• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۵۷۸۱۳
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۰
تهران » علمی فرهنگی
در نشست مدیران عامل شرکت‌های پارک بانماینده وزارت بهداشت مطرح شد:

برای ورود کالای مشابه تولید داخل، ارز دولتی داده نمی‌شود

مدیر کل تجهیزات و ملزومات پزشکی گفت: صنعت تجهیزات پزشکی آنقدر پیشرفت کرده است که در آینده‌ای نزدیک به یکی از منابع درآمدی کشور تبدیل شده و افتخار آفرین شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،  مدیر کل تجهیزات و ملزومات پزشکیدر نشست  با مدیران عامل شرکت‌های حوزه سلامت عضو پارک فناوری پردیسبا اشاره به فعالیت‌های انجام شده در پارک فناوری پردیس گفت:فکر می‌کنم که صنعت تجهیزات پزشکی به بلوغی رسیده که توانسته است خودش را به مراکز درمانی، مصرف کنندگان و مدیران ثابت کند. در گذشته در بسیاری از حوزه‌ها مشکلاتی در خصوص عدم پذیرش کالای ایرانی وجود داشت. اما اخیرا این موضوع کاهش یافته است. به نظر می‌رسد صنعت تجهیزات پزشکی آنقدر پیشرفت کرده است که در آینده‌ای نزدیک به یکی از منابع درآمدی کشور تبدیل شده و افتخار آفرین شود.

صفوی به صادرات محصولات تولید شده توسط شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس اشاره کرد و  گفت:  در بازدید گذشته از پارک فناوری پردیس متوجه شدیم که بیشترین میزان صادرات از محصولات پارک در حوزه تجهیزات پزشکی بوده است. افتخار آفرین است که تولیدکنندگان این صنعت توانسته‌اند در این شرایط بسیار سخت برای کشور، محصولاتشان را به بازارهای خارجی هم عرضه کنند. امیدوارم رشد این روند مثبت مانده و سرعت بیشتری بگیرد.

پس از صحبت‌های حسین صفوی، مدیران عامل شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس هر کدام به بیان برخی مشکلات و درخواست‌های خود پرداختند. مهم‌ترین مسائلی که در این جلسه از طرف آنها مطرح شد «عدم اعطای ارز دولتی به واردکنندگان کالاهایی که مشابه تولید داخل دارند»، «حمایت از تولیدکننده داخلی»، « تسریع و تسهیل در روند اعطای مجوز»، «اعطای ارز نیمایی برای ورود مواد اولیه به تولیدکنندگان»، «بهینه سازی فروش محصولات»، «افزایش صادرات» و ... بود.

مهم‌ترین دغدغه مدیران عامل در مورد حمایت از تولید داخلی را می‌توان در جملات آنها نظیر «اصلی‌ترین کار برای دور زدن تحریم، حمایت از تولید کننده داخلی است» و«بار جنگ اقتصادی در شرایط تحریم بر دوش تولیدکنندگان است. پس باید روند دریافت مجوزها تسهیل و تسریع شود.»، دید.

علی عماری اللهیاری موسس و رئیس هیئت مدیره شرکت پویندگان پزشکی پردیس و رئیس اتحادیه صادرکنندگان تجهیزات پزشکی، در پاسخ به برخی مسائل مطرح شده توسط مدیران عامل گفت: در اداره تجهیزات و ملزومات پزشکی، دو کمیته حمایت از تولید داخل و توسعه صادرات وجود دارد. هر دو کمیته دبیرانی از بخش خصوصی دارند. بنابراین نقش بخش خصوصی و تولید کنندگان در آنها پُر رنگ است. جلسه‌های این دو کمیته به صورت مستمر گزارش می‌شود. همچنین صندوق تجهیزات پزشکی در بحث صادرات در تسریع مجوزها و اخذ CEحمایت می‌کند.

صفوی مدیر کل تجهیزات و ملزومات پزشکی نیز در این مورد افزود: کمیته حمایت از تولیدکنندگان، درِ بازی است برای تولیدکنندگانی که به مشکل برمی‌خورند.

صفوی در پاسخ به درخواست مدیران عامل شرکت‌ها جهت تسهیل روند مجوز گفت: باید برای صدور مجوز به نقطه تعادل رسید. در برخی حوزه‌ها که چندین شرکت یک محصول را تولید می‌کنند، در خواست برای عدم آسان‌گیریِ صدور مجوز وجود دارد.

وی در پاسخ به نگرانی‌های مدیران عامل در مورد اعطای ارز دولتی به واردکنندگان کالای مشابه تولید داخل گفت: سیاست کلی این است که اگر کالایی در داخل تولید می‌شود، برای وارد کردنِ مشابه آن ارز دولتی داده نشود. حتی در تجهیزات سرمایه‌ای که مشابه داخلی دارد، واردات بسیار کم بوده است. به عنوان مثال حوزه دندان‌پزشکی از سبد ارز دولتی خارج شده است. اگر کالایی وجود دارد که مشابه آن در داخل تولید می‌شود اما واردکننده‌ای برای آن ارز دولتی می‌گیرد، به ما اعلام کنید.

تسهیل ورود مواد اولیه شرکت‌های تولید کننده، دیگر دغدغه مدیران عامل شرکت‌های حوزه تجهیزات پزشکی بود که صفوی در پاسخ به آن اظهار داشت: در صورتی که تولیدکنندگان برای تامین موارد اولیه از اروپا به مشکل برمی‌خورند و می‌خواهند منابع خود را از اروپا به کشورهای آسیایی مانند هند، چین یا کره جنوبی تغییر دهند، می‌توانیم به آنها کمک کنیم.

صفوی افزود: با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تفاهم‌نامه‌ای امضا کرده‌ایم که طی آن بخشی از هزینه مشاوره شرکت‌های مشاور و کمک آنها به تولیدکنندگان برای آماده‌سازی مدارکشان، توسط معاونت علمی و فناوری پرداخت شود.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
انتقال روزانه حدود ۲۰۰ میلیون لیتر نفت خام از طریق خطوط لوله در سراسر کشور
اجرای پویش «سلام محله» در استان همدان
پنجاه و سومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات منافقین
بررسی یکی از شاخص‌ترین نسخه‌های خطی در کاخ گلستان
بارش برف و باران در محور‌های مواصلاتی استان البرز
جام اتحادیه انگلیس، آرسنال اولین فینالیست شد
 پیام رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به مناسبت بزرگداشت سربازان گمنام امام زمان (عج)
هوای برفی شهرکرد
بسته شدن راه ارتباطی همه روستاهای الیگودرز بر اثر بارش برف
اعلام نتایج سه آزمون استخدامی
لایحه بودجه ۱۴۰۵ از هفته آینده در جلسات علنی بررسی می‌شود
پیام تسلیت نماینده مردم یزد در پی درگذشت پیشکسوت صداوسیما
آغاز و افتتاح طرح‌های عمرانی در سفر استاندار به دره‌شهر
پیش بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی هرمزگان ۱۵ بهمن
وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۱۱/۱۵
فراخوان جشنواره رسانه ای مساجد استان اردبیل منتشر شد
آغاز پویش سلام محله در لنجان اصفهان
رقابت ۱۷۴ شرکت‌کننده در جشنواره رسانه‌ای ابوذر استان
کشف ۴ قلم کوزه سفالی در تپه انذر طارم زنجان
جشن مردمی نیمه شعبان در ساری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
رزمایش اقتدار ورزش ایران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
مرزبانی کشور امروز در اوج اقتدار و استحکام قرار دارد
چمران : رفع آلودگی هوا تنها برعهده شهرداری نیست
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)