر سر ایران بوده است".

مشخص نیست واقعا اختلاف‌ اصلی آنها بر سر ایران بوده است یا اینکه ترامپ سعی می‌کند پس از اخراج بولتون به هر دلیلی، از این رویداد برای اصلاح دیپلماسی ضد ایرانی خود بهره برداری کند. به این معنا که بولتون را عامل ناکامی‌های دیپلماتیک خود در زمینه ایران قلمداد کند و راه برای تغییر سیاست‌های خود در این زمینه باز کند. آنچه که زمینه را برای این تحول به خوبی فراهم کرده است نیز مباحثی چون نقش گروه B - عربستان، رژیم صهیونیستی و تندرو‌هایی چون جان بولتون - در مناقشات ایران و آمریکا است.

آنچه در این میان قابل توجه است اینکه ظاهرا «سه گام کاهش تعهدات هسته‌ای ایران» و همچنین «تهدیدات تهران مبنی بر جلوگیری از صدور نفت از تنگه هرمز در صورت ادامه تحریم نفتی ایران» و «هدف‌گیری پهپاد آمریکایی» و ... تاثیر قابل توجهی در عقب نشینی ترامپ داشته است.

روزنامه «دیلی بیست» با اشاره به حمایت ترامپ از طرح ایمانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد: "طرح رئیس جمهور فرانسه که ترامپ از آن سخن می گوید شرط می کند که ایران به تعهدات خود در توافق هسته ای بازگردد و امنیت و دریانوردی در خلیج (فارس) را تهدید نکند".

بر اساس طرح رئیس جمهور فرانسه همچنین در آزاء اجرای این شروط از جانب ایران خطی اعتباری برای ایران به ارزش 15 میلیارد دلار تامین می‌گردد.

البته «دیلی بیست» شرط سوم فرانسه را "پایبندی تهران به گفتگوهای خاورمیانه در آینده" می‌داند اما هم کاخ سفید و هم الیزه می‌دانند تهران به این شرط تن نخواهد داد.

در هر حال با توجه به تاثیر اقدامات جمهوری اسلامی ایران بر عقب نشینی ترامپ از مواضع قبلی اش به نظر میرسد تهران اکنون نباید تحت تاثیر رویکرد سیاسی و رسانه‌ای دولت ترامپ قرار گیرد و همچنان هیچ محدودیتی را برای تامین اعتبار در اینستکس نپذیرد و بر خواسته خود یعنی صدور کامل نفت و همچنین تامین اعتباری 30 - 40 میلیارد دلاری در اینستکس اصرار ورزد. زیرا امکان دستیابی به این خواسته‌ ها وجود دارد.

علاوه بر این خوب است تهران در این توافق راه هرگونه کارشکنی دوباره آمریکا و اروپا را - حتی در کوتاه مدت - ببندد. نباید از یاد ببریم که کارشکنی‌های موقت آمریکا و اروپا در یک سال گذشته چه تاثیری در بی ثباتی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور داشته است.

به نظر میرسد یکی از اقداماتی که برای جلوگیری از هرگونه کارشکنی آمریکا و اروپا می‌تواند صورت گیرد این است که گام‌های هسته‌ای ایران برگشت ناپذیر شود. 

-------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ماهواره «پایا» با دقت تصویربرداری زیر ۳ متر به بهره‌برداری رسید
افتتاح خانه موسیقی تهران
هشدار پلیس راه لرستان درباره لغزندگی جاده‌ها
آبیاری تنظیم شده پیش از بروز سرما راهی برای کاهش خسارت‌
اقدامات بسیج سازندگی جلوه‌ای از همبستگی اجتماعی و خدمت بی‌منت
دهه فجر یادآور آرمان‌های آزادی‌خواهی و استقلال ملت بزرگ ایران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۴
۲۶ میلیارد تومان اعتبار برای احیای قنوات زنجان
رزمایش توزیع ۲۰۰ بسته معیشتی در زنجان
اصلاح و بهسازی جاده زنجان، دندی و تکاب
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
کشف بیش از ۱.۵ تن آرد قاچاق در هوراند
ضرورت توجه به دستاوردهای انقلاب اسلامی در برنامه‌های دهه فجر
انتظار فرج، برترین عبادت‌ها و زمینه‌ساز حکومت جهانی مهدی موعود (عج)
توقیف کامیون حامل مرغ زنده بدون مجوز در بندرانزلی
پخت کیک ۴۷ متری در میانه
اعدام سازی وارد مرحله جدید شد؛ حرکت جدید معاندین در انتشار اخبار دروغ!
اعزام تیم‌های ارزیاب به منطقه سیس
اعلام زمان مجاز تردد شناور‌های مسافربری از بندرکیش، فردا ۱۵ بهمن
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
رزمایش اقتدار ورزش ایران
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
مرزبانی کشور امروز در اوج اقتدار و استحکام قرار دارد
چمران : رفع آلودگی هوا تنها برعهده شهرداری نیست
ویدیو کنایه‌آمیز به ترامپ و شکست پروژه‌های آمریکا علیه ایران
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)